Zdravo devojki, Samo sto si doagam od kaj decko mi, malce vo panika sum, mi treba sovet, od iskustvo.. Znaci vakva e situacijata, najprvo mi dojde na 8mi (ova go kazuvam poradi plodnite denovi).. Pred 1 saat imavme zastiten odnos, no vakva e situacijata..koga zavrsivme rabota, otidovme da go proverime kondomot so voda, koga videvme bese maalce skinat (mn mala dupka) od stranata na kondomot, nekade na polovinata..a vnatre imase dve-tri kapki tecnost (mislam deka e predsemenata tecnost), znaci ednata kapka bese najgore od *glavata*, a drugata bese odstranata nekade na sredina.. (da potenciram deka nemase svrseno vnatre).. E sega sakam da prasam kolkavi se sansite za bremenost, ima li sansi nedaj boze.. VE MOLAM ZA SOVET/MISLENJE! Kiss, cekam odgovor
Me plasi toa sto od stranata bese skinat, mn mala dupka..ama neznam Sto mislite drugite, devojkii Help
Од последната менструација (во септември) ми поминаа 28 дена, претежно по 28 дена ми доаѓало (некогаш и порано), но еве сеуште немам добиено, ми доцни 5 дена... Активна сум во сексот и имавме незаштитен однос последните неколку пати, но дечко ми 1000000 % не сврши ниту еднаш во мене, на страна свршуваше секој пат. Настината бев овој период, ми течеше носот, но не пиев никакви антибиотици (освен капките за нос), исто така поради доцнењето сум под голем стрес, плачев многу сум уплашена да не сум бремена. Можно ли е да сум забременила од предсемената течност или доцнењето е поради овие горе наведени причини??? Ваше мислење ве молам. Ако не ми дојде до четврток (тогаш поминуваат 35 дена) секако ќе направам тест. Се надевам негативен ќе биде.
зошто да чекаш до четврток и да се нервираш земи си тест или утре или во среда и биди си на чисто да си и да не си подобро е на време да дознаеш и да размислиш
но може ли да забременам од предсемена течност? зарем толкав баксуз сум! леле... немам симптоми на бременост, освен што мочкам почесто денес, но многу течности внесов.. најверојатно е од тоа.
големи не сакам да те плашам , но нема врска кога свршил во тебе , важно е дека свршил ако не сакате бебе трк во аптека земи едно норлево и др пат внимавајте , зашто апчињава не се бонбони па ајде ке се напијам едно прво кажи ми колку време помина од односот?
Се надевам не сме бремени,ќе ни дојде... а бело прање имам цело време, обично пред да добијам секогаш имам, но еве 5 дена веќе никако да добијам, само бело прање! дали белото прање има и некоја врска со бременост?
Не знам зошто се измачуваш и чекаш. Тестот после 5 дена доцнење сигурно ке покаже дали си или не си бремена. Веднаш во аптека и реши ја дилемата. Подобро да ја знаеш вистината отколку во незнаење да се измачуваш. Ќе зборувам од мое лично искуство, да , јас кога останав бремена имав зголемено течение на бело прање, и ден денес го имам нели тоа е неизбежен дел од бременоста, но и сите останати придружни симптоми на класично добивање- болки во јајниците, во градите, подуен стомак и сл.
Сеуште нема поминато 35 дена од последниот циклус затоа сакам да причекам уште малку, па да направам тест, аптекарките ни се озборувачки веднаш ќе разгласат насекаде дека сум купувала . За симптоми,хмм.. па не знам... почесто мокрам,настината сум, обично кога сум настината мокрам повеќе од вообичаено, под стрес сум исто така. Имам малку болка во градите која ми се појавува и пред да добијам, зголемен апетит немам,не ми се гади, не повраќам... ќе причекам ваљда не сум толкава несреќа од предсемена течност да забременам!! Сепак благодарам.
Значи не се потресувај многу, премали се шансите да се остане бремена од предсемената течност! Се случува да, но размисли колку парови се обидуваат многу долго време (со свршување, секако) да имаат бебенце и не им успева.. Не се секирајте, не се забременува толку лесно.
Знам дека не се забременува толку лесно, но сепак... еве сеуште ми нема дојдено, неможам да не се потресувам. Се надевам дека не сум бремена и во скоро ќе добијам. А има ли некој начин да се убрза менструацијата, за одложување знам, има апчиња, но некоја финта за убрзување? Ништо? А?
Па од недела,и аинаку јас не сакам , не сакааааааааам уште не сум спремна а тој запнал да ме врзе и готово
mi se sluci i mene imas odnos prv i po nekolku dena mi potece krv pomisliv deka mi ima dojdeno no ne a bevme so zastita veke mi kasni zosto e vaka ve molam za pomos
3начи вчера имав незаштитен однос со дечко ми,пред тоа се стргавме и имаше течност на неговиот(беше влажен) ,но кога решивме да имаме,со влажно марамче се избриша и биде што биде,15-тина секунди пред да сврши го извади, дали е можно нешто да се закачи??ве молам за одговор
лелеее и мене ми касни 3 дена, вчера направив тест покажа негативно .. без заштита имаме секогаш односи но никогаш не свршува во мене