Да не треба да ти дојде? Можеби те болат јајниците си се преладила ладно е сега и мене ми се случува тоа па не ми е ништо си имам редовна менструација. Почекај ако ти доцни направи си тест и не се нервирај не мисли на тоа така може лошо да влијае на менструацијата и да не доаѓа.Опушти се.Според мене не верувам дека си.
оХ што се човек нема да прочита. Женски ве молам пред да имате секс прочитајте го моето упатство 1. Од ставање еднаш и вадење одма не можеш да забремениш! Освен ако дечко ти не е видел женска од кога е роден па може да сврши и кога те гледа гола. 2. Од предсемена течност-не се забременува! Ако е така, сите ќе беа бремени. 3. Од анален секс да забремениш е исто како од орален секс да родиш машко дете. 3. И врвот на трагедијата, прочитав една била бремена, а невина. Мислам подобро темава да се префрли во категорија Насмевка.
Девојко ако имаше барем малку учено гинекологија и акушерство ќе знаеше дека и во предсемената течност има спрематозоиди,па со тоа и можност за забременување. Шансите можеби се мали,НО сепак постојат.. Друго има многу случаеви каде и НЕВИНИ девојки забремениле.КАКО? Хименот е еластична мембрана,која не секоја девојка МОРА да го има и релевантно на тоа доволно е да навлезе сперма,пример при петинг,значи не мора да се има вагинален секс,туку ПЕТИНГ,за да настане оплодување. Ако не ти се веродостојни моите тврдења прашај ГИНЕКОЛОГ. И друг пат не се правете сите ГИНЕКОЛОЗИ.
Sakam da ve prasham , dali nekoj zane dali bi mozela da zabremenam nekolku dena pred da dobijam menstruacija??
Охо колку си само грешка за ова , можеби ретко се забременува но сепак има шанса и ако нејкете да се тресете па ми касни па зашто , употеребувајте си кондом и имаш уште 1001 заштита , и мирна глава
Овде можеш да си ги пресметаш плодните денови и да бидеш околу 90% сигурна дали може или не http://www.femina.mk/%D0%B7%D0%B4%D1%80 ... 0%B2%D0%B8
Дечки пред неколку дена имав пецкање во вагината сигурно некоја инфекција, но ми помина сега чувстувам блага болка во долниот дел на стомакот и јајниците.. пред 2 недели имав незаштитен однос но не сврши во мене а треба да ми дојде уште 4 дена можно ли е да сум настината или тие болки се јавуват бидејќи се наближува менструацијата.. ако може побрз одговор.. паника ме фаќе
Pa mozno e da si nastineta,a mozno e toa da e PMS...Ne grizi se,ako si pod stres poloso si pravis...moze i da ti zakasni ako si prehladena.
Ме фаќа страв од бременост, можно ли е од мојата ситуација да сум трудна? ама пред неколку дена бев затната, кашлица итн.. психата ме тепа незнам што да правам..
не си бремена , немој да мислиш постојано на тоа зашто понекогаш и самата психа прави лошо , ке ти дојде
Фала ти многу, ми олесна малце... иначе имам читано по странициве дека симптомите на бременост се болка во јајниците па затоа сум многу исплашена.
Мислам дека си бремена.Имам завршено медицина. таков е почетокот. оди и искари го со време ако не го сакаш.Гледање дете е многу тешко ако не си спремена..и ке ви треба свадба.. да знаеш бремена си !
Глупости. Ако си навистина медицинско лице ќе ја посоветуваш тест да направи за да види дали е бремена, не веднаш да оди да го "искара". Јас повеќе од 1 година речиси секој месец имам болки во јајниците, и за време на овулација, и за време на ПМС, до сега требаше 2 деца да родам...
како бе оди искари го??????? тоа е најубаво решение што можеш да и го дадеш па зборуваш за бебе памет имаш ли??? За се има решение а и секој би се збунил кога ке дознае таква вест а не планирал а тоа не значи дека не е спремна за бебе
Не паничи одма.....велиш дека не свршил во тебе а без тоа нема ни бебе Тоа што можеби си настината може и на циклусот да делува и од тоа што го викаш пецкањето може некогаш да се јави болка во јајниците.Само биди смирена зошто и психата многу делува на доаѓање/недоаѓање на менстрација. Ама совет од "медицинско лице" брејјјјјјј.........вака ве учат ли? Па и одма да оди да го ИСКАРИ и ако не можам да сватам кој сленг е ова
значи бремена да останеш ако не свршил во тебе скоро и нема никаква шанса, јас се паничев исто како тебе од таа предсемена течност ги имав истите симптоми и еве си добив... Секако прво размисли колку доверба имаш во дечкото ти дека не свршил во тебе. Ако не свршил од предсемента течност сеуште се спори колку може да се забремени а дури и да може тоа е во случај ако претходно веќе една ејакулирал па да останал некој сперматозоид во каналите. Така да не се потресувај почекај уште некој ден ако не ти дојде на време направи си тест.