Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. kiki101

kiki101 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    4
    не дај боже ама изгледа и мене тоа ми се случи...имаме незаштитен однос со дечко ми(но никогаш не свршил во мене), и ми касни два дена само се нервирам и мислам на тоа,сности напрајв тест ама бидејќи прв пат прам и нз точно како се користи,мислам дека не го напрајв точно зедов sure check и пишеше ако е напраен како што треба првата линиа треба убаво да се познава,а јас го напрај чекам повеќе од 5 мин и кога го тргнав гледам две бледи црти :x дали е можно дека не го напрајв можи како што треба и затоа дава неточен резултат, ве молам за помош, а и за на гинеколог треба да се закажиш порано или можиш да појдиш и да свршиш работа!?

2. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.283
    Допаѓања:
    8.591
    Земи уште еден, прочитај го упатството, во главно треба со таа капалката што ја има внатре да капнеш неколку капки во соодветното место.
    И отвори го прозорчето треба да има една јасна црта уште пред да капнеш.
    После 5мин погледни го пак и ете ти го резултатот. Жалам, ама бледа црта е сепак црта, т.е. позитивен тест. Без паника само ;)

На canela му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Дечки имам редовна менструација но последнава сега ја добив без никаков симптом дека ќе добијам, а и крварењето не ми исто... малку е намалено. Пред тоа правев диета 1 и пол недела, а пред да ми дојди само лицето ми беше премногу нафрлано како алергија. Ме буни тоа што без никаков симптом добив. Можно е да сум бремен или пак се е од диетата?

4. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    од диета може да ти касни да ти порани сеедно, и зависно од организмот не мора секогаш да биде иста менструацијата истата може да се поремети од многу причини. Мене месецов ми дојде порано од што бев вж болна и 2 недели не јадев ништо така да и симптомите баш не ми беа како претходно. Но тоа зависи и дали си имала ризичен однос и такви работи а тоа не си пишала :)

5. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    е па да имав однос но многу краток а и не сврши во мене :) но сепак сум исплашена :/

6. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Sinoke imav seks so decko mi, toj svrsi vo mene 2pati, mi bea plodni denovi koi se sansite da ostanam bremena?

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    90% canela со среќа :f:

8. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    imav seks so decko mi vo plodni denovi toj svrsi vo mene dva pati kolkavi se sanste da ostanam bremena?

9. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    4.892
  10. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    za kolku vreme treba da proveram dali sum ostanala bremena?

11. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    80% е шансата да забремениш.

12. xoxo.Martina

xoxo.Martina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    198
    Околу 2 недели

13. Stela17

Stela17 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Здраво, сакам да ве прашам дали има шанси да сум останата бремена бидејќи имав незаштитен однос со дечко ми во плоден ден ама тој не сврши во мене?? И дали да купам апче за ден потоа???

14. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Штом не свршил во тебе нема шанси да си бремена.Нема потреба од апче за ден потоа :)

15. Stela17

Stela17 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Фала ти на одговорот, но сега незнам што да мислам ме збуни календарот на фемина за полдни денови кога проверив последен пат ми пишуваше дека денес сум во овулација а сега пред пет минути кога порверував ми пишеше дека не ми е плоден ден...целата сум збунета бидејќи според новата проверка за денес немам потреба од грижи но имаве однос и пред 5 дена баш кога сум била во овулација ако купам тест дали ке ми покажи или треба уште да чекамм...

16. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Почекај дури добиеш менструација. Ако не дај Боже не добиеш на време,купи тест.
    Но,пак мислам дека нема потреба да се грижиш,не свршил во тебе :)

17. Ale83

Ale83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    10
    ууууууууууууфффффф |( хелп женски ,имам ептен точна менструација,сега ми касни 3 дена ,биквално у агонија сум,имаме односи незаштитени мегутоа без да ејакулира во мене,така веке функционираме долго време и никогас до сега не се случило нешто непредвидено,вчера направив тест sure check негативен е ,и уште абер немам од добивање а немам ни никакви симптоми.......... :(

На Mikako му/ѝ се допаѓа ова.
  18. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    3 дена ти касни значи тамам е времето за тест, не си бремена уживај, и не се нервирај , од тоа ти касни. Направи уште еден тест, ако е негативен пак ќе се смириш, не може два да згрешат нели? ;)

19. svetulka123

svetulka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Значи на тестот мишува да чекаш 5 минути, а не повеќе од 5. И резултатот да не го земаш в предвид после 10 минути. Јас ти препорачувам да си направиш уште еден тест за секој случај, за да не се нервираш на празно, а резултатот може да се покаже дури и после 30тина секунди (ако е позитивен, и во зависност од количината на hcg хормонот). Инаку не знам зошто и двете биле бледи, доколку тест линијата е бледа, тоа сепак значи позитивен резултат. Те советувам да си купиш Self Clear тест бидејќи е најсигурен затоа што е чувствителен и на најмала количина од хормонот и може да се направи и после 5 дена од евентуалното зачнување.

20. mrchatorka

mrchatorka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    55
    Втора црта макар колку и да е бледа укажува на бременост, без разлика дали си ја погледнала за 3 или 5 минути. За да бидеш сигурна повтори го тестот наутро затоа што урината е поконцентрирана и има повеќе присуство на хормонот Bhcg.

За на гинеколог, зависи кај кого одиш меѓутоа мислам ако ги замолиш ќе те примат или евентуално ќе почекаш ден два.