не сакам да те паничам ама тоа што си добила не ти е гаранција. Имено, може да добиеш па пак да си бремена. Чекај ја втората менструација па види како ќе биде.[/quote] Ако е вон матерична-бременост, може да има редовен циклус се додека не се породи. Затоа и втор-трет последователен циклус,не се гаранција.[/quote] Не мора да е вон маткина бременост за да се јави крварење.И кај нормална бременост која не спаѓа во патолошка бременост може да се јават периодични месечни циклуси.Најдобро ти е да си посетиш гинеколог.
vi blagodaram mnogu na sovetot i na pomosta sto mi ja kazavte bas deneska kupivme test i pokaza deka e negativno i nasabajleto koga stanala povekje ne i se gadelo i gradite po malce ja bolele vi blagodaram za se pozdrav i se najubavo ;DD
имав секс 5 ден од меструацијата а ми трае 6 .партнерот сврши во мене иако тој вели дека не ама не е сигурен (беше пијан) па што и да каже знам дека го вели тоа да не се грижам.дали е можно да сум бремена и колкави се шансите???
Ке си провериш со тест. Најсигурно е да се провери 10 дена по изостанување на очекуваната менструација.
ке те поправам сигурно може да си провери девојчето преку тест за бременост преку урина и преку крв преку крв 7-10 дена од ризичниот однис преку урина 14 дена од ризичниот однос
не сакам да те паничам ама тоа што си добила не ти е гаранција. Имено, може да добиеш па пак да си бремена. Чекај ја втората менструација па види како ќе биде.[/quote] Ако е вон матерична-бременост, може да има редовен циклус се додека не се породи. Затоа и втор-трет последователен циклус,не се гаранција.[/quote] ако е вон матрична бремнеост неможе да се породи дај мислете прво што пишувате
јас не зборувам за вонматерична туку за нормална ременост. А зборувам од искуство на блиска личност, која имаше менструација , а беше веќе бремена.
не зборувам за тебе него за мислењето на DebbieLegg незнам кај ти се препозна читај одовараш ти па DebbieLegg и јас на неа и пишувам дека ако е ванматерична нема шанси да се породи не на тебе а и твоето мислење си држи место
wtf? И пу**њето е однос т.е. орален секс. Можеш да останеш трудна ако јајниците ти се во грлото, а оти не ти се, не можеш. Господи, господи.
зар сеуште, во 21 век, постојат до толку неинформирани девојки?????? Знае како се пуши, ама не знае како се останува бремена????
jas do sea ne znam nieden...baska se mi e okey so menstruacijata mi dojde na ocekuvanata data....izglea nema mesto za panika...)
^ Za tvoi 23 godini e sramota da prasuvas vakvi gluposti,ili se podjebavas? Pusi drugpat pak ama stavi kondom moze od semenata tecnost da se zabremeni i pazi se od PPB ova seriozno!