Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Bremenost ili lazna panika?

Епа тогаш не ти преостанува ништо друго освен да си чекаш да добиеш.Тоа што било до тебе си сторила-и тоа е тоа.
    Ние од овде ништо повеќе,...мислам на поточно не можеме да ти кажеме :)

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.683
    Bremenost ili lazna panika?

`Штом си се напила апче тогаш неможе да си бремена. А зашто одма мора да отворите нова тема за секое прашање?

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.373
    Допаѓања:
    103.120
    Коритсаки имавме овде девојка која се напила многу порано од ммакова и пак останала трудна, и тој еден посто си постои, да бидеме реални.
    Без паника ммакова, пресметај го ризикот, плодни денови и слично, можеби попусто се нервираш ;)

4. mmakova

mmakova Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Izbroiv i idi deka toa se sluci na 8miot den od doaganjeto, mislam deka ne se plodni denovi.

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.373
    Допаѓања:
    103.120
    Мислам дека не е плоден ден тоа, не знам јас не се разбирам баш, ете поискусниве нека кажат, ама мислам дека не е плоден, плоден започнува од 12-14 ден ако не се лажам.

6. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    А тоа што не знае кога и е точна овулација и што спермата преживува и до 5 дена никој не го рачуна...како и да е, се напила Норлево во одредениот рок, најверојатно нема да остани бремена, ама секогаш постои малиот % дека можеби и ќе се изненади :)

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.373
    Допаѓања:
    103.120
    Затоа јас одговорив дека постои и 1% несигурност, како што и се деси на Феминката која и покрај тоа што испила апче останала трудна, не можеш да бидеш сигурен.

8. emilija653

emilija653 Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Девојки нова сум на форумов затоа ако некаде има вакво прашање пренасочете ме. Неодамна започнав со сексуалните односи и пред 1 недела имав незаштитен секс(што е наша грешка) но тој не сврши во мене. Ми каснеше 3 дена (а до сега ми доаѓаше секогаш на време) и утрово за време на сексуалниот однос добив мало крварење па се загрижив. Што мислите? Загрижена сум бидејќи сум нова во овие работи..

9. mmakova

mmakova Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ako navistina ne svrsil vo tebe, voopsto da ne se grizis. Mozebi toa malo krvarenje e tokmu menstruacijata. Nema mesto za grizi i panika ;)

10. flower18

flower18 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    decki da ve prasam ova za plodnite denovi na 30 avgust mu dojde i potoa na 8mi septemvri imav zastiten odnos so decko mi , na 23 sep. isto taka imavme pak zastiten odnos i neznam dali sum bremena :worried: dali denovite mi se plodni sto mislite mozno li e da sum bremena , a posle odnosot na 8mi imav malku krvarenje 3-4 kapki i potoa imav nekakvi beli grutcinja nz sto pretstavuvaat tie no se plasam nemoj nesto da ima ve mozam za sovet

11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.965
    Допаѓања:
    123.558
    ^ Aко сте имале заштитен однос,нема како да си бремена.Освен ако не пукнал кондомот :?:

12. Cece25

Cece25 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    45
    Да и јас така мислам, но сепак ако сакаш да се осигураш, да не мислиш, ако последен пат ти има дојдено на 30 тогаш можеш да си земеш тест или пак да чекаш уште 2-3 дена да ти дојде. :)

13. flower18

flower18 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    sepak vi blagodaram ke cekam da mi dojde pa ke vidam :)

14. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    навистина е глупо да го поставам прашањево али изгледа дека ми треба подршка хахахахах
    2 цели месеци немам односи никакви и двата месеци ми дојде на 24 јули и 25 август а сега септември ми ја нема сеуште
    а на последниот преглед пред 2 месеци имав некоја си циста на едниот јајник мислите ли дека цистата е причина што ми доцни или не???

15. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    можно е пауште ако си имала мала настинка или некаков вид на нервоза ете ти причина за каснење

16. mila94

mila94 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    0
    девојки, дали со обична крвна слика може да се види бременост, или треба да се каже на матичниот лекар дека сакате и тоа да го испитате?

17. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    со помош на обична крвна слика не него треба да се потенцира дека е се испитува хормонот за бременост хсг мислам беше

18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    најпарвин извинете за писувајнето
    сакам да прасам и јас несто дали во поЧеток на бременоста кога треба да се добие менструацијата белото праејне има некаква разлика или не се забелезува тоа многу? ? ?
    пример кога добиваме некој ден прет тоа имаме кафеаво,мислев на тоа

19. mila94

mila94 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    0
    prvo da se izvinam za latinica,na mobilen nemam kirilicna poddrska.
    Dali nekoj znae, odkako ke se naprai test za bremenost vo laboratorija preku urina kako se deklarira hcg hormonot. Denes pravev ispituvanja,no nema vo rezultatite hcg :( i dali site lab go imaat toj hormon za ispituvanje ili ne? Fala vi!

20. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    hcg значи ако сакаш кога испитуваш мокрача да се испита и овој хормон треба да нагласиш во таа листаат што ти ја даваат за пополнување и таму си пишува испитување hcg тест за бремност и да во сите лабаратории се испитува