Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. SmileAlways

SmileAlways Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    7
    фала многу, позз

2. mila3

mila3 Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки. нова сум на форумов Ве молам за совет. имав односи со дечкоми точно на Првиот ден од менструацијата. тој сврши во мене, но видов поголемиот дел од спермата беше на него. сега незнаеме што да правиме. дали е можно да сум бремена?

3. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Можно е.

4. Dreem.Girl

Dreem.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    118
    :shake: да да можно е и што мислевте дека ако имаш менструација не можеш да останеш бремена :fubar: веќе ако не сте спремни за деца внимавајте а не вакви не одговорни постапки и после бремена ли сум :headbang:

5. mila3

mila3 Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    колкави би биле шансите?

6. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Луѓе имав односи со дечко ми,незаштитени.2 партии зошто тој на првата свршува многу брзо за едно 5-6 минутки тој свршува,потоа го мие и за 5 минути продолжуваме.Е сега мене ми доцни 2 недели,јас направив два теста и двата излегоа негативни,а јас сеуште немам добиено :worried: Која е причината што ми доцни? Што се случува? Дали е можно да сум бремена,а тој никогаш воопшто и не свршил во мене!

На slatkickamala му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bella05

bella05 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    0
    Decki imav odnos no ne bev vo plodni denovi.. no osekjav vlazna dolu koga imav sigurno jas svrsiv no pak me maci decko mi rece da ne se plasam znae da se kontroliri, i svri na strana postoi li moznost da sum trudna bidejki me maci ovaa pretspermalna tecnost ... ako moze pobrz odgovor :worried:

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^Тоа треба ептен да се погодат коцките од секој аспект за да забремениш од предсемена течност. Не се опседнувај со тоа. Било што било нема назад. Уживај и ќе си добиеш кога ќе ти дојде денот.

9. May.j

May.j Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2
    Dali bremenosta moze da vijae na orgazmot kaj zenata, (da ne moze da svrshi)? Ne sum seushte sigurna i nemam napraveno seushte test za bremenost, no sepak se cuvstvuvam posle dnata nedela umorno, i postojano imam grcevi vo stomakot. Pred dve veceri nemozev da doziveem orgazam so maz mi , pa se zamisliv dali bi bilo mozno da sum bremena. ?

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.650
    Допаѓања:
    106.697

Свршувањето нема никаква врска со бременоста ;) . Сигурно не си била доволно возбудена па затоа не си свршила.
    Ако ти касни направи си еден тест за сигурност да си знаеш дали си или не ;)

11. May.j

May.j Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2

fala mnogu :))

12. Donnicka

Donnicka Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    0
    zdravo,samo sto vlegov na forumov,toest se registrirav odamna gi citam vasite mislenjaa i mnogu mi pomagaat vo poveke slucaii na poveke temi,bi sakala da ve prasam za mislenje,so decko mi imav seks tocno vo momentot koga doznav deka sum dobila,ne mi ni tecesee ne mi protece toest,i toj svrsi vo mene co namera deka koa ke mi protece menstruacijata ke mi istece i toa ke se iscistam,mene sekoj mesec me boliuzasno mnoguu stomakot koga dobivam pa ni ovoj mesec ne bese isklucok,primam inekcii i posle seksot primiv inekcijaa,nooo mnogu malcee mi tecese 3 dena 4 den veke bev cista a voobicaeno mi trae 5 -6 dena i obilno e,sega osekam nekoja promenaa premnogu spiam gradite mi se zgolemuvaat osekam ponekogas macnina vo stomakotm bolki vo kicmata,sto mislite viee ima li sansa da sum trudna ,vi blagodaram odnapred pozdrav :) dobiv na 15-ti sto znaci deka sega treba da cekam do 15-ti januari :worried:

13. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    јас искрено до сега прв пат слушам дека со менструација се прочистува спермата, всушност тоа и не е возможно незнам од каде таа информација. Шансите за бременост за време на менструација се многу мали, Сепак обилна менструација и бременост не идат едно со друго така да размисли колку си крварела за време на тие 3-4 дена пошто постојат и исклучоци. Иако симптомите да ти се јават за неполни 8 дена незнам колку е веројатно но сепак не сум била бремена тоа ќе ти кажат поискусните. За секој случај почекај уште некој ден и направи си тест. Ти посаквам среќа :)

