Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. M.Donna

M.Donna Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Девојки ми треба ваше мислење, на 25 ноември имав незаштитен однос со партнерот и тоа беше период на плодни денови (но не сврши во мене, мислам излезе на време) потоа користев кансен вагиналети поради кандида што ми се јави за прв пат, на 7 декември добив менструација која траеше 3,5 дена кратко за разлика од вообичаено (7дена) и бојата беше кафена и вчера после 20 дена повторно добив значи втор пат овој месец но ми тече по многу малку и повторно кафена боја притоа немам болки како што сум имала во предходните менструации а и редовни ми се. Во текот на целиов месец градите ми се премногу чуствителни. Прашањето ми е дали мислите дека се работи за бременост или некое хотмонско пореметување? Ви благодарам однапред

2. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261

А бре девојче од воздух не се останува бремена........кога некој не свршил во тебе како ќе останеш :fubar:
    Бог да чува........единствено такво нешто на кого му успеало е Дева Марија.........е сега ако мислиш дека можеш да ја замениш....повели :?:

3. andjela.p

andjela.p Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    30
    Jas nemam potreba da razgovaram so majka mi i so drugarkite (ne deka ne razgovaram) zatoa sto imam uceno za toa, plus razgovaram so mojata doktorka za takvi raboti koga kje otidam na pregled, taka da sum pokompetentna od vasite rekla-kazala muabeti. Tocno deka nekoi zeni vo bremenosta krvarat, no toa e prvite tri meseci i e mn malku dodeka obvivkite okolu bebeto da se spojat. Ama ne krvarat site, kako sto na forumov ispagja. Site se trudni i site krvarat. A so taa predsemena tecnost niv dusa im ja vadite a mene od koza. Toa e tolku ekstremno retko taka sto e prakticno nemozno da se zatrudni na toj nacin. Jas tolku vreme imav takov seks, pred svrsuvanje da iskoci od mene i pak nitu ednas trudna ne ostanav (period od 2-3 godini). Rizicno e ako malce mu letne vnatre i duri togas da go izvadi (ako ne uspee da se iskontrolira), togas stvarno ima mesto za zagrizenost. Ali mesto da pisuvaat gluposti na forumive, mozat i test da si kupat i krvni analizi da napravat ako vekje im e strav. Konkreten primer za kako se ostanuva trudna. Devojkava sekojdnevno imala nezastiten seks i decko i non stop svrsuval vo nea. Pred menstruacija cuvstvuvala grcevi vo stomakot, po sto mislela deka kje dobie. Vo megjuvreme imala zapek, namesto kako sto sekogas ima pomeka stolica pred da dobie i sto se vika na pola saat i se idelo po mocanje. Otkako i kasnelo edna nedela kupila test i se pokazal pozitiven. Podocna zakazala na ginekolog i tamu samo utvrdile deka bebeto e nekoi si 6 nedeli staro. E toa e primer kako se zatrudnuva, a ne so nesvrsuvanje

На Filiposka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565

5. bella05

bella05 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    0
    Decki ve molam za sovet, imam mn sekret a nikako da mi dojde me boli dolniot del na stomakot, minatiot mesec mi dojde na 30ti no sega uste ne, imam nezastiten odnos no decko mi nikogas ne svrsuva vo mene.. pomognete mi.. panika me fakja :worried:

6. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Ќе добиеш смири се. Таман е ако си имала на 30-ти минатиот месец, кај и да е ќе дојде, а секретот ти е симптом дека треба да добиеш. ;)

7. bella05

bella05 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    0
    Mi doaga nesto kako zoltenikava tecnost, ima miris kako na krv :worried: mozebi e od toa sto treba da mi dojdi ...

