Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    May.j ја чекаме...ама јас мислев и ти дека си сега :)

На May.j му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    26
    Нее сеуште ми е рано за да проверам инаку на 4 ден од добиено имав незаштитен однос :)
    Па ке видиме што ке биде...

3. May.j

May.j Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2

utre ke kupam test, i ke vi pisham ^_^ mislam deka ne e ama..... nisto ne se zane ^_^

4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^ајдеее чекамеее :o:

5. American.Virgin

American.Virgin Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    20
    абе ти претпоставувам си младо девојче кај тинејџерките не му е редовна! а и сте користеле кондом и тестот негативен ! плиз без паника! :*

6. srcuskata5

srcuskata5 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    0
    со дечко ми се триевме на голо и сврши кај клиторисот..не сум скината но дали може спермата да навлезе внатре? :( требаше да ми дојде до вчера ама уште нема ништо :( hellllp

7. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    НЕМОЖЕ, НЕ СИ БРЕМЕНА НЕ СЕ СЕКИРАЈ.

8. plavusaa

plavusaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    3
    На мене менструацијата ми беше на 30 претходнио месец, потоа на 22 го имав првио сексуален однос и беше заштитен со кондом, но сепак на мене сега ми доцни менструацијата, а имам болки на градите и во стомакот веќе повеќе денови. Дали е можно да сум бремена ? За тест да направам изгледа ќе треба да почекам уште некој ден со оглед на тоа дека на мене обично ми доваѓа на 30 дена :(

9. svetulka123

svetulka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Леле девојки целата сум во паника и не знам што да правам. Денеска е 3 ден како ми доцни. Бев на одмор и најверојатно од климата ми се поместил циклусот и добив една недела порано. После кога се вратив од одмор имавме однос и ни се скина кондомот, тој сврши во мене. Утредента се напив НОРЛЕВО значи беа поминати 11 часа од незаштитениот секс кога го испив апчето. Во упатството пишува дека е можно да ми доцни и затоа не се загрижив, но денеска купивме тест со дечко ми и кога го направив тест линијата се покажа мнооогу светла. Сега не знам што да правам? Да купам нов тест? Позитивен? Негативен? Да не е од Норлевото што го имам испиено? И колку е сигурно тоа апче?
    И во случај да сум бремена колку би чинел еден абортус? Леле ве молам помагајте, очајна сум... :(((

10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    нормално....купи уште еден тест и сабајле ќе го знаеш одговорот
    а инаку СТОП малку одма со помислата за абортус, зарем на свои полни 21 помислуваш на такво нешто? па кај ти беше паметот кога беше во креветот?
    зарем да ризикуваш твое идно мајчинство,да фрлиш дел од себе во вода....цел живот да го мислиш - идното твое дете.
    дали знаеш колку девојки го молат господ да забременат. а ти и не си така мала за тоа да биде изговор.

11. svetulka123

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Во ред е тоа, само не се чувствувам подготвена за такво нешто, со факултетот сум на половина и на тој план одлично ми оди, не би сакала тоа да се смени, а и дечко ми исто. Ќе бидеме спремни ама после завршување на студиите. Инаку сме доста совесни околу заштитата и СЕКОГАШ сме користеле кондом, ама баш секогаш...само што не можев да предвидам дека баш тогаш ќе се скине...и реагиравме на време со апчето. Затоа ми е чудно зарем е можно Норлево да не се ефикасни по неполни 12 часа. значи најрано што можев го испив апчето. Како можев олку баксуз да бидам....

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    прво направи тест....а потоа размислувај за се друго.

13. svetulka123

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    ОК фала ти многу!

14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    svetulka123, направи ли тест?

15. svetulka123

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Сеуште не, еве сега ќе одам да купам, ама се миалам дека ќе биде позитивен...Би ве замолила за секој случај да ми дадете информација доколку знаете кај е најдобро да се изврши абортусот? Во која клиника? Колку е загарантирана дискрецијата и колку би чинел тој абортус.

16. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    ајде оди земи тест и чекаме да пишеш резултат
    немој веднаш да мислиш за абортус клиники и триста чуда прво да видиме што ке покаже тестот
    не чекај оди веднаш и земи си два теста наеднаш и пиши

17. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    26
    За апчето јас се имам напиено двапати али првиот пат не поминаа ни 12часа а вториот после 4 часа...Моја другарка студира медицина и ми има кажано дека една јајце клетка може да се оплоди и за 3 часа зависи од тоа колку му се мрзливи тие на дечко ти :D
    За абортус имам слушнато за систина дека биле добри али мислам дека било и скапичко....Ова ми го има кажано другар за неговата бивша девојка,сега таа има детенце значи се поминало во најдобар ред...
    Искрено би ти држела среќа да не си,ама со сета паника да сватиш дека не е играчка сето тоа,па и немора дечко ти да сврши во тебе иако има кондом....Немој погрешко да си сватиш не те осудувам ти ако мислиш дека тоа е правилно така и постапи...И пиши што си направила

18. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.036
    Допаѓања:
    11.827
    Сноу не ти е на место одговоров воопшто. Девојката прашува за совет, ако сакаш дај и, ако не- не мораш. Не можеш да викаш СТОП за абортус, да кажуваш за мајчинство.
    Прво, ти не си мајка, значи тотално неискусна.
    Второ, не си во кожа на девојката и не и ја знаеш целосната ситуација.
    Ако не се сметаш компетентна да дадеш одговор (во овој случај колку чини абортус), не ни пишувај.
    |(

На Lacrimosa, lolyta777, moonlight-girl.55 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. svetulka123

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Направив тест, позитивен е, значи се одлучивме веќе за абортус заради претходно споменатите околности. Ве молам не ме осудувајте, ако можете да ми помогнете и да ми кажете каде е најдобро да го направам абортусот би ви била многу благодарна. И колку време треба да се чека (недели) за да може најрано да се направи, оти кај мене мислам дека е доста рано, не знам да пресметам точно ама ризичниот секс беше пред 15 дена а требаше да добијам пред три дена. Како се смета тоа??

20. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Што порано се направи абортусот тоа подобро, помал е ризикот од компликации. Инаку законски е до 12 недела. Оди на гинеколог за да ти кажат која недела си.
    За цената, се движи од околу 6000ден (100евра) па нагоре. Зависи каде планираш да го правиш, во приватните клиники секако е поскапо.