Втората линија не се појавува ако нема бременост колку и да чекаш. Направи уште еден тест, само не паничи, и оди веднаш на гинеколог, да видиш дали е се во ред, верувај ми има многу полошииииии работи од бременост. само смирено.
дали тестот за бременост може да се направи на пример на последниот ден од менструацијата? бидејќи јас добив менструација на време но без никакви симптоми, имав незаштитен однос но не сврши во мене... а и крварењето не ми беше како и обично што ми е. можеби ми е од диетата што ја правев... сепак сакам да напрам тест да се осигурам
Немаш никаква причина за грижа, 100% не си бремена. Но ако веќе сакаш да направиш тест почекај барем да ти заврши менструацијата, и после ден два направи тест. Ама само колку да бидеш мирна, мирот е најважен а во овој случај не е скап.
Немаш никаква причина за грижа, 100% не си бремена. Но ако веќе сакаш да направиш тест почекај барем да ти заврши менструацијата, и после ден два направи тест. Ама само колку да бидеш мирна, мирот е најважен а во овој случај не е скап. [/quote] фала многу но многу ме буни тоа што немав никакви вообичаени симптоми :/
фала многу но многу ме буни тоа што немав никакви вообичаени симптоми :/[/quote] Менструалниот циклус може да се смени, тоа и кај мене се случувало, не се секирај ти за симптомите, и уште нешто, за да бидеш бремена треба да ти касни менструација, а тоа што некои девојки имаат крварење за време на бременост е мноооогу ретко, и затоа уживај без гајле.
Decki denes trebase da mi dojde.. me bolat gradite gi osekjam mn jakii, po liceto mi izlevat nekoi mozolcinja i imam mnogo sekret .. dali treba da mi dojde tie denovi ?
Да. За ден два ќе добиеш... освен ако не си направила некоја беља, ќе добиеш. Мене секоја менструација ми беше таква, само без секрет.
koga ke pocnat da mi se javuvaat prvite simptomi so koj ke pokazuvaat deka sum bremena, koj se prvite simptomi?
Кога имаше ризичен однос? А за бремена сигурно не си уживај, досега ќе покажеше тестот ако имаше нешто.
Најдобро е да си провериш неколку дена откако ќе ти касни (ако ти касни, секако), а за симптомите кај секого е индивидуално. Најдобро да почекаш да видиш дали ќе ти касни, ако ти касни еден тест и после тоа правец на гинеколог.
Dali e mozno? Devojki izvinete vaka ako ova vi pretstavuva glupavo prasanje ali jas se voznemiruvam koga stanuva zbor za vakvi temi.Imam decko so koj sme nemale odnosi nikogash do sega(voopsto sum nemala odnosi so nikogo do sega),dali e mozno da zabremenam samo prethodno sme se dopirale on svrsil i ako dosol do nekakov kontakt pri dopiranje na mojata vagina?Jas sum devojce so neredovna mestruacija i obicno mi kasni(mnogu retko imam na vreme),i momentalno ovoj e vtor mesec otkako nemam dobieno.Mozno e da nemam od stres,vozbudna ili od poradi toa sto sum uplasena konkretno za ova.Za da proveram jas i decko mi kupivme Sure chek test od apteka. Testot go pravev navecer( ne na sabajle).Kako sto bese otvorot staviv 3-4 kapki urina od ednata strana ja zatvoriv i gi cekav rezultatite od drugata.Cekav deset minuti i se pojavi 1 rozeva linija.Ne sum sigurna dali testot sum go izvrsila kako sto treba,i dali bojata na testot treba da bide nekoja crvena boja ili sekogash ispaga rozenikava?
Здраво девојки.. Вака имав сексуален однос со дечко ми и ми сврши внатре ми кажа дека има апчиња ама треба да ги испијам ама да не поминат 48 саати и го сторив тоа ..ама утре треба да идам на биохемија да ми зимаат крв имав некои проблеми со бубрезите дали може да се види тоа преку крв затоа што слушнав можело и преку крв да видиш дали си бремена.. дали може да се види ако не делувало апчето дека сум бремена дај те совет ..ве молам ..
Dali e mozno? Не се секирај, нема ништо, сигурно ти е нередовна менструација. Каква бременост чим не сте имале односи
без потреба се грижиш и паничиш кога и самата кажуваш дека само сте се допирале и не си скината..Може да ти доцни од се што наброја, не мисли на тоа и ќе ти дојде
Ја свакам твојата загриженост, но пред да се впуштате во петинзи, предигри и следно секс ке биде, едуцирајте се. Разбирам дека можеби не се сите родители либерте и не разговараат отворено со своите деца на оваа тема(ГОЛЕМА ГРТЕШКА), но затоа имате интернет. Чичко Гугл ке ви каже се. За тоа сум ЗА сексуално образование, и тоа уште од 7-8 оделени воведување на предметот. И не,не се грижи - не си бремена.Не можи да забремениш ако си девица, односно си немала односи. Не можи толку рано да се види бременост на крвни резултат. Ако не се лажам од кога ке ти доцни, тие денови може да се види и на крвни и на тест за бременост. Нема што да се секираш ако веке си пиела апче.
Морам да се информирам паднавме во муабет со другарки за стерилност и за луѓе што немаат деца и ми рекоа дека од премногу чување и пазење од бременост може да дојде до неплодност,дали е вистина ова или се само озборувања и табу теми ? Баш со мајка ми зборев и ми потврди и ме исплаши малце бидејќи имам 22 години имаме односи со дечкото ама нормално нели рано ни е уште за бебе би ви била мн благодарна кој знае нешто повеќе за ова да ме информира