Zdravo devojki jas sum nova na forumot i bi sakala da ve zamolam za eden odgovor..Pred 6 dena so decko mi imavme peting..Potoa toj mi svrsi kaj analniot otvor i malku mi potece nadolu no vednas se izbrisav so vlazno maramce.Inaku sum nevina no mi docni nekolku dena.Posleden pat mi dojde na 2ri dekemvri i mi traese 8 dena.Do deneska napraviv 2 testa za bremenost i pokazaa negativni rezultati,no seuste nemam dobieno i me faka panika.Mozno li e da sum bremena?
Јас имав еден лажно позитивен тест. Со мм се прерадувавме, а сл. ден кога отидов на гинеколог немаше никаков знак за бременост. После неколку дена добив. Јас искрено ама ич не им верувам на тестовите, само признавам преглед, евентуално потврда за бременост преку крв.
Vo dilema sum, se nerviram i se mislam celo vreme,neznam sto da pravam Na 13.11 mi bese posleden ciklus, i posle toa na 30.11 bev na ginekolog,na pregled(mi otkri kandida i mi dade stavav POLYGINAX vaginaletki) i pravev PAP test. Testot ne pokaza nisto,mi rekoa cisto ti e vo red ti e se za 1 godina na kontrola. Aj dobro e si vikam. i na 13.12 ocekuvav da mi dojde,kako i sekogas sto mi doaga na 13 vo mesecot. ama bev nastinata piev apcinja, i plus poradi ginekolog vikam 2-3 dena moz ke mi kasni. dojde i si projde 13.12 mene ne mi doaga.pred 2 nedeli negde pravev test negativen mi izleze.a uste ne mi doaga ciklucot. Na mene zabelezav nekolku promeni, gradite mi se zgolemija i zacvrstija, vo ovoj kratok period, se sto vidam mi se jade, nagli promeni na raspolozenie, se i sesto me rasplakuva,posle odma se smeam, da me prasa nekoj nezam zosto. Dali seto toa si go mislam potsvesno zasto sakam edno bebence... ili ima nesto sega neznam dali da pravam pak test, ili so proverka na krv..
Веќе подолго време ти доцни, јас би ти рекла правец на гинеколог и испитување преку крв. По симптомите можно е да си бремена (секако ако си имала ризичен однос т.е незштитен).
можност за бременост има имаш симптоми ама никаде не спомна дали имало незаштитени односи најсигурно на гинеколог и побарај си испитување на хсг хормонот тогаш ке знаеш сигурно
^^^по толку доцнење и тест сабајле да направи ќе и покаже. Но дефинитивно и да си и да не си бремена треба да одиш на гинеколог.
Не сте ни интересни, ни иновативни, ни креативни, а уште помалку смешни. Темава постои со причина, а ако вас не ви се допаѓа, не ја ни отварајте, а уште помалце да пишувате вакви коментари, као демек видете колку сум паметна. Не сте. Оффтопик сум, се надевам ќе ме бришат, како и вашиве "мислења" кои покренале уште оффтопици на претходните страни.
Piev Primolut Nor za odolzuvanje na menstruacija 10 dena po 2 dena dobiv menstruacija,na prviot i tretiot den imav nezastiten odnos i decko mi svrsi vo mene me interesira dali e mozno da sum bremena kolkavi se sansite ve molam odgovorete mi
Бог да не даде девојко..ама читај мислења бе. Го пикав прстот внатре ,дали сум бремена? Одамна ја изгубила сериозноста оваа тема!!!
ај ви се молам не дека е вистина тоа со прст или од прозорец бремена или кој знае со се знае не дека писуват од вистина туку онака се зезат... Читајтеја темата и ке знаете се сто треба а не само да се писува несто сто не треба...темата оди никаде
Значи ве молам кој има малку слободно време да ми објасни некои работи во врска со забременувањето...знам дека можеби изгледа смешно но годините ми се згрешени кога го правев профилот ( барем сум искрена ) па и сакала да се едуцирам малце повеќе...Благодарам најбрзата помош ќе ми биде најдобредојдена
LoveIsAllAround, слободно пиши има доста членки кои сигурно би имале одговори на тоа што те интересира. п.с. и годините на профилот можат да се исправат, оди во контролен панел, па во профил, и најдолу ти стои датата за роденден - на крај стисни испрати
Imam edno prashanje, vo prvite dve nedeli sum od bremenosta, dali bi imala nekakov problem ako imam seksualen odnos ?