Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. kiki101

kiki101 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    4
    не дај боже ама изгледа и мене тоа ми се случи...имаме незаштитен однос со дечко ми(но никогаш не свршил во мене), и ми касни два дена само се нервирам и мислам на тоа,сности напрајв тест ама бидејќи прв пат прам и нз точно како се користи,мислам дека не го напрајв точно зедов sure check и пишеше ако е напраен како што треба првата линиа треба убаво да се познава,а јас го напрај чекам повеќе од 5 мин и кога го тргнав гледам две бледи црти :x дали е можно дека не го напрајв можи како што треба и затоа дава неточен резултат, ве молам за помош, а и за на гинеколог треба да се закажиш порано или можиш да појдиш и да свршиш работа!?

2. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.566
    Допаѓања:
    9.645
    Земи уште еден, прочитај го упатството, во главно треба со таа капалката што ја има внатре да капнеш неколку капки во соодветното место.
    И отвори го прозорчето треба да има една јасна црта уште пред да капнеш.
    После 5мин погледни го пак и ете ти го резултатот. Жалам, ама бледа црта е сепак црта, т.е. позитивен тест. Без паника само ;)

На canela му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Дечки имам редовна менструација но последнава сега ја добив без никаков симптом дека ќе добијам, а и крварењето не ми исто... малку е намалено. Пред тоа правев диета 1 и пол недела, а пред да ми дојди само лицето ми беше премногу нафрлано како алергија. Ме буни тоа што без никаков симптом добив. Можно е да сум бремен или пак се е од диетата?

4. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    1.569
    од диета може да ти касни да ти порани сеедно, и зависно од организмот не мора секогаш да биде иста менструацијата истата може да се поремети од многу причини. Мене месецов ми дојде порано од што бев вж болна и 2 недели не јадев ништо така да и симптомите баш не ми беа како претходно. Но тоа зависи и дали си имала ризичен однос и такви работи а тоа не си пишала :)

5. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    е па да имав однос но многу краток а и не сврши во мене :) но сепак сум исплашена :/

6. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Sinoke imav seks so decko mi, toj svrsi vo mene 2pati, mi bea plodni denovi koi se sansite da ostanam bremena?

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    90% canela со среќа :f:

8. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    imav seks so decko mi vo plodni denovi toj svrsi vo mene dva pati kolkavi se sanste da ostanam bremena?

9. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
  10. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    za kolku vreme treba da proveram dali sum ostanala bremena?

11. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    80% е шансата да забремениш.

12. xoxo.Martina

xoxo.Martina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    198
    Околу 2 недели

13. Stela17

Stela17 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Здраво, сакам да ве прашам дали има шанси да сум останата бремена бидејќи имав незаштитен однос со дечко ми во плоден ден ама тој не сврши во мене?? И дали да купам апче за ден потоа???

14. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Штом не свршил во тебе нема шанси да си бремена.Нема потреба од апче за ден потоа :)

15. Stela17

Stela17 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Фала ти на одговорот, но сега незнам што да мислам ме збуни календарот на фемина за полдни денови кога проверив последен пат ми пишуваше дека денес сум во овулација а сега пред пет минути кога порверував ми пишеше дека не ми е плоден ден...целата сум збунета бидејќи според новата проверка за денес немам потреба од грижи но имаве однос и пред 5 дена баш кога сум била во овулација ако купам тест дали ке ми покажи или треба уште да чекамм...

16. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Почекај дури добиеш менструација. Ако не дај Боже не добиеш на време,купи тест.
    Но,пак мислам дека нема потреба да се грижиш,не свршил во тебе :)

17. Ale83

Ale83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    10
    ууууууууууууфффффф |( хелп женски ,имам ептен точна менструација,сега ми касни 3 дена ,биквално у агонија сум,имаме односи незаштитени мегутоа без да ејакулира во мене,така веке функционираме долго време и никогас до сега не се случило нешто непредвидено,вчера направив тест sure check негативен е ,и уште абер немам од добивање а немам ни никакви симптоми.......... :(

На Mikako му/ѝ се допаѓа ова.
  18. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    3 дена ти касни значи тамам е времето за тест, не си бремена уживај, и не се нервирај , од тоа ти касни. Направи уште еден тест, ако е негативен пак ќе се смириш, не може два да згрешат нели? ;)

19. svetulka123

svetulka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Значи на тестот мишува да чекаш 5 минути, а не повеќе од 5. И резултатот да не го земаш в предвид после 10 минути. Јас ти препорачувам да си направиш уште еден тест за секој случај, за да не се нервираш на празно, а резултатот може да се покаже дури и после 30тина секунди (ако е позитивен, и во зависност од количината на hcg хормонот). Инаку не знам зошто и двете биле бледи, доколку тест линијата е бледа, тоа сепак значи позитивен резултат. Те советувам да си купиш Self Clear тест бидејќи е најсигурен затоа што е чувствителен и на најмала количина од хормонот и може да се направи и после 5 дена од евентуалното зачнување.

20. mrchatorka

mrchatorka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    55
    Втора црта макар колку и да е бледа укажува на бременост, без разлика дали си ја погледнала за 3 или 5 минути. За да бидеш сигурна повтори го тестот наутро затоа што урината е поконцентрирана и има повеќе присуство на хормонот Bhcg.

За на гинеколог, зависи кај кого одиш меѓутоа мислам ако ги замолиш ќе те примат или евентуално ќе почекаш ден два.