Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. SaniSwiss

SaniSwiss Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ve molam za sovet.. Pred mesec dena imav seksualen odnos so mojot decko, odnostot bese bez kondom, jas posto bev so nekolku casi vino neznam tocno kako i koga imase toj svrseno, a i toj ne e 100% siguren.. Odnostot bese na 25.10, jas dobiv menzis na 10.11 ama od togas navamu postojano imam bolki vo stomakot, vo grbot, a sega i gradite me bolat i sum zdebelena sigurno 4 kg.. Custvuvam go stomakot postojano naduvam i mi e nekako tesko.. Jas ne se naogam vo mk, za ova nikoj ne znae, samo jas i postojano mi e na misla.. ne sum vo moznost da kupam test.. Zatoa ve molam za vase mislenje :(

2. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Ме интересира зошто не си во можност да купиш тест? :?:
    Тоа ќе ти ги реши сите дилеми, нема ваљда да чекаш неколку месеци па да забележуваш дали ти пораснал стомакот и по тоа да заклучиш дека си бремена.
    Тоа што те болат градите може да е затоа што треба да добиеш повторно.
    Не знам што одговор бараш, кога ни самата не знаеш дали свршил или не.
    Купи тест и ќе дознаеш. :)

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^^добро девојко еве ти совет, тркни до аптека и купи тест,тој го има насекаде каде и да си во светот. ако не отиди на гинеколог.

На SaniSwiss му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Milena.Martina

Milena.Martina Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Zdravo denes mi e 3 den kako mi docni.1viot den od docnenjeto zedov 2 isti testovi gi napraviv i dvata pokazaa 2 crti no nogu slaba e vtorata a osekam kako me bolat gradite i stomakot kako za da mi dojde.Ima li sansi za da mi dojde ili molam za odgovor cao i pzdrav

5. Milena.Martina

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Zdravo denes mi e 3 den kako mi docni.1viot den od docnenjeto zedov 2isti testovi i dvata pokazaa dve crti no vtorata bese poslaba.A denes me bolat gradite meseto isto za kako da mi dojde.Molam za odgovor dali ima sansi za da mi dojde bidejki ne sakam.Ca
    o i pozdrav

6. Dreem.Girl

Dreem.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    118
    Честитки бремена си :* и мене на тестовите ми излегуваше втора бледа линија па затоа правев дури 4 :lol: така да честитки уште еднаш за бременоста и со лесно нека ти е :hug:

На blagica1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Milena.Martina, штом покажала две...епа честито нека ти е :handshake:

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.375
    Допаѓања:
    103.131
    Милена.Мартина јас како што знам ако пиеш вода се разредува тој хормонот кој покажува бременост и заради тоа може да ти дава слаба втора црта. Пример ако си правела прв тест со прва утринска урина била нормална црта а вториот откако си се напила вода за да уринираш, нормално дека ќе биде слаба, според ова што го имам читано, може и не сум во право. Инаку сестра ми првите неколку месеци имаше симптоми како за добивање, ама ете ја 9 месеци не доби, си добивме едно блесаво девојченце кое има две и кусур години. Одмарај повеќе и појави се на лекар за секој случај. Веројатно е премногу рано, но сигурно ќе имаш некакви знаци на ултразвукот. Немој да се разочаруваш бидејќи докторите се без скрупули и можат да ти кажат свашта, пример на сестра ми и кажаа дека шансите се мали а сепак успеа. Држиме ние овде сите палци ;)

9. feminka996

feminka996 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    дали сум бремена?

со дечко ми имавме секс со кондом кондом се скина пред да сврши во мене тој вика дека имало во кондомо малку од ,,она" течност, само незнам дали била предсемена течност или било ,,она" течност. дали сум трудна ?

10. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    дали сум бремена?

сигурно си ;)

11. feminka996

feminka996 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    дали сум бремена?

вистина сум ?!

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    дали сум бремена?

ако ти незнаеш која течност била...како ние би знаеле :| не ти останува ништо освен да чекаш и да си направиш тест

п.с. или да се напиеш апче за ден потоа

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.375
    Допаѓања:
    103.131
    дали сум бремена?

Е сеа се и кажа бе девојче. Чекај малку, од плукни залепи не се бидува трудна. Плодни денови, нешто ово оно, т.е. кога се деси десилицава, И како може да не знае дечко ти што било, па не се свршува по малку на сто пати, тоа си е едно и се знае, а богами и се осеќа. Пресметај си кога си добила, дали плодни денови ти играат улога, убаво со дечко ти расчисти си дали свршил или не и ако нема чаре барај тогаш Норлево, немој предвреме да се бедираш.

14. feminka996

feminka996 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    дали сум бремена?

сето ова се случи пред една недела, тој вика дека малку пуштало ама незнаел и тој дали свршил, оти и тој не сетил, а читав дека ако е предсемена течност дека ретко машките сејчавале ко че пушти, редовно ми иди на 18-ти а и читав најрани симптоми и ништо од то ми се нема случено . што да правам ?!

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.375
    Допаѓања:
    103.131
    Мене овие денови ми личи ко да ти се плодни, најдобро да си се напиеш Норлево, иако ама ич не ми е ова опција за млада девојка како тебе, ама па кога нема бегање, тоа е. Инаку, предсемена течност не се сеЈчава кога се пушта, така да знаеш, тоа си го има тук и таму, но не пушта она, да пушти баш како кога свршува. Најрани симптоми ти е рано, освен ако ова не се десило пред една недела, ако е така тогаш ни Норлево не ти помага, ама па и тогаш не ти се плодните, така да и паниката е помала ;) Ако ти се десило, денес, имаш уште време да купиш утре сабајле апче, а ако се десило пред ден, два, веќе е касно, сега само ќе си чекаш бидејќи нема логика да пиеш кога нема да делува.

16. Milena.Martina

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Zdravo denes bev na ginekolog mi rece deka nema nisto seuste e rano da se vidi 4 den mi e od koga mi dicni.Pred toa vi pisav deka napraviv 2 testa i dvata pokazaa bledi crti no posle nekolku saati ne vednas.Doktorot mi rece deka endometriumot e promenet i za 1 nedela pak da se vidime vo slucaj ako ne dojdi menstruacija.Ako moze da mi kazete sto e toa potocno endometrium ako ste zapoznaeni.Fala odnapred cao i pozdrav

17. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325
    Ендометриум - внатрешен ѕид на матката. :)

18. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    А зошто не провериш преку крвна слика тој тест е од сите најверодостоен и може да покаже од првата недела бременост?

19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.650
    Допаѓања:
    106.687
    А првите минути од кога ги направи тестовите што покажаа?Во упатството пишува убаво по колку минути ќе се прикаже резултатот од тестот. Јас мислам дека тестовите што си ги направила се невалидни :!: Најубаво направи тест преку крв

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.375
    Допаѓања:
    103.131
    Во право е Коритсаки, тестовите покажувааѕ резултати по 5 минути, или 10 беа, на упатството си пишува дека резултатите потоа не се валидни. Јас се мислам ова неколку саати да не се однесува на тоа дека вториот си го направила по неколку саати, во тој случај моето мислење од вчера држи вода. Најдобро ќе биде да си направиш крвна слика и да ти направад гравидо тест на крвта, мислам дека во памет ми има останато дека така се вика, мајка ми е лаборантка па од неа знам ;)