Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. BettyBoopButterfly

BettyBoopButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    здраво девојки! :)

еве ја мојата дилема

со дечко ми имавме односи за нг без заштита а јас имав добиено, 3 ден ми беше...имавме без заштита, ејакулираше надвор од мене и тоа се тргна па после 5мин сврши...после 1саат имавме па односи, а од првиот пат кога сврши се избриша, изми, се беше како што треба...значи вториот пат имавме па без заштита...па сврши надвор од мене...после 3 саати имавме па секс...исто без заштита, и овој пат нормално сврши надвор од мене...се тргаше секој пат многу порано и дури после 5-10мин свршуваше....треба да добијам накај 27-28..се надевам се ќе биде во ред...може ли некоја девојка да сподели слично искуство? мн се плашам :( :sweat: :(

2. Kika-3

Kika-3 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Ако свршил надвор од тебе и си имала односи за време на менстyриација нема од што да се плашиш. смири се не се нервирај ке добиеш. ;)

3. BettyBoopButterfly

BettyBoopButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Ти благодарам на охрабрувањето! Огромен паничар сум и 300 работи ми поминуваат низ глава, се изначитав 300 чуда и веќе незнаев што да мислам! Знам и дека од нервоза може да ми касни, затоа од денес опуштено и чекам да ми дојде :) :) :)

4. bitolski69

bitolski69 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2012
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    23
    dace-dani88 4-5 дена пред добивање сум. Имавме односи и 2 пати сврши во мене ... Постои ли можност да забременам со оглед на тоа дека деновите пред добивање се неплодни.

Мали се шансите за тоа но сепак внимавај, тука нема правила...

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  5. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Најверојатно не си бремена, бидејќи свршувал секогаш надвор. Но секогаш постојат маааали шанси од предсемената течност да си останата, но за тоа шансите се мали :)

6. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Како тоа мали се шансите??????????? Затоа што демек е пред добивање ???????????? Не постојат реално плодни и неплодни денови ,туку помалку плодни и повеќе плодни!!! Има девојки/жени кои забремениле и додека им траел циклусот!!! Ти вака си ги лажел/еш девојките за да им свршиш внатре ???
    Девојко шансите за забременување ти се огромни ,па дури и 2 пати свршил во тебе :x

На mimiiiii, SimonaTino и blond им се допаѓа ова.
  7. vw-girl

vw-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    162
    здраво девојки . имам едно прашање во паника сум.
    Вака пред неколку месеци поради незаштитен однос испаничив дека сум бремена ми каснеше некој ден, но исто тој месец бев цело време на јаки антибиотици. и регуларно си дојде како до тогаш обилна и болна менструација. и редовно си добив уште два пати. но сега ме копка нешто , пред некој имавме краток однос 3-4 мин без кондом, но предходно тој немасе свршено. дојде од наработа се истушира , мокреше зборов ми е нема шанси да останало нешто внатре од предходно. После 3-4 мин излезе од мене и продолживме со кондом. ова беше пред една недела. сега сум испаничена зошто случајно видов како брадавички по две на двете гради околу големата брадавица, односно на круговите. И прочитав дека и тоа може да е некој знак. Ве молам кажетеми за мислење и дали е можно да сум останала бремена? ве молам за одговор (инаку не ми касни треба да ми дојде за една недела некаде).

8. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Не си бремена. Не свршил во тебе, кратко сте биле без заштита па сте продолжиле СО заштита. Значи шансите се речиси никакви ;)
    А тоа за градите, иди си на лекар, не е тоа симптом на бременост.

9. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Нема потреба да се грижиш дали си бремена или не.Тој не свршил во тебе и нема место за паника,а бидејќи ова е втор пат како се мислиш дали си бремена или не ако не сакаш да останиш бремена во иднина имај односи само со заштита и нема да имаш такви грижи ;) .Брадавичките околу градите немаат врска со бременоста.Може да се појавени од било која причина ,а најдобро е да одиш на лекар и да се консултираш со него.

10. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Од кое предходно???? Пред да се избања имавте однос или не ???Ако сте имале и пред да се избања ,многу е мала веројатноста да забремениш,а доколку тоа ви бил прв однос тогаш немаш потреба од грижи. За тоа што ти се појавило на градите ,направи си еден ПАП тест затоа што тоа може да биде од ХПВ вирус.

11. noelle

noelle Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    дали некоја има искуство sure chek тестот за бременост, веќе ми касни, го направив ама втората цртичка беше бледа

На vickyy90 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Без разлика што е бледа цртичката, трудничка си. Честитки

13. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Aјде со среќа,бремена си ;)

14. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Честитки, бремена си. :clap: И јас кога правев тест со Sure Check втората цртичка ми беше бледа, повтори го тестот за некој ден ако сакаш (ама мислам дека нема потреба) и право на гинеколог. :)

15. xoxo.Martina

xoxo.Martina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    198
    Девојче ти стварно 14 имаш ?

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.653
    Допаѓања:
    106.714

каква и да е цртата не е важно , важно ја има :) честитки и посети си гинеколог за потврдување на бременоста :)

17. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    е мене ми беше баш убаво црвена и бев бремена така да и ти си срцка бремена само малкучку ххх честитки :D

18. Miaaaaaa

Miaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Ве молам доколку можете да ми одговорите на следново прашање...
    Со дечко ми имавме петинг. Јас уште не сум спремна да стапам во секусални односи. Е сега ме загрижува фактот што имавме допир со гениталните органи и ме допре на почетокот на вагината но немаше пенетрација. Ме интересирта дали има ризик од таа предсемена течност читав за нејзе :( Дечко ми ми рече да не се грижам и ми кажа дека немал свршено а не носеше кондом иначе. Али мене уште ме мачи ова...
    Па дали може да ми кажете дали постои ризик фактор и доколку постои пишете :)
    Благодарам однапред :*

19. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Miaaaaaa, како прво, не свршил. За да бидеш бремена треба да сврши, но и тогаш не е 100% дека ќе можеш да забремениш! Како второ, не сте имале односи туку само петинг.. Нема НИКАКВИ шанси да си бремена.

На Miaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Миаааа ти озбилно си 20 години ? Од петинг забременување бе леле :D :D