Колку мислите дека е паметно да се направи во РеМедика? Се јавив и прашав, прифатлива цена 7700 ден, дискреција загарантирана, многу убаво ми објаснија, процесот трае 4-5 мин и после уште некој час те задржуваат на клиниката ако е потребно и толку. Ми објаснија дека ризик од последици речиси и да не постои со денешната современа медицина, иако не е исклучен, за некој ден ќе одам на гинеколог диретно таму да направиме разговор и да закажеме термин.
Боже Светулке нејќам да сум ти во кожа. Нема да ти велам размисли, сепак се работи за бебе, голем, многу голем ризик е да го родиш, ама нема ли целиот живот да се прашуваш.... Ајде сега да не ти создавам грижа на совест, и така ти е тешко и ја имаш веќе сигурно. Биди храбра, ова не е лесен потег, и кога ќе посакаш да го создадеш семејството кое го сакаш да немаш никакви компликации.
Јависе види и во систина.Те задржуваат ради анестезијата и ако несакаш домашните да те заприметат не оди право дома бидејки ке бидеш како убиена.Ако имаш некаде другарка да лежиш ке треба.Јас се распрашав од девојчето и она имала вртоглавици и наредните 10 часа била како мртовец,ама не значи и дека кај тебе така ке биде.Ти посакувам мн среќа и ако сакаш пиши како ке биде.Инаку мислам дека после 40 дена може да се прави абортус али не сум сигурна
Девојки, ве молам за совет! значи така,имав заштитен однос, дечко ми сврши во кондомот, веднаш се тргна од мене.. Пред некој ден, баш кога требаше да ми дојде на гаќичките видов малку крв и некаква кафена течност.. Сега ме фајќе паника каква е таа кафена течност, прв пат ми се појавува ова, сепак имаше малце крф.. Да прашам поускусни, од што и каква е оваа кафена течност, менструацијата е или...сепак имаше малце крв.. Ве молам за совет
Значи ме болеше стомакот пред да се појави околу 2 дена ме болеше стомакот, потоа станав сабајле и видов најпрво малце крв а потоа и кафена телчност, и сето тоа беше околу 4 ипол дена.. Мислам дека е менструацијата, но сепак зошто кафена? Му се има на некој случено? Место за паника?
Значи траело повеќе дена, си немала некој поризичен однос нема место за паника. Единствено чисто ради тебе да ти олесни на душата,земи еден тест-за кој гарантирам ќе биде негативен. Или отиди на гинеколог и распрашај се зошто ти била таква менструацијата,последниот месец.
Се јавив и таму ама повеќе ми одговара во Ремедика, сеуште конечно не сум решена каде ама во некоја од приватните ќе биде дефинитивно.
Eпа вака.. прилично сум сигурна дека нема шанси да останам трудна од тоа што се случи ама сепак постој мал сомнеж. дали сум скината незнам и затоа неможам да кажам. A иначе со дечкото имавме петинг и тој само го стави и тоа ептен малку и траеше 10-20 секунди, без кондом. не сврши! ама ме плаши предсемената течност, па затоа се мислам дали да го пијам тоа апчето за ден потоа, има скоро 24 часа, а колку што гледав тоа делува до 72 часа најмногу. ве молам помош! ако постој бар најмала шанса да останам бремена ве молам кажете ми бар да тркнам до аптека да земам од апчето.
Чим не свршил и си толку сигурна значи не треба,а и има доста време поминато за апчето,точно пишува таму до 72 али една јаце клетка може да се оплоди и за до 4 часа.Па потоа џабе ти е апче.
не верувам дека би било џабе, тоа 72 часа сигурно не е ставено туку така, ми треба совет дали да го пијам апчето или не.
Значи ти кажувам како што ми имаат кажано стручни лица јас тоа не си го измислувам. Башка свтри 2 до 3 страни од темава и ке прочиташ девојче што се напило мислам за 11 часа и останала,сега ке абортира.
не си бремена , кога маж свршува внатре тогаш може да се затрудни , а од предсемена течност е мноооогу ретко скоро и невозможно
а какво е тоа апче ? и сакам да прашам дали касни ако си настината и во промена на времето пошто еве поцна да се заладува мене ми касни ама немат никаква основа да сум бремена вејке неколку дена кивам настината сум можно е поради тоа да ми касни?
па и не е баш рано светулка 123 пак некаде 5-6 недели ке испаднеш инаку да знаеш ама ич не те осудувам што си серешила за тој потег значи убава мисла имаш првин факултет после дете знам дека многу нема да се сложат и ке ме нападнат ама тоа може да бидат некои што не се мајки и жени само девојчиња кои не ја имаат сватено тежината на животот штом си решила за абортус оди што најрано може и направи го и ич немој да се нервираш и косиш ни за последици ни за ништо пошто последици речи си и нема мозе многу мал процент али акао више така црно размислуваме и на самите порагаи има по екој проблем или недај боже смртен случај али фала богу многу ретко како што се ретки и последиците од абортусот и совет од мене немој психички да потпаднеш и да ти биде криво ако мислиш дека психички нема да издржиш тогаш воопшто и не го прави сепак морам да признаам и рака да ти подадам ти си една многу храбра девојка биди и понатаму така
Тоа апче не ти посакувам никогаш во животот да треба да го испиеш бидејки е хормонско све ти се пореметува.Може исто да ти касни поради промена на клима,а за настинка незнам мене до сега не ми се десило тоа