Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Оди уби се.
    15 години, ми се слоши. :puke:
    Уште газот не знаете да си го избришете, секс имале. Што убајна ќе осетите бре на 15 години од сексот а?
    Уште ни доразвиени не сте во девојки.
    Кај отиде светов? Нека, поубаво на 21.12 навистина да биде крајот, зошто се плашам што понатака. |(

п.с. а дали си трудна, посети гинеколог ако воопшто знаеш што е тоа. Море бегај не посетувај срамота е, 15 години кога ќе те види детенце ќе ти даде споменар да си пишуваш.

На blagica1991, blackstyle, Abeja и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Ej-bi

Ej-bi Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    Во плодни денови имавме со дечко ми односи со кондом, но првиот пат откако сврши во кондомот после тоа се изми и имавме 5,6 минути без кондом така малце, дали е можно нешто да има :( ? И сега ми е страв затоа што градите ми потекоа после една ипол недела од нигде никаде, ама не знам не верувам дека имам нешто, иако ми е рано за добивање и ова мн ме збунува.. Помогнете ми, многу ќе сум благодарна, затоа што ме фати многу паника.. :(

3. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    не верувам дека би имало нешто но за да си бидеш мирна направи си тест за бременост

На Ej-bi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ej-bi

Ej-bi Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    A да додадам, имав пиено Норлево пред месец ипол, да не има тоа некаква поврзаност со циклуcот? Сепак многу ми е страв не знам, неможам да се пофалам дека сум искусна и не знам искрено, па морав да ве прашам.. А до тестот што се однесува, тоа ми е некако страв искрено. Можеби и делувам смешна, ама не знам.. Помогнете Феминкии :(

5. Rozovka

Rozovka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    15

Овака како што ја опишуваш ситуацијава,(го видов и првиот пост) шансите да си трудна се мн мали.. ако нели не свршил вториот пат во тебе.. Градите може да ти се зголемат и за време на овулација.. А за нус ефекти од Норлево, не знам. У секој случај не паничи.. Земи еден тест и смири си ја совеста.

6. decko31

decko31 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    12
    неможам да сватам зар толку лесно се останува бремена само даго стави бес заштита внатре и бремена си хаха имат парови кој со месеци свршуват внатре или години пак неможат да забременат неможам даве разберам ве читам некој прашуват ако не нкој муго пушис дали се останува бремена или пак имаше една ако се самозадоволувам дали мозе да останам бремена :lol: девојки сватете сериозно дека ако се има незаштитен однос немозе туку така дасе забремени лесно отсим ако не звршил во ваз внатре
    поздр

7. tanci1

tanci1 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    3
    Значи имав однос со кондом...после сексот го проверивме не беше скинат но кога завршивме со сексот кондомот му беше до пола на пенисот... не сум баш искусна во овие работи па од паника се напив и апче ден потоа но го испив после 30 часа од сексуалниот однос...дали е можно да сум бремена ?

8. tanci1

tanci1 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    3
    Значи имав однос со кондом...после сексот го проверивме не беше скинат но кога завршивме со сексот кондомот му беше до пола на пенисот... не сум баш искусна во овие работи па од паника се напив и апче ден потоа но го испив после 30 часа од сексуалниот однос...дали е можно да сум бремена ? Знам дека е малку глупо овоа ама како со казав не сум искусна во овие работи па затоа добро ке ми дојде некој совет............

9. decko31

decko31 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    12
    не птребно си правиш паника аи се замараш со нешто со нее мозно да си бремена како можи да си бремена кога сте имале однос со кондом и ете стего провериле дане е скинат и сте ставиле друг кондом
    и како ти дошло во глава дека си бремена немозам да разберам тоа со бил кондомот на пола пенис и сега одма си бремена прет да имаш одно прво информирајсе добро како се останува бремена па после имај однос поздр мислам дека ти помогнав

10. tanci1

tanci1 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    3
    благодараммм ми помогна :)

11. Ej-bi

Ej-bi Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    Не сврши во мене. Само откако еднаш имаше свршено влезе во мене без кондом и мислев да не од предсемената во плодни денови е малку ризично што знам, а претходно се изми и се тоа. Ми е страв што никогаш не ме болеле градите толку рано, а треба да добијам на 13ти.. Не сум искусна баш многу, знам дека можеби глупости прашувам...

