Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    rakce69,почекај утре...дури ако не се нервираш почекај и неколку дена.Сега времево нагло се менуваше,можеби месецов си била настината. А ако ептен не те држи место земи тест. ;)

На rakce69 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    и јас кога добивав менструација многу често ми се случуваше 2 дена пред да ми дојде да имам нешто кафено па после да ми дојде. Ако тоа кафени/црвено/розово се појави 10тина дена пред да терминот за да ти дојде, тогаш е сумнително, ама ако е еден или два дена пред да треба да ти дојде највероватно ќе добиеш утре или задутре. без паники и карање ке ве молам. :)

3. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    не се работи за бременост него се работи за менструален циклус кој најчесто баш вака започнува

4. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    во иднина те замолувам да бидеш малку пофина а ако немаш информации за овој проблем подобро не се појавувај на темата твоите способности и од порано ги знаеме какви се глупости пишуваш затоа ако не си способна да помогнеш не одмагај а кога сме кај поговорките што ја спомна ти има и една гласи вака НЕ СЕ СМЕЈ ДА НЕ ТИ СЕ НАВЕЕ

5. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    не се смеам ева си ме сватила погрешно ама феминкиве навистина понекогаш претеруваат со прашања-особено помалите :!: што се најчесто глупост, ако имаш проблем или се сомневаш во нешто купи си тест, закажи еден разговор и преглед на гинеколог-колку пати сум се нашла и јас во позиција да сакам да дознаам нешто, и наместо да прашам нешто што за другите е смешно, да отидам на гинеколог, фино и убаво да ми разјасни :)
    и веке нема да коментирам на темава

6. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    е па баш затоа срцекршачка баш што се помали треба ако знаеме и можиме да се потрудиме да му помогниме и јас сум била како нив полна со прашања и недоумици и сум немала кого да прашам па ми било многу тешко и затоа секогаш ако знам одма одговарам а ако не знам не пишувам нешто колку да ми се брое како мислење така и ти најдобронамерно ти викам биди по пријателски настоена во иднина ако можеш помогни им

7. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    незнам дали си приметила и по другиве теми а и по лп ако знам помагам за што и да е -затоа што знам кога мене ми било тешко немало кој да ми помогне(особено за вакви работи) :!: а малата дрскост се должи на ПМС во кој сум така да не ми замерувај :)

8. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    По обичај еден ден до два пред да добијам и кај мене се јавува кагеав исцедок,така да тоа е нормално,а доколку не си сигурна и се сомневаш дека си бремена најдобро е да си направиш тест за бременост или пак да одиш на гениколог,но ако сте биле внимателни и си сигурна во тоа ,нема место за паника.

9. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Не е фер и коректен твојот однос во никој случај, помали кога кажуваш треба да видиш барем колку помали, ипак немам 15 години, па и да е некое девојче на 15 години кое го има истото прашање, или помогни или не исмевај. Тука сме мислам дека за да можеме да споделиме проблем и ако можеме да помогнеме, не сме во војска па со гуштерите ќе се забављаме. Како и да е, неможам да одам на гинеколог до понеделник, за тогаш ми закажа докторот, па барам мислење ваше, доколку знаеш што може да е пиши ако не, стварно не мораш. Ако за тебе мојот проблем е смешен, тогаш ти имаш навистина огромни и сериозни проблеми и ми е многу жал. Ти посакувам се најдобро од срце.

10. tea.94

tea.94 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    kupi si test za bremenost no mislam deka nema vednas da ti pokaze dokolku si poseti go mladinskiot centar sakam da znam se naoga vo naselba vodno karsi drzavna bolnica se ke ti kazat dali si ili ne si jas bev tamu

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ракче, на мене ми се случувало 2-3 пати да имам кафеав исцедок неколку дена или една недела пред да добијам, па знае да престане и дури после да си добијам нормално. И обично кога така ми се случува ми доцни малку. Не се нервирај, не мора да значи веднаш дека си бремена, не си создавај нервози уште веднаш.
    Инаку, можеби ќе звучам глупо, ама јас не познавам пар што станале родители случајно. Мислам дека тоа што го препишуваат на предсемената течност обично се должи на повторен однос. Знам некои парови каде што девојката вика дека било случајно, ама затоа дечкото спушта поглед и не сака ништо да каже, или знае дека утнал или си утнал намерно (за да не се разделат на пр., затоа што таа планирала да студира во Скопје, а тој да си остане во градот). Братучедка ми остана бремена пред свадбата, ама таа ми има кажано дека не било случајно, дека така сакале. Е знаев еден пар што мислев дека девојката останала бремена случајно, и кога шетавме пред некој ден ми кажа дека се обидувале цели 2 години и на крајот забременила. Останав подзината. И сега навистина не знам пар што случајно има дете(е не сум ја прашала мајка ми за мене, ама таа на свадата била 8ми месец бремена :) )

12. plavusaa

plavusaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    3
    Јас имав не заштитен однос пред 3 недели но сигурна сум дека не сврши во мене. Но еве веќе ми доцни 5 дена, вчера направив тест и беше негативен, но сеуште сум загрижена бидејќи сеуште не ми е дојдено, а од симптоми имам некој болки во стомакот кој се појавуваат периодично и понекогаш имам болки во половината. И не знам дали сум бремена можеби ќе треба да направам уште еден тест за да бидам сигурна дали поради тоа ми доцни менструацијата

13. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Па кога си сигурна дека не свршил во тебе нема потреба од паника,опушти и олабави се малку и ќе ти дојде,сето тоа и потсвесно е поврзано колку повеќе мислиш на тоа толку повеќе ќе ти касни

14. greeneye12

greeneye12 Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Imav nezastiten odnos pred 3 nedeli i sigurna sum deka ne svrsi vo mene a i mi bese posledniot den od menstruacija,treba da mi dojde uste nekolku dena ama imam nekoi simptomi,me boli stomakot od vreme na vreme i nekogas imam bolki vo polovinata,ve molam kazete mi sto mislite dali e mozno da sum bremena i dali ovie simptomi e mozno da se znak za nesto drugo pisete ve molam :(

15. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Ако си сигурна дека не свршил во тебе..тогаш зошто си го оптеретуваш умот со тоа?.. Од стресови ќе ти касни ако продолжиш вака. Опушти се ајде, ќе добиеш :)

16. greeneye12

greeneye12 Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    mene me macat simptomite so gi imam i samo na toa mislam

17. Jovana21

Jovana21 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    vaka edno prasanje....Dali moze da ostanes bremena ako prodolzis so seksot vednas po svrsuvanjeto?

18. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Normalno deka mozes,osobeno ako partnerot ne uriniral posle prvata runda.

19. Jovana21

Jovana21 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    Epa da ne urinirase i prodolzivme odma.I plus toa sega si proveriv deka mi bil ploden den..
    Neznam so ke bide mora da cekam..:)

20. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Sansite ne se golemi no sepak postojat.Najdobro pocekaj do datumot koga treba da ti dojde i napravi si test.