Vo petokot imavme seks so decko mi bez kondom,svrsi nadvor od mene,a i vika deka ne mi vleguval celosno.Narednata nedela treba da mi se plodnite denovi,no nekako od mnogu sto mislam na toa pod stres sum, mislam deka stomakot me boli i mi idat losi misli.Sto mislite ?
devojki da ve prasam na 19 imah odnosi so decko mi( nezastiten ) ama ne svrsi vo mene posle toa na 30 mi dojde mozno li e da sum bremena iako imav menstruacija zatoa sto me bolat gradite i mi e poduen dolniot del od stomakot a menstruacijata vekje mi pomina ????
Калијас и мене ова ме буни, напишав во другава тема ама изгледа никој нема да одговори таму, т.е. никој не одговара. Патем, добив и ми траеше 3 дена, шугаво, никакво. Потоа ми престана од нигде никаде, само си престана. Но деновиве после тоа имам страшни болки во стомакот а синоќа и бубрезите ме болеа многу, се си мислам да не е настинка или тоа морето уште во мене се бранува
^а да бидеме реални колку се такви случаеви? 1 : 10 000 што трауми ќе им ствараме на сите девојки ако тоа им го кажуваме,дека се добива и кога си бремена....дај ви се молам. да е и се случува на секоја втора десета 50та девојка да разберам. Ама тоа е премногу ретко, за на некој да му влеваш страв.
Прашањето беше - Дали е можно да сум бремена, а да имам добиено? И одговорот е: Може!!!! Нема тука ништо не јасно во врска со ова и зошто да се бунат девојките кога добро е да знаат дека постојат шанси и кога имаш менструација да си бремена и што има тука забунувачки не ми е јасно?! Јас лично познавам доста случаеви такви, како пример мајка ми со мене кога останала бремена си добивала до 4 месец нормално, моја другарка и тоа пресна, сега пред некое време ми кажуваше, 3 месеци нормално и доаѓало, а таа била бремена и ете ја сега си чека бебче...... Нема тука ништо не јасно и нема гаранција кај мајката природа, како викаат 1000 луѓе 1000 чуда, секој организам е различен, но за ова конкретно има доста такви случаеви и добро е да се знае Поздрав
Извини Сноу, ама не трескај од ракав само колку да одговориш после секој пост, а не си сигурна. Како што кажа Каллиас, такви случаи постојат и не се ретки, јас напишав во некоја од темиве дека тоа и се случило на колешка моја. И нема да им направиме трауми на девојките, туку напротив ќе имаат знаење-плус, а не после да се чудат. Ако една жена очекува да е бремена, и имала секс за време на плодни денови, нормално дека треба и да си проверува дали е бремена, дали на лекар или тестови, нејзин избор.
Да се надоврзам... Или да мислиш дека имаш добиено, а уствари да се работи за крварење предизвикано од хематом на плодот и успат да си бремена, како што беше мојот случај. Значи пред 6 год. јас мислев дека сум добила, спремав испит и не обрнав внимание на траењето на крварењето. После некое време во текот на истиот месец пак прокрварев, мислев дека ми е од стрес од испитот што го спремав, ама бидејќи имав и болки отидов на гинеколог и д-р ми констатира 5-та недела бременост и хематом со голимина речиси колку плодот кој доколку пораснеше и не се повлечеше т.е. не искрвареше имаше шанси да имам спонтан абортус. За моја среќа се` заврши онака како што сакав и еве ми го сега девојчето прваче ми е. Значи се може да се очекува и никогаш не можеш да бидеш 100% сигурна дека ти не си таа една во милион. Без паники, без консултации по форуми, трк во аптека по тест или правец на гинеколог.
Abeja, не трескам од ракав-срамота е ова што го кажуваш,зошто никогаш јас тебе не сум сум ти пишала не ТРЕСКАЈ иако некое твое мислење можеби не ми се допаднало,не само на тебе туку на било кој друг.Не ни личи така да се однесуваме и изразуваме. Своето мислење си го кажав. А дали на некого му држи вода или не,не ме интересира. Искрено,најлесно е да се каже оди купи тест....што сме па ние должни овде на секој да даваме свои мислења....така? Ама ете секој си има свое мислење,и нормално е дека покрај толку членови дека нема сите да бидат исто мисленици, па кај ќе ни беше крајот ако бевме толку сложни а сметам дека девојката до толку може да спореди и разликува,...па и ако се сомнева нека иде на лекар. и за крај,тоа воопшто не е добивање,туку крварење...како што погоре појасни lolyta777 во нејзиниот случај. е сега друго ќе и одговорев да речеше девојката имам малку крв,...тогаш ќе и ја спомнев можноста од таков случај.Но она рече имав добиено.
Јас кога останав бремена со второто дете ,првите 4 месеци добивав и тоа на 28ми ден,што никогаш не било случај,со таа разлика што знаев дека сум бремена. Во муабет со пријателки излезе дека баш на секоја 2 и се случувале вакви слични работи ,која добивала месечен циклус,која имала крварење,која миом.... Сноу јас најфино ќе те замолам да не делиш совети за работи за кои не знаеш и за кои немаш ама баш никакво искуство.
Аии сега го виде постот после тебе и одма викаш дека и ти си мислела така, , ако си мислела така, ќе си напишела така, одн. дека крварењето е од хематом, и тоа крварење може да делува како добивање. Не ти реков не трескај ма, туку не трескај од ракав (споено), во смисла не вади совети од ракав, само колку да напишеш нешто, има разлика, ама ти си го сфати како што ти одговараше. И доста се повикуваш на други, и не ми кажувај што е срамота, јас никого не убедував како тебе дека нешто нема шанси а да не сум сигурна, прочитај поназад што си пишувала, и навистина си многу активна во темиве за бременост а се едно исто пишуваш. Па ако толку сакаш да си активна, нареден пат, за овие осетливи здравствени проблеми, прочитај нешто на интернет, дополни ги знаењата па пишувај слободно, на секого ќе му дојдат корисни медицински совети, макар и прочитани на интернет или од искуства на други луѓе.
Чисто информативно, оти сме женски де. Колку трае тоа крварење и дали е исто како и менструалното? И дали пред да има крварење, се јавуваат и симптоми на пмс?
Јас колку што знам се јавуваат симптоми на ПМС, ама крварењето не е исто. Пооскудно е количински, со побледа боја и трае 2-3 дена. И може да се забремени за време на менструација. Имам сведок- другарка ми е така зачната, и воопшто не е ретко. Впрочем, многу се лажат така и на крај излегува тоа што излегува
Мене пак нешто ме мачи дека имам нередовен мензис имам кажано, некогаш се случувало да прокрварам сосем малце, некогаш нормално си добивам, ми се има десено и како кафен исцедок да имам само арно ама тогаш имав заштитени односи или пак воопшто немав А сега во последно време почнавме да имаме незаштитени , си ја бараме бељата знам Последен пат добив нормално на 31 јули, од тогаш наваму на 21 август имав мало крварење кое јас не го ни забележав ми го забележа докторката при гинеколошки преглед, и еве вчера пак се случи истото, но овој пат јас го забележав, бледа крв помешана со кафено Имавме односи пред 2 недели, пред 1 недела и пред неколку дена се случи еднаш да имаме и повторен ама не одма, туку после 5-6 часа, и предходно он се изми и уринираше Да си правам тест или не