Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. SomeWhere

SomeWhere Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    70
    Да не треба да ти дојде? Можеби те болат јајниците си се преладила ладно е сега и мене ми се случува тоа па не ми е ништо си имам редовна менструација. Почекај ако ти доцни направи си тест и не се нервирај не мисли на тоа така може лошо да влијае на менструацијата и да не доаѓа.Опушти се.Според мене не верувам дека си.

2. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    оХ што се човек нема да прочита.

Женски ве молам пред да имате секс прочитајте го моето упатство :!:

1. Од ставање еднаш и вадење одма не можеш да забремениш! Освен ако дечко ти не е видел женска од кога е роден па може да сврши и кога те гледа гола.

2. Од предсемена течност-не се забременува! Ако е така, сите ќе беа бремени.

3. Од анален секс да забремениш е исто како од орален секс да родиш машко дете.

3. И врвот на трагедијата, прочитав една била бремена, а невина.
    Мислам подобро темава да се префрли во категорија Насмевка.

На rak11 и blagica1991 им се допаѓа ова.
  3. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    ако не престане крварењето обрати се на гинеколог

4. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.908

Девојко ако имаше барем малку учено гинекологија и акушерство ќе знаеше дека и во предсемената течност има спрематозоиди,па со тоа и можност за забременување.
    Шансите можеби се мали,НО сепак постојат..
    Друго има многу случаеви каде и НЕВИНИ девојки забремениле.КАКО?
    Хименот е еластична мембрана,која не секоја девојка МОРА да го има и релевантно на тоа доволно е да навлезе сперма,пример при петинг,значи не мора да се има вагинален секс,туку ПЕТИНГ,за да настане оплодување.
    Ако не ти се веродостојни моите тврдења прашај ГИНЕКОЛОГ.
    И друг пат не се правете сите ГИНЕКОЛОЗИ.

На Oxymoron му/ѝ се допаѓа ова.
  5. May.j

May.j Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2
    Sakam da ve prasham , dali nekoj zane dali bi mozela da zabremenam nekolku dena pred da dobijam menstruacija??

6. May.j

May.j Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2

Da pojasnam malku , treba da dobijam za nedela dena , a pred dva dena mazot mi ima svrsheno vo mene?

7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.650
    Допаѓања:
    106.687

Охо колку си само грешка за ова , можеби ретко се забременува но сепак има шанса и ако нејкете да се тресете па ми касни па зашто , употеребувајте си кондом и имаш уште 1001 заштита , и мирна глава

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Овде можеш да си ги пресметаш плодните денови и да бидеш околу 90% сигурна дали може или не

http://www.femina.mk/%D0%B7%D0%B4%D1%80 ... 0%B2%D0%B8

9. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    сигурно можеш оти јас сум останата бремена на 23 ден од циклусот значи една недела пред да добијам

10. May.j

May.j Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2
    Fala mnogu, toa me interesira, sega samo treba da cekam ^_^

11. bella05

bella05 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    0
    Дечки пред неколку дена имав пецкање во вагината сигурно некоја инфекција, но ми помина сега чувстувам блага болка во долниот дел на стомакот и јајниците.. пред 2 недели имав незаштитен однос но не сврши во мене а треба да ми дојде уште 4 дена можно ли е да сум настината или тие болки се јавуват бидејќи се наближува менструацијата.. ако може побрз одговор.. паника ме фаќе :worried:

12. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Pa mozno e da si nastineta,a mozno e toa da e PMS...Ne grizi se,ako si pod stres poloso si pravis...moze i da ti zakasni ako si prehladena.

13. bella05

bella05 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    0
    Ме фаќа страв од бременост, можно ли е од мојата ситуација да сум трудна? ама пред неколку дена бев затната, кашлица итн.. психата ме тепа незнам што да правам..

14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.650
    Допаѓања:
    106.687
    не си бремена , немој да мислиш постојано на тоа зашто понекогаш и самата психа прави лошо , ке ти дојде ;)

15. bella05

bella05 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    0
    Фала ти многу, ми олесна малце... иначе имам читано по странициве дека симптомите на бременост се болка во јајниците па затоа сум многу исплашена. :sweat: :worried:

16. Suzi-Q

Suzi-Q Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Мислам дека си бремена.Имам завршено медицина. таков е почетокот. оди и искари го со време ако не го сакаш.Гледање дете е многу тешко ако не си спремена..и ке ви треба свадба.. да знаеш бремена си !

17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Глупости. Ако си навистина медицинско лице ќе ја посоветуваш тест да направи за да види дали е бремена, не веднаш да оди да го "искара". Јас повеќе од 1 година речиси секој месец имам болки во јајниците, и за време на овулација, и за време на ПМС, до сега требаше 2 деца да родам...

18. Dreem.Girl

Dreem.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    118
    како бе оди искари го??????? :^) тоа е најубаво решение што можеш да и го дадеш :fubar: па зборуваш за бебе памет имаш ли??? За се има решение а и секој би се збунил кога ке дознае таква вест а не планирал а тоа не значи дека не е спремна за бебе :talk:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Не паничи одма.....велиш дека не свршил во тебе а без тоа нема ни бебе :)
    Тоа што можеби си настината може и на циклусот да делува и од тоа што го викаш пецкањето може некогаш да се јави болка во јајниците.Само биди смирена зошто и психата многу делува на доаѓање/недоаѓање на менстрација.

Ама совет од "медицинско лице" брејјјјјјј.........вака ве учат ли?
    Па и одма да оди да го ИСКАРИ и ако не можам да сватам кој сленг е ова :?:

На koritsaki и Dreem.Girl им се допаѓа ова.
  20. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    значи бремена да останеш ако не свршил во тебе скоро и нема никаква шанса, јас се паничев исто како тебе од таа предсемена течност ги имав истите симптоми и еве си добив... Секако прво размисли колку доверба имаш во дечкото ти дека не свршил во тебе. Ако не свршил од предсемента течност сеуште се спори колку може да се забремени а дури и да може тоа е во случај ако претходно веќе една ејакулирал па да останал некој сперматозоид во каналите. Така да не се потресувај почекај уште некој ден ако не ти дојде на време направи си тест. :)