Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.683

Ако сакаш да си сигурна почекај уште неколку дена па направи тест , да си спиеш со мирна глава , мада јас мислам дека не си бремена.
    Влијаат многу работи за да доцни менструацијата , ако ти касни па повеке време и покрај тестот ако е негативен оди на гинеколог ,може имаш хормонално пореметување. :)

2. kim.kardashian94

kim.kardashian94 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Proshliot mesec odkoga mi zavrshi menstruacijata imav odnosi i imavme zashita.. sea mi kasni 1 nedela napraviv i test i e negativen.. dali e mozno da sum bremena?? pred 2 dena imav kako kafeno na gakickite kako pocetok na menstruacija ali posle toa nisto nemashe.. kazete mi sto da pravam.. HELP!! :sweat:

3. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    оди на гинеколог можеби си добила некоја инфекција

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.683

не си бремена штом си имала негативен тест , но ова за крвта јас имав пред 2 месеца ми се случи и се извадив од памет што е и отидов на гинеколог , па докторкава ми рече дека ми пукнала циста и дека ке ми дојде за некој ден.. и така ми дојде мензис , можеби и да е циста , оди на гинеколог подобро

5. danijela5

danijela5 Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    Вака.Јас имам едно прашање. :)
    Дали доколку си бремена не ти доага воопшто мензис или само ти доаѓа со закаснување?
    Имав незаштитен однос пред помалку од еден месец и мислам дека не сврши во мене(првпат ми е и зато не се разбирам мн мн во тие работи :D ).Само после читање на статии на фемина колку што разбрав можи да се забремени и од предсемена течност..
    Проблемот е што никогаш не ми доаѓа редовно и не можам да се водам според тоа.Гиниколог сега моментално не сум во можност да посетам.А некако не сум мирна ,ме мачи тоа. :|

6. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    најчесто не ти доаѓа воопшто но има и некој кој цела бременост ја имаат поминато со менструација но да си бидеш мирна направи си тест иако од предсемена течност мн ретко се останува бремена

7. Bucoska

Bucoska Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво Феминки, Имам едно прашање , ми треба вашата помош..
    Имав незаштитен однос со партнерот, после еден ден од кога ми заврши менструацијата. ( Менструацијата не ми е редовна) Тој сврши надвор но не сум сигурна дали малце се испуштил и внатре. После 3 часа зедов Норлево две таблети. Што мислите дали има место за паника??? :( Хелпп

8. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    како прво доволна ти била една таблета не две овие таблети не се детска играчка па во секое време да ги пиете и кога треба и кога нетреба и мислам дека нема место за паника и онака веќе си испила две норлево таблети

9. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Да има место за паника затоа што си се однесувала крајно неодговорно и си испила две апчиња Норлево.
    Овие апчиња не се играчка и треба малку повеќе да размислиш пред да си предизвикаш таков хормонски шок.

На slavica999 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. stojmenovska

stojmenovska Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    2
    od sperma do bremenost

decki da ve prasam dali moze ako goltnes sperma da ostanes bremena...p.s ne sum ni skinata, no me boli stomakot...:(

11. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Извини, колку години имаш, да не доагаш од Гламстик??
    Отвори Гугл бе дете -,-

12. stojmenovska

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    2
    dvaeset i edna sum...:)

13. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Неверувам дека си толку, бидејки девојките на твои години веке се сексуално активни, и не би поставувале такви прашања.

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.120
    Зошто лажете за годините, девојче, не ме зезај, на 21 не знаеш како се прави бебе? Види може и да си бремена, ако твојот желудник за 1ви Април се маскира во матка, се е можно знаеш :fubar: :fubar: :fubar: Со кој памет, претпоставувам на 21 си академски граѓанин, ако си на некој приватен кај и да е ќе дипломираш, кога знаеш да користиш интернет не ти текна да прочиташ нешто повеќе за ова. Абе со кој памет се фолирате, алоооо....

15. stojmenovska

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    2
    ne lazam...znam kako se pravi bebe, po seksualen pat, no somnitelno mi e zosto me boli stomakot veke 3 dena i vcera povrakav...zatoa prasuvam :|

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.120
    Ма немој, те боли стомак и повраќаш, па може дека си голтнала нешто што не треба, толку ли не размислувате, си голтнала сперма а си невина, хм :?: :| :clap: браво си ја сочувала невиноста. Не знам што да кажам, кога јас имав 21 се грижев самата за себе веќе 5 години, живеев сама веќе 3 години, не знам што друго да ти кажам, освен големо :clap: , навистина си била свесна девојка која си ја сочувала невиноста така што голтала сперма. И не, не е можно да си бремена, и не мораше за ова тема да отвараш, веќе постои една, и во неа девојки без два грама памет како тебе прашуваат исти глупости. И уште нешто, врати се на куклите и ластикот, дефинитвно си незрела за било каква сексуална активност, ти верувам дека не лажеш за годините.

17. stojmenovska

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    2
    samo prasuvam zosto imav procitano nekade deka moze...u sekoj slucaj fala

18. mmakova

mmakova Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Bremenost ili lazna panika?

Pred dve nedeli so decko mi imavme odnosi. Sosema po greska, malku pokasno se trgna od mene, svrsi nadvor, no samo mal del izgleda bese vnatre, ne sme sigurni i dvajcata, se se odigra taka brzo... Posle 48 casa, ispiv apce od day after tabletite (Norlevo), i sega ne znam, nekako me faka panika, dali e mozno da sum bremena? Ve molam za mislenje :)

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014

Ееее еднаш се прави грешка ;)
    Туку веќе кога си знаела дека било ризично зошто веднаш не се напи апче?

20. mmakova

mmakova Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0

Na tabletite pisuva, a i se konsultirav so framcevtkata deka, tabletite deluvaat 72 casa posle nezastiteniot odnos.