Фала ти Моира, докторот вика дека е рано затоа што добивам на 40 дена, и не ни сакаше да ме види на ехо... Одма ми рече ако не добиеш за 10 дена дојди... А мене ме плашат болките во стомакот, затоа помислив на вонматерична бременост не дај боже... Пап тест правев во јули годинава и беше во ред... Се надевам се ќе излезе во ред... Другата недела ќе отидам да ми земат крв, кај гинекологот имам закажано дури на 17ти.
А дали знаете колкаво треба да биде нивото на HCG ако е вонматерична бременост, пониско или повисоко од што треба во нормална бременост? Фала
Девојки вака, се плашам од бременост. Имав однос на 30.11 и 1.12, не беше цел заштитен но некое време пред да сврши ставивме кондом. Овулација имав на 5.12, знам бидејќи тој ден бев на гинеколог. Дали може да сум останата бремена од предсемената течност, мислам дали знаете колку денови живеат сперматозоидите? Мислам дека веќе имам и симптоми. Ве молам за помош.
Јас имам слушнато дека сиптомите се јавуваат после 2-3 недели,неможе уште во првата недела. Поздрав и среќно
Да, бремена си. Ако се плашиш од бременост во иднина ќе имаш ЦЕЛОСНО заштитен однос, ова нормално ако веќе не си бремена... Ова нека важи за сите кои експериментирате а после тоа сте со триста прашалници. Епа, guess what, бременост се случува така, а ако не сакате бременост, самите знаете што да направите. Не се останува бремена од погледи и милувања.
симптоми не може да имаш уште сега рано ти е тоа најверојатно ти е на психичка база. За да останеш бремена од предсемената течност има минимални шанси освен ако претходно не сте имале исто односи па да останал некој сперматозоид во каналите тогаш шансите се поголеми ама и тоа не е некоја сигурна работа дека си бремена. Почекај уште некој ден и направи си тест за да бидеш сигурна со среќа.
Немавме претходно односи, и јас знам дека можноста е минимална но сепак постои. Се надевам дека јас не сум во тие ретките. Сепак ти благодарам
Девојки, во плодни денови сум. Тој сврши рачно и се избриша. После неколку минути (7-8 можеби) имавме секс ама само влезе неколку пати во мене без свршување.. Има ли шанси да останало нешто од спермата да не се исушило или слично и да сум останала бремена???? Ве молам одговорите ми, многу сум неискусна и загрижена.
Ми треба мислење! Јас требаше да добијам на 22.11, ми каснеше 10 дена и направив тест Sure Check - негативен, и сеуште немам добиено (17 дена ми доцни) има ли шанси да не е точен?
Има шанси да не е точен направи уште еден тест и види дали имаш некои симтоми или не. Јас кога останав бремена немав никакви симтоми ама тестот беше точен. Не си играј провери си
Значи многу често овие тестови се неточни.Најарно ќе ти биде да си отидеш на гинеколог и да си бидеш сигурна.
Ви благодарам за советите. За симптоми не знам, имам некакви чудни болки доле на левиот јајник, ми се спие многу и имам потреба за повеќе благо Секако ќе го повторам тестот па ако нема промени и на гинеколог... Поздравче и убава вечер
Decki pred nekoj den mi zavrsi menstruacijata i sinoka imav nezastiten odnos a beh vo plodni denovi koga mi bea mali sansite a jas prva svrsiv mozno li e da ostanam trudna ?
ЗДРАВО НА СИТЕ. ТРЕБАШЕ ДА ДОБИЈАМ НЕКАДЕ ОКОЛУ 20 ОКТОВМВРИ НО МИ КАСНЕШ 12 ДЕНА,НАПРАВИВ 2 ТЕСТА SURE CHEK И ДВАТА ИСПАДНАА НЕГАТИВНИ И ДОБИВ НА 2 НОЕВМРИ. СЕГА НЕ МИ Е ДОЈДЕНО УШТЕ МИ КАСНИ ПОВТОРНО 8 ДЕНА ПА САКАВ ДА ПРАШАМ ДАЛИ ИМА ШАНСИ ДА СУМ БРЕМЕНА УШТЕ ПРВИОТ ПАТ КО МИ КАСНЕШЕ 12 ДЕНА ИЛИ НЕМА ШАНСИ? ИНАКУ ТОГАС ИМАВ ОБИЛНА МЕНСТРУАЦИЈА И ДЕНТА ПРЕД ДА ДОБИЈАМ ИМАВ СЕКСУАЛЕН ОДНОС СО ПАРТНЕРОТ ПА УТРИНАТА ДОБИВ.СЕГА НЕМАМ НИКАКВИ СИМПТОМИ А ГРАДИВЕ МЕ БОЛАТ МНОГУ И ИМАМ РАЗДУЕН СТОМАК И ИМАМ БОЛКИ И ВО ПОЛОВИНАТА.
Кога веќе ти дошло (и обилно) како што викаш многу многу мали се шансите за да си бремена....а градите и стомакот што ги спомнуваш се знак дека на пат веќе ти тргнала ......не мисли на тоа колку повеќе мислиш толку повеќе касни опушти го телото и за ден-два сигурно ќе ти дојди
не нема шанса сигурно не си бремена од првиот пат кога ти кансело 12 дена, бидејки и самата си кажа дека веке си имала мензис. А за сега овие симптоми се знаци и за бременост , за погорниот коментар не е точно немора да значи дека и ке треба да добиеш. почекај уште малку барем уште една недела па ако не добиеш направи си тест за бременост
И ЈАС МИСЛАМ ДЕКА Е ТРГНАТА АМА КАДЕ Е ЗАСТАНАТА ХЕХЕХЕХЕ МОЖИ ДА НЕ ДОБИВАМ ДЕКА ЦЕЛО ВРЕМЕ СЕ САМО НА ТОА МИСЛАМ
Imam slusnano deka na spermatuzoidite im e potrebna vlazna sredina da preziveat a decko mi ne svrsi vo mene ve molam odgovorete mi ...
а бе девојче а како може да затрудниш без да има свршено во тебе? штом не свршил во тебе не си трудна , малку информирајте се на форумов 100 пати е напишано