Никогаш не ми беа јасни овие постови...ај што од една страна постои заштита, од друга страна постојат и апчиња за утредента за да се спречи несаканата "незгода", а и секако тестови и ехо преглед. Многу е полесно кога сам ќе се справиш со дилемата, отколку кога ќе напишеш на некој форум другите да ти протумачат. Колку луѓе толку судбини, моите знаци може не се знаци за тебе. Затоа девојки, реагирајте!
vaka mace nema potreba da panicis!! napraj nekoj test za bremenost i resen problem a ako e grd rezultat (nejkam ni da spomnam) togas imas 2 opcii a) da kazes na majka ti i tatko ti! a pod b) 21 vek sme! abortus ako ne!!! scr posle nanjanja nema kajanja!!
Страв ме е да направам тест се плашам да не се појават овие 2 цртички, имав однос во плодни денови иако не сврши во мене.. секој ден читам по страниците ми пишува дека тие благи болки се симптоми на бременост, но можно е и од менструацијата затоа што треба да ми дојде на 1ви.
Здраво, не знам дали треба да ја сметам мојава ситуација за алармантна, јас не ја сметам, но во секој случај туѓо мислење е добредојдено. Со дечко ми имавме секс последен пат минатиот месец, на 24 окт., со кондом, тој не сврши во мене. Требаше да добијам на 27ми, но ми каснеше и добив на 30 окт, односно на 31от ден (обично добивам на 28от). Овој месец немавме секс, ама ми касни пак.. Не знам колку влијание има ова, но тоа ми беше воопшто 3 пат како сум имала секс, и повторно имав болки(при сексот). Јас сепак мислам дека ке добијам, ама прееемногу ми е страв од несакана бременост.. ваше мислење? Фала однапред.
Не грижи се нема место за паника штом сте користеле заштита секако ќе добиеш а и бапомена дека ова ти е трет сексуален однос, нормално е првите неколку пати да чувствуваш болка исто така со запошнуванје на сексуални односи кај многу девојки се појавува промена во циклусот може да ти касни или да добиваш порано но и тоа ќе се нормализира за некое време немај гајле
А да ги прескокнеш тие страници за бебиња и бременост.....мислам дека тоа најпамето ќе ти биде Значи за бебе требаат плодни денови+однос+свршување А ти имаш плодни денови+однос+НЕ СВРШУВАЊЕ..........па како тогаш се плашиш да не добијаш две цртички?
Mi kasni 3 dena, gradite mn me bolat i stomakot me boli na momenti kako da imam :/ dali e ova normalno so stomakot i ima moznost da sum bremena?:////
епа ако има свршено во тебе , можно е да си бремена. ако не свршил тогаш сигурно од воздух нема да забремениш
Мн нормално дека нема од воздух. Имавме незаштитен секс но не сврши во мене.. А сега добив какко кафеникава течност.. Од што можи да е тоа?
Понекогаш се случува таа кафеава течност да се појави пред и после менструација. Три дена ти доцни, тоа не е ништо страшно.
ептен сум испаничена ве молам за помош. сношти имавме секс со дечкоми со кондом, но на пола работа негде ни се скина кондмот, и излезе од мене но веројатно ептен беше запален и уште два пати влезе и излезе од мене во 2секунди се деси тоа(зборот ми е ептен кратко беше тоа и излезе, продолзивме орално и сврши после 5-6 мин . дали е можно да сум бремена? инаку треба да ми дојде оклу 6ти декември. ве молам за одгг
Сама си одговараш, не свршил во тебе ! не си бремена! Го знам муабетот дека може да се остане бремена и од предсемената течност, но искрено до сега не сум чула од некој познат да му се има десено. Така да не паничи за џабе!
vaka sega ne veruvam deka postoi mesto za panika no sepak da si pobaram i vase mislenje.... so decko mi imavme mala nezgoda pred otpilika 2-3 nedeli (pukna kondomot), se napiv apce za den potoa, no sepak vo poslednive nekolku dena imam nesto kako kafeav iscedok, zemav napraviv test za bremenost izleze negativen.... nezz so da mislam ako nekoj ima nekakovo mislenje ke ve molam da pomogne
Нема шанси да си бремена. Си го испила апчето за ден по тоа, тоа се многу силни хормони, нормално дека може да наастане пореметување во циклусот. Не се плаши, 100% нема шанси да си бремена, меѓутоа да знаеш дека треба да внимаваш и не смееш да го испиеш тоа апче најмалку во наредните 6 месеци, бидејќи е многу штетно за тебе и за твојот репродуктивен систем.
Sakam da prasam edno prasanje.Mi docni veke 2 dena ne se cuvame so soprugot sakame 2 dete Posle koj den od docnenjeto na menstruacijata treba da pokaze deka sum bremena posto kupiv 1 viot den od docnenjeto 2 testa ispadnaa negativni.Dali e rano pisete mi pozdrav
Sakam da prasam edno prasanje.Mi docni veke 2 dena ne se cuvame so soprugot sakame 2 dete Posle koj den od docnenjeto na menstruacijata treba da pokaze deka sum bremena posto kupiv 1 viot den od docnenjeto 2 testa ispadnaa negativni.Dali e rano pisete mi pozdrav
па на сите тестови пишува дека може да се користат од првата ден откога ке ти касни али можеби си имала задоцнета овулација и сеуште не покажува тестот за некоја ден понови го тестот ако и тогаш е негативен на гинеколог можеби им адруги причини за каснењето позд