На Donnicka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764

Не сакам вака да ти пишам ама морам да ти кажам дека има многу големи шанси да си бремена. Прво тоа со прочистувањето е чиста глупост, мит кој си го кажуваат луѓето, а нема никаква научна основа. Второ и за време на менструален циклус може да се остане бремена, 100 пати докажано, кој и да е доктор истото ќе ти го одговори, со помали шанси од обично - но сепак возможно. А и тоа што ти потекле градите и имаш мачнини се симптоми за бременост. Оди со време на гинеколог или направи тест за бременост ако веќе има изминато 14 дена од критичниот однос.

На Donnicka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Шансите да забремениш за време на менструален циклус се минимални, но сепак постојат.
    Симптомите пак кои ги наведе се исти како за бременост така и за добивање.
    Кај тебе не е ниту едното, ниту другото. ПСИХА е во прашање.

Штом си имала добиено на 15-ти декември (Поминати се само 10 дена од последниот циклус) зарем мислиш дека олку рано се јавуваат било какви симптоми???

Она пак за спермата и чистењето е глупост невидена!
    На свои 22 години (ако имаш толку) треба да си поедуцирана.
    Мораш сериозно да почнеш да размислуваш за некаква контрацепција, не само како заштита од несакана бременост туку и како заштита од разно-разни полово преносливи заболувања.
    Имаш милион теми на форумов и безброј други информации кои можеш да ги најдеш на интернет. Само пиши на Google-Контрацепција и читај!

16. Donnicka

Donnicka Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    0
    se cuvstuvam nekako cudno imam bolki vo kicmata sto dosega mi se nemaa sluceno imam grcevi i macnini,grcevi sum imala ali vakvi macnini nee i ova so gradite i toa sto mnogu malce mi tecese menstruacijata,slusnav deka postojat sansi da sum bremenaa,no ako se procistuva spermata pri tecenjeto na menstruacija ke ja videv nemase nisto samo mn malce krv sto mene toa dosega mi se nema sluceno povtorno kazuvam,neznam mozebi e samo psiha,nema pominato seuste,mn malce denovi pominaa od togas i zatoa ne pravam test za bremenost,kako i da e od edna strana bi sakala no od druga se plasam,sepak vi blagodaraaam mnoguuuuu

17. Donnicka

Donnicka Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    0
    dobro jagoda nemoj odma da si tolku surova i da velis dekaa treba mnogu poveke da znam za svoi godini,forumov e za da prasam,kako sto sum citala slusala edno na drugo toa sum go doznala zatoa sum i ovdeka so ova prasanje,imas pravo mozebi e samo psiha neznam,i da imam tolku godini vo red ti blagodaram

18. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    3.184
    Како бе тоа мислиш, ќе се исчисти?
    Значи, тоа нема никаква логика, сперматозоидите ништо не ги вади, т.е со ништо не можат да се избркаат, а камоли со менструација. Уште ова не го имав слушнато ... на дечко ти објасни му дека ако не сака да биде татко, не смее, значи ни пред добивање, ни после, ни за време, да свршува во тебе.
    За симптоми, нема ни 10 дена поминато, значи дефинитивно не ти се од бременост како што мислиш.
    Земи направи си тест и надевај се дека ќе излезе негативен.
    И веќе вакви глупости немој.

19. Donnicka

Donnicka Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    0
    ova go imam slusnato od devojki koi dali procitale dali pak tie slusnale od nekade samo pisav sto imam slusnato ni mene toa ne mi e logicno,go napraivme toa zatoa sto taka odlucivmeee i dvajcata,a sto ke se sluci nezznam ke cekam do 15 ti januari taka e najdobro,no sepak mi e cudno toa sto gi imam ovie simtopmi i toa sto menstruacijata mi traese 3 dena i mn mn malcee mi tecese nekoi dve tri kapki :worried: dobro nema veke da kazuvam gluposti samo prasuvam

20. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764

Не чекај да ти дојде времето за циклусот туку најдобро е нека помине некое време околу 15-20 дена од ризичниот однос и направи тест што покажува резултат и без да чекаш да ти касни циклусот на пример Шур чек, поскап е ама ќе знаеш порано што биднало.