Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. svetulka123

svetulka123 Истакнат член

Колку мислите дека е паметно да се направи во РеМедика? Се јавив и прашав, прифатлива цена 7700 ден, дискреција загарантирана, многу убаво ми објаснија, процесот трае 4-5 мин и после уште некој час те задржуваат на клиниката ако е потребно и толку. Ми објаснија дека ризик од последици речиси и да не постои со денешната современа медицина, иако не е исклучен, за некој ден ќе одам на гинеколог диретно таму да направиме разговор и да закажеме термин.

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Боже Светулке нејќам да сум ти во кожа. Нема да ти велам размисли, сепак се работи за бебе, голем, многу голем ризик е да го родиш, ама нема ли целиот живот да се прашуваш.... Ајде сега да не ти создавам грижа на совест, и така ти е тешко и ја имаш веќе сигурно. Биди храбра, ова не е лесен потег, и кога ќе посакаш да го создадеш семејството кое го сакаш да немаш никакви компликации.

svetulka123 likes this.
  3. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Јависе види и во систина.Те задржуваат ради анестезијата и ако несакаш домашните да те заприметат не оди право дома бидејки ке бидеш како убиена.Ако имаш некаде другарка да лежиш ке треба.Јас се распрашав од девојчето и она имала вртоглавици и наредните 10 часа била како мртовец,ама не значи и дека кај тебе така ке биде.Ти посакувам мн среќа и ако сакаш пиши како ке биде.Инаку мислам дека после 40 дена може да се прави абортус али не сум сигурна

4. lillywinx

lillywinx Активен член

Девојки, ве молам за совет!
    значи така,имав заштитен однос, дечко ми сврши во кондомот, веднаш се тргна од мене..
    Пред некој ден, баш кога требаше да ми дојде на гаќичките видов малку крв и некаква кафена течност..
    Сега ме фајќе паника каква е таа кафена течност, прв пат ми се појавува ова, сепак имаше малце крф..
    Да прашам поускусни, од што и каква е оваа кафена течност, менструацијата е или...сепак имаше малце крв..
    Ве молам за совет :*

5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

ти дојде потоа, или само тој ден така малку кафеавко си имала и прекинало,од тогаш ништо?

6. lillywinx

lillywinx Активен член

Значи ме болеше стомакот пред да се појави околу 2 дена ме болеше стомакот, потоа станав сабајле и видов најпрво малце крв а потоа и кафена телчност, и сето тоа беше околу 4 ипол дена..
    Мислам дека е менструацијата, но сепак зошто кафена? Му се има на некој случено? Место за паника?

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Значи траело повеќе дена, си немала некој поризичен однос нема место за паника.
    Единствено чисто ради тебе да ти олесни на душата,земи еден тест-за кој гарантирам ќе биде негативен.
    Или отиди на гинеколог и распрашај се зошто ти била таква менструацијата,последниот месец.

8. svetulka123

svetulka123 Истакнат член

Се јавив и таму ама повеќе ми одговара во Ремедика, сеуште конечно не сум решена каде ама во некоја од приватните ќе биде дефинитивно.

9. Kajafeminka

Најпаметно ти е во приватна,таму повеќе внимаваат и поголема хигиена има.

10. swag

swag Истакнат член

Eпа вака.. прилично сум сигурна дека нема шанси да останам трудна од тоа што се случи ама сепак постој мал сомнеж. дали сум скината незнам и затоа неможам да кажам. :^) A иначе со дечкото имавме петинг и тој само го стави и тоа ептен малку и траеше 10-20 секунди, без кондом. не сврши! ама ме плаши предсемената течност, па затоа се мислам дали да го пијам тоа апчето за ден потоа, има скоро 24 часа, а колку што гледав тоа делува до 72 часа најмногу. ве молам помош! ако постој бар најмала шанса да останам бремена ве молам кажете ми бар да тркнам до аптека да земам од апчето. :(

11. Kajafeminka

Чим не свршил и си толку сигурна значи не треба,а и има доста време поминато за апчето,точно пишува таму до 72 али една јаце клетка може да се оплоди и за до 4 часа.Па потоа џабе ти е апче.

12. swag

swag Истакнат член

не верувам дека би било џабе, тоа 72 часа сигурно не е ставено туку така, ми треба совет дали да го пијам апчето или не.

13. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Не ти треба апче :)

14. Kajafeminka

Значи ти кажувам како што ми имаат кажано стручни лица јас тоа не си го измислувам.
    Башка свтри 2 до 3 страни од темава и ке прочиташ девојче што се напило мислам за 11 часа и останала,сега ке абортира.

15. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

не си бремена , кога маж свршува внатре тогаш може да се затрудни , а од предсемена течност е мноооогу ретко скоро и невозможно :)

lelica likes this.
  16. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

а какво е тоа апче ? и сакам да прашам дали касни ако си настината и во промена на времето пошто еве поцна да се заладува мене ми касни ама немат никаква основа да сум бремена вејке неколку дена кивам настината сум можно е поради тоа да ми касни?

17. eva11

eva11 Популарен член

па и не е баш рано светулка 123 пак некаде 5-6 недели ке испаднеш инаку да знаеш ама ич не те осудувам што си серешила за тој потег значи убава мисла имаш првин факултет после дете знам дека многу нема да се сложат и ке ме нападнат ама тоа може да бидат некои што не се мајки и жени само девојчиња кои не ја имаат сватено тежината на животот
    штом си решила за абортус оди што најрано може и направи го и ич немој да се нервираш и косиш ни за последици ни за ништо пошто последици речи си и нема мозе многу мал процент али акао више така црно размислуваме и на самите порагаи има по екој проблем или недај боже смртен случај али фала богу многу ретко како што се ретки и последиците од абортусот
    и совет од мене немој психички да потпаднеш и да ти биде криво ако мислиш дека психички нема да издржиш тогаш воопшто и не го прави
    сепак морам да признаам и рака да ти подадам ти си една многу храбра девојка биди и понатаму така :clap: :clap: :*

18. eva11

eva11 Популарен член

светулка123 што се случи? го направи абортусот? ај пиши да знаеме

19. Kajafeminka

Стварно дај ако сакаш пиши што и како,дали боли?

20. Kajafeminka

Тоа апче не ти посакувам никогаш во животот да треба да го испиеш бидејки е хормонско све ти се пореметува.Може исто да ти касни поради промена на клима,а за настинка незнам мене до сега не ми се десило тоа :)