8. Donnicka

Donnicka Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    0
    vo pravo ste za toa sto prasuvaat,prasuvame taka receni gluposti no ima nekoj sto vo momentot go kopka toaa i nemaa so kogo da se posovetuva ne e vo moznost da otide na lekar mozebi se srami i slicno,a i femina e forum za razgovaranjee vsusnost ne se ni bega od temata,taka da ne bidete tolku kruti ako sakate dadete odgovor sovet ili slicno ako ne nemora da gi ponizuvate javno lugeto zatoa sto ne ste vo nivna koza,ne velam dekaa ima prasanja koi se glupi i nelogicni i begaat od temava no ete se slucuvaa,pozz

9. waterlilies

waterlilies Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    10
    Здраво би сакала да прашам, не сум многу искусна во сево ова...ПОСТОЈАТ ЛИ ШАНСИ ДА ЗАБРЕМЕНАМ ако тој го допира својот орган а потоа со истите прсти ми влегува во мојата вагина???Може глупо опишав но од страв не можам да престанам да мислам на можност од бременост (НЕ ДАЈ БОЖЕ!!!)

10. yaska

yaska Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    dali e mozno da ostanam bremena ako decko mi svrsi vo mene ama koristese kondom i otkako svrsi napravi ushte nekolku dvizenja ...dali e mozno da proteci od kondomot nadvor

11. merchy

merchy Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    18
    Dokolku kondomot ne bil skinat, ne se sekiraj nishto strashno. :) :*

12. waterlilies

waterlilies Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    10
    Уште еднаш ќе пишам ве молам за совет :(
    не сум скината но имав како да го наречам однос каде тој не користеше кондом и не сум сигурна дали имаше некаква предсемена течност ниту дали свршил (надвор)... Беше темно и се што знам е како си ги допиравме половите органи. За 15 дена треба да добијам, да чекам па ако не ми дојде да направам тест за бременост или нема шанси вака да се забремени?
    Не ме осудувајте се уште не сум образована во ова поле, а се би направила би земала и Норлево уште утре само да не забременам :Ѕ

13. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    ако си станала сексуално активна, време е да почниш да се образуваш на ова поле, повеќе читање.
    не си бремена не пиј за ѓабе само апчиња не си го труј организамот и тие норлево не се бонбони, туку лекови што треба да се земаат со рецепт ако лекар утврди дека има потреба. поззз

14. waterlilies

waterlilies Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    10
    Деновиве дремам по форумиве и се се изначитав но сите различно кажуваат. Знам дека се штетни но попрво би земала такво нешто него да останам трудна тоа најмалку ми треба на годиниве :(( Фала за советот!

15. Nesquik03

Nesquik03 Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Sakam da prasam mozno li e ako menstrualniot ciklus trae 34 dena, Luteinskata faza da trae 11-12 dena ... I mozno li e ovulacijata da nastane 3-4 dena pred da dojde menstruacijata ? Tie so ne znaat neka se vozdrzat od komentar kje ve molam

16. Anice95

Anice95 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    1
    Девојки требаше да добијам на 15декември.. нешто ми се измеша сеуште немам добиено може да се каже дека сум имала ризичен секс по мое бидејќи мава на психа сега многу.. и цело време дали дека мислам само на тоа како да ме боли стомак се околу тоа ми се дешава.. со дечко ми земавме тест и го направивме оној sure check.. покажа една црта ама од левата страна... тоа значи дека е негативен ?
    јас најдов слика една и ако може некој нека објасни, благодарам :* и најдов една слика ама не ми е јасна..... http://forum.anticonceptionale.ro/uploa ... sc0095.jpg

17. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Ако линијата се наоѓа под буквата C а друга линија нема тогаш сигурно не си бремена. Треба да има две линии па да е позитивен. Земи си уште еден ако и тој е негативен уживај. Инаку кога го направи тестот, да не беше многу рано? Инаку многу време ти касни оди на гинеколог обавезно.

18. Anice95

Anice95 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    1

После 13 дена одкако ми доцни.. да под буквата C.. обавезно ке земеме уште еден итоа деновиве. Само незнам зашто толку ми касни а тестот е негативен и се повеќе ме загрижува... а за гинеколог имам уплав и нејќам мајка ми да дознае.. сега кога се уверив дека нема ништо уште повеќеме фаќа паника што би можело да биде.. фала многу :* :inlove:

19. Anice95

Anice95 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    1

а може нешто да касни од тоа што цело време седам со лап топот на нозе ? и ми рекоа можело неплодна да останеш така... сега уште повеќе се замислив да не има нешто ://////

20. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    јас добивав на 35 дена а плоден ми испадна 23 ден