Сакам да прашам дали е можно да се остане бремена и ако ти дојде менструација...значи вака на 01 12 има одност и после тој ден се напив норлево и ми дојде на 09.12 а претходнио месец ми дојде на 20.11 но сега некако се чуствувам подуена и ми е чудно...
^може но мнооооооогу ретко,многу ретко. А ти мислам, скоро па да речам тврдам, дека немаш место за паника заради чувството на подуеност.
После 13 дена одкако ми доцни.. да под буквата C.. обавезно ке земеме уште еден итоа деновиве. Само незнам зашто толку ми касни а тестот е негативен и се повеќе ме загрижува... а за гинеколог имам уплав и нејќам мајка ми да дознае.. сега кога се уверив дека нема ништо уште повеќеме фаќа паника што би можело да биде.. фала многу [/quote] а може нешто да касни од тоа што цело време седам со лап топот на нозе ? и ми рекоа можело неплодна да останеш така... сега уште повеќе се замислив да не има нешто ://////[/quote] Земи си уште еден тест и ако е и тој негативен не си бремена сигурно, но мораш да одиш на гинеколог затоа што многу ти доцни, сигурно не е од лаптопот но мора да одиш. Мајка ти не мора да знае, но мораш да одиш, и не се секирај има решение за се што и да е, само не се нервирај сочувај си ги нервите.
Imam edno prashanje, zedov test sure chek i ke mi pokaza deka e pozitiven, mazena sum i sakam da ve prasham dali se normalni grcevite vo stomakot vo prvata nedela od bremenosta?
Честито мајај!! Имај лесна бременост!! и јас имав грчеви првите недели. дури ги имав и сите симптоми за добивање, подуеност, отечени гради, болки во јајниците.
Isto mi se sluchuva i na mene , vcera imam mnogo golemi grcevi, stomakot mi e naduen i polovinata isto taka me boleshe, se custvruvam kako da ke mi dojde vo sekoj moment no ne e taka inaku mi docni skoro 12 dena , taka da mislam deka testot ne laze
Za takvi bolki kako da kje dobivas treba da kazes na tvojot ginekolog, kje ti prepise lekovi protiv niv. Nemaj gajle, normalno e toa na pocetok. So lesno da si ja isteras bremenosta i da ti e zivo i zdravo bepceto
May имај лесна бременост честитки!!Грчевите се нормална појава кај мене дури и 2от месец се јавуваа одвреме-навреме.
дали има некоја шанса да се забремени ако тој сврши на вагината а не во неа? се изначитав по форуми, и сегаде има некои одговори каде што има POSSIBLE =/ потребни ми се сигурни 100 % ве молам одговорете ми, ептен се напнав
Uфф.. и мене ми касни 10 дена, првиот тест беше негаивен а вториот позитивен имам симптоми ко за менс. ама никако да дојди ... така да... ако не ми дојди до 10ти ке одам на гинеколог...
тестот може да биде лажно негативен али лажно позитивен неможе да биде никогаш бидејки реагира на хормонот хсг кој се лачи само во бременоста така да ако имаш позитивен резултат сигурно си бремена ако ти е посакувана бременоста нека ти е со добрамисла ако не е посакувана веднаш на гинеколог
нејќам да ширам дезинформации но една девојка имаше пишано на форумов дека имала позитивен тест кога отишла на гинеколог и рекол дека не е бремена всушност ако ти било предменструација ако имало знаци на крв во мокрачата можело да покаже лажно позитивен незнам колку е ова возможно но мое е да кажам пошто по темиве имам сретнато и со лажно позитивен тест. Се надевам дека ти помогнав и имај го резулатот кој го сакаш