Девојки веке еднаш имам напишано. точно на 14.12. добив менструација и сврши во мене дечкоми. денес 14.01 треби да добијам но немам уште. имам редовна менструација на секој 30-31 ден исто така и обилна ми е и ми трае 7-8 дена некојпат ми се случува и до 10дена. месецов бев под голем стрест пиев од време на време алкохол мн бев напната со мислата дека сум бремена. симптомите пред да добијам имам отечени гради и ме болат уморна сум акни исто така и мн ми студи пред да добијам се тресам. овие симптоми ги имам сега моментално. колкава е можноста за бременост?
50 -50 % . Може си може не си , не се потпирајте на плодни денови како контрацепција , и во неплодни денови можеш да забремениш . Најубаво да си направиш тест да не се туфкаш вака ништо не можеме да ти кажеме , се надевам не се десило беља и за друг пат ум ,користете заштита едит - Сега видов дека било за време на менструација , шансата е помала но сепак постои , многу голем мит е ова дека за време на менструација не може да се забремени , мала шанса но постои ...
добро бе девојчиња ај да не ви се сака со заштита ама ако не сакате да бидете бремени зашто дозволувате да свршуваат во вас???? бидете малку мудри алооо па утре што ке биде од вас леле бремена сум и опа иха и на крај бракот пропага а невини души страдаат затоа мислите на време пред да биде доцна!!!
Па да мислат нема вака да прават! Место они да ги вратат дечковците,дечковците нив ги вртат што сакаат им прават. Баш ми е жал што е така,во мое "време" дечко да види путка треба брда и долини да покоси,а сега...
Темава не е да се каже дали да мислат или да не мислат што прават и како прават,ако се знае да се даде одговор на прашањето , ако не нетреба овде поуки после тоа што се направило.
можноста за бременост е голема , нешто што ти всушност го знаеш бидејки си дозволила да сврши во тебе. сигурно си колку толку едуцирана за можностите за забременување штом си веќе сексуално активна. тестот ќе ти ги реши сите дилеми- а можностите се релативност
Јас скоро 1 година имам незашиттен однос со дечкоми па такво нешто до тој ден не ми се имаше случено, дури на втора партија дечкоми некојпат не уринирал па ништо не ми било и секојпат сум се тргала уште и пред да сврши , тогаш ко за инат не се тргнав ни јас ни тој. али тоа е се случи. ако ми било пишано здравје боже. а тоа што мислите дека дечковците не вртат и обратно тоа е така али зависи кај кого како,и што тврдите во Ваше време " дечко да види путка треба брда и долини да покоси" и тогаш било така ама не се кажувало ништо имало другарство а сега најблискиот е тој што може да те идздаде.И дечкоми кај мене дури виде Путка и брда и долини и се покоси. Сега времево што иде е се полошо и полошо но мислам дека не е секојпат до времето туку до паметот
морам да признаам дека и јас сум била таа што извесен период од мојот живот не сум користела никаква заштита освем онаа добро позната несигурна пракса на тргање пред време. и јас сум си тупала главата лелеее што ако сум бремена иако сум била свесна кои се можностите на забременување така да сваќам во потполност што им поминува низ глава на девојкиве што ги поставуваат овие прашања. Потоа еден ден ми беше доста од тоа потресување и преминав на контрацептивни таблетки кои што ми ја смирија душичката и ме заштитија 100000%.така да- во основа- кои сме ние да им судиме или да коментираме зошто така- би советувала, едукација , посета на гиниколог и мирна глава- за да не се доведе ниту една до степен да го постави прашањево. Како што реков можностите се релативни- некоја сака и се обидува со месеци да остане бремена а не може а некоја па не сака и од еден изолиран случај ете ти бебенце.
мора да им се даде поука затоа што некој воопшто не контактираат со мајките за односи и сл не дека јас мн знам ама можеш да ја опомениш ако сеа не се случи неш за нареден пат да си има во предвид дека еднаш и треперело срцето да не се повтори истото.а дали мислат или не тоа тие само треба да си решат што и како ке си постапат,а во врска со дечко ми сврши јас несакав или останав трудна тој сакаше во врска не иде ниш без договор никој со сила неможе да те натера да легнеш со него ако ти е дечко сеа има и ситуации недај боже ама штом еднаш си се осудил да легнеш со тој човек значи ти имаш доверба во него и знаеш дека тој не би направил ниш без дог со тебе па така треба да си припазуваат затоа што некој постапки доведуваат до огромни грешки за кои некогаш е доцна да се покаеш
Тоа што имате подолго време незаштитен однос и не сте останале трудни не кажува ништо можеш 100 пати да имаш па 101 првиот пат да останеш трудна . Не е ова со лоша намера , доколку не сакате дете сега ,не се потпирајте на веројатности има толку или волку шанси да затрудниш, заштитете се и мирна глава Better safe than sorry
Ќе сака ли некоја од вас што има искуство со абортус да ми пише приватна порака? Може и на самиот форум да пише мене ми е сеедно, приватно можеби ќе се чувствува покомотно... I'm gonna need some help... Фала
тоа е денска немозеш ни совет да дадеш мн се паметни хахахахаха од што се паметни прават огромни грешки а и спази држи се до темава хахахаха немој да делиш совети абре дете е изгледа неможеш да и замериш затоа во мн случаеви год се само бројки хаха
Нека абортираат без потреба,нека не се пазат,па не се ни први ни последни(нека се тешат) а утре ден кога ќе сакаат да оформат фамилија ќе си ја трескаат главата во ѕид!!!! Имам среќа што чекам втор син.... Ете ви мој совет да не се лутите и веќе не ве замарам на оваа тема ќе си пишувам на попаметни!
На нова год имавме секс, баш плоден ден ми беше, влезе без кондом неколку пати во мене 1-2 мин и после со кондом продолживме. Моментот е дека пред да имаме односи, некои 5-6 саати тој имаше свршено ама се изми 2 пати после тоа и мочаше неколку пати. сега ми касни 3-4 дена и паничам. Исто така имавме и орален секс под туш, тој сврши на мене на бутовите малку и на долниот дел од стомакот но одма се избришав и се туширав. Pрвиот ден кога ми каснеше направив тест ама навечер испадна негативен. Што мислите има ли место за паника?
не верувам дека има нешто и самата кажа си направила тест и бил негативен ако сакаш за сигурно да знаеш земи купи друг и направи го одсабајле иако јас мислам дека нема врска во кој дел од денот го правиш секогаш дава точни резултати.
Имаш простор за паника од што влезе без кондом. Попрецизен тест ти е десетиот ден кога ти касни а нема врска дали наутро или навечер правиш тест. Биди повнимателна.
4-5 дена пред добивање сум. Имавме односи и 2 пати сврши во мене ... Постои ли можност да забременам со оглед на тоа дека деновите пред добивање се неплодни.