12. Rozovka

Rozovka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    15

Ризикот е премнооооооогу мал, да не речам нема шанси.. почекај до 13ти, само не паничи да не ти касни од стрес.. ако веќе толку ти е мисла, земи еден тест 100че е.. за 100денари.. мирна глава :)

13. Froshinka

Froshinka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    13
    Ќе може некој да ми каже колку чинат апчињата за ден потоа и тстовите за бременост ? Фала ви :D

14. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Тестовите се движат од 50 па се до 500 ден. (колку што знам), а за апчињата не знам.

На Froshinka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. roknatkondom16

roknatkondom16 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Во менструален циклус сум и со дечко ми имавме однос..користевме кондом.Тој коа требаше да сврши стискаше и не сврши целосно само малку,ептен малку.Е сеа.. кондомот е здрав значи не е пукнат ништо го проверивме.Менструацијата порано ми беше на 3 месеци :worried: пред некое време ми стана редовна.Сега треба да добијам,односно почеток на декември..Ама мислиме дека можеби спермата,колку толку,можно е да излегла од кондомот?и одкако „сврши“ во кондом пак влезе во мене уште еднаш и рековме доста е.. :doh: кондомот му беше на целиот пенис не беше собран.ии да.. скината сум ://
    -колку чинат тестовите и колку се точни?
    -дали може да се остане бремена за време на циклус?
    -како се викаат апчињата кои треба да се испијат после однос и информации кратки за нив..?
    -дали сперматозоидите во допир со воздух умираат?
    ВЕ МОЛАМ ИТНО Е!
    И

16. ManeKoce

ManeKoce Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    Здраво,

Јас пред неколку дена направив 3 теста и трите се позитивни, само што на првите два линијата беше побледа. Имам болни гради веќе неколку недели и болки во јајниците. отидов на гинеколог он ми вика нема шанси тестовите да ти покажале бременост толку рано (пошто последната менструација ми беше на 06.11.12), а обично добивам на 40 дена, значи не ми касни... Ми рече дојди за 10 дена ако не добиеш. Се плашам да не е вонматерична бременост... не дај боже... Не ми се чека уште 10 дена... Ве молам ако знае некој нешто нека пише. Поздрав

17. tanci1

tanci1 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    3
    Околу 500 денари се апчињата :)

На Froshinka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Liiana

Liiana Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2012
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    1
    Тестовите се движат од 80ден и погоре но има некои што се 99% тие се по сигурни а таблетите се 500 така нешто норлево едно апче е, а тие не се препорачуват затоа се хормони но ако испиеш можеш само на 6 месеци тие нај ефикасни се првите 24 часа но можеш до 72 часа и нормално читај го упатсвото таму пишува подобро

19. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Тестовите за бременост можат да излезат лажно негативни, но никогаш лажно позитивни!
    На упатството пишува дека позитивен тест може да биде резултат на бременост или не дај боже канцер.
    Ако имаш уреден ПАП тест, не се плаши од тоа второто. Штом си се посомневала во бременост и поради тоа си правела тест ,тогаш бремена си.
    Зошто такви мисли дека можеби се работи за вонматерична бременост?
    Можеби си во рана бременост па не може плодот да се види убаво на ехо. Можеш да провериш крв, така само ќе си ја потврдиш бременоста.
    Потоа ќе отидеш на гинеколог и ќе направиш преглед.
    Се најдобро!

20. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    И не разбирам - каде е проблемот на докторот? 30 дена поминале од последната менструација....како тој знае кога ти била овулација, за со сигурност, на 3 позитивни теста, да ти каже дека нема шанси да ти покаже толку рано?
    Ај оди провери си преку крв, во секоја лабораторија го прават испитувањето, за 1 саат ќе си знаеш најсигурно :)