Можно е само ако претходно сте имале односи, и ако заостанал некој сперматозоид (ако партнерот не уринирал по односот), но шансите се премногу мали
da prasam samo , imavme edna partija no posle cas ipol imavme pak bez kondom ne urinirav jas go izvadiv i edno 5-6 sekundi penetrirav nadvor od nea i svrsiv nadovr za 5 , 6 dena treba da i dojde dali ima mesto za panika taa e vo neplodni denovi...ve molim odgovorete mi pobrgu
ај и овде да прашам не сум мирна значи. вака менструација ми каснеше два-три дена но ми дојде, прво имав кафеав иседок па после имав и крф но ми траеше два дена пократко од вообичаено што ми трае менструацијата. А три недели пред пред да ми дојде бев настината и пиев антибиотици, амоксиклав и оспен од 1500мг. Имавме незаштитен секс со дечкоми но не свршуваше во мене едно 2-3 мин пред да сврши излегуваше од мене, но значи само еднаш имавме без кондом таа вечер (сакам да кажам дека откако ке имаме без кондом втората партија е со кондом). Па тој период кога ми каснеше ми беа први колквиуми и паники стресови се беше собрано. Сега една недела откако ми заврши како да чувствувам некоја блага болка во јајнициве или можеби психички од се ова што го читам овде. Ве молам кажетеми дали има шанса да сум бремена?
нема шанса да си бремена нели ти дошло сигурно си преладена од времево не си бремена и затоа е уживај си
ајде помош начи сабајлето такаречено ми заврши менструацијата, со темно кафено како и секогаш вечерта се напив половина парацетамол затоа што сум настината малку и послето имавме однос, ама се скина .. одма бев во ВЦ и уринав сабајлево со малку крв испадна и делче од кондомот и сега малце ми е чудно во стомаков може ли да останам бремена, да зимам ли апче Ден по тоа ???
Можеш да останеш трудна (шансите се мали но постојат) и ако не планираш да бидеш мајка поарно напиј се апче, тоа е мој совет. Башка тоа што си уринирала нема врска затоа што кај женските има две дупчиња кои немаат врска едно со друго за разлика од машките.
Подобро земи си апче за ден потоа бидејќи постои можност да отанеш бремена,барем со тоа ќе си бидеш на сигурно,не да се нервираш дали ќе добиеш или не..
Здраво девојки.... Ве молам за брз одговор Прво да кажам дека сум невина.. вчера со мојот дечко прво имавме петинг, а потоа се соблековме и тој го стави само во мене и се движеше горе долу но не влезе длабоко за да ме скини.. не сум сигурна дали тој свршил на мене или јас сум била премногу влажна... Можно е да сум бремена и покрај тоа што сум невина?
Mi treba sovet. So decko mi imavme odnos so kondom ama on svrsi i prodolzivme da imavme sex uste 1 min i mu kazav da prekineme ama kondomot bese staven a vo nego imase sperma. Koga otidov vo WC na vaginata imav bela tecnost sto licese na sperma. Dali e nekako vozmozno spermata da izlegla od kondomot ? Dali e vozmozno da sum trudna ?
mi treba sovet. imav odnosi so deckomi prvata tura so kondom ama vtora bez.toj ne otidi da se izmie .pred edna nedela trebase da mi dojdee zabelezav krv na gakite ama mi traese samo eden den i nogu malce krv imase moze li da sum trudnaa ili toa sto vidov krv sepak znaci deka ne sum
Se e mozno,cim ne mocal pred vtorata runda.A dali si trudna zavisi dali ti bile plodnite denovi koga se slucil odnosot.Velis ti kasni edna nedela...najdobro bi bilo da si kupi test i da si proveris.Toa kratkotrajno krvarenje mi lici na implantacisko krvarenje.
BURGIJA mozno e da izlegol del od spermata.Ste imale sex uste edna min.a toa e mnogu vreme.Od trlanjeto mozno e da puknal negde kondomot ili pak od pritisokot sto se stvara spermata da izlegla malce.Drug pat nikako vakvi eksperimenti!
чекај чекај како викаш дали си бремена иако си невина????/ не те сфатив добро ти влегол внатре и одел горе доле а ти уште за невина се сметаш ?????? а за тоа дали си бремена прашај го дали свршил во тебе да се чудиш да неможиш да се начудиш
ne vleze vnatre dlaboko ne osetiv jas bolka kako da me skina, a i seuste mi e tuka himenceto ))))) inace mi kaza deka ne svrsil... znaci nema prostor za panika ?
Znachi mozno e da vlegla spermata vo mene i mozno e da ostanam bremena??? Dali da se napijam apche za den potoa?? Samo neznam kako deluvaat tie i dali se 100% sigurni :/
Значи ти треба едукација и тоа под итно. И да е тука хименчето како што викаш,тоа е еластична ПРОПУСТЛИВА мембрана,значи и може да останеш бремена.И да знаеш дека и во ПРЕДСПЕРМАЛНАТА ТЕЧНОСТ има живи сперматозоиди,не само во спермата. Има случаи каде и невини девојки забременуваат,баш поради пропустливоста на мембраната,односно хименот.
Ајде и јас да пишам на темава, да не останам покуса...Некогаш си велев никогаш нема да се ставам во таква ситуација,ама еве ме... 16 ден од циклус..со дечко ми имавме незаштитен, прекинат сексуален однос ( што значи надвор завршуваше).. помеѓу секоја партија, да кажам, идеше во вц, мочкаше, и си го миеше да се изразам... е сега теткава ја нема уште да дојде... дали некој од вас знае да ми каже дали има некаква си теоретска шанса да се случи тоа за што не сум подготвена во моментов? Сепак ми биле плодни денови.. и уште нешто до пред 3 месеци користев орална контрацепција ( тогаш циклусот ми траел 28 дена) претходните 2 месеци исто на 28 ден добив...има ли можност да настанала некоја промена од тој смисол? бидејќи пред да ги пијам таблетите циклусот ми беше 30 дена... фала ви на одговор..се надевам ќе добијам..