Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    ^Јас прв пат слушам вакво нешто, и апсолутно не е точно.
    Како што врват годините кај секоја жена се намалува плодноста, односно јајце клетките.
    Но ти си млада, имаш 22 години.
    Од 30 па натаму секоја година се помали се шанисте за забременување,значи се намалуват јајце клетките.
    Баш гледав Ајс лов Коко беа на доктор, сакаше да ги замрзнува јајце клетките и докторот им го објануваше ова.

2. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Елена 91 - поголема глупост немам слушнато , не знам која е намерата на вакви тврдења може зголемен наталитет :D Ако немате намера да имате дете пазете се , во никој случај не влијае на плодноста тоа што користите заштита ( можеби контацептивнити пилули ама модерната медицина тврди дека немаат никакво влијание имаш тема за тоа можеш да погледнеш ) ... И да точно е дека со годинте се намалуваат шансите за плодност ама пак гледаме родилки на 35 години така да ...

На Elena91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    отприлика 3, 4 дена како оди на лекар , и кажаа кандијаза дека е ја лекува но осеќа болки и има крв ако има некој да ми каже до што би можело да е ??

4. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    ке напишиш малку поопширно за да те сватиме поубаво?

5. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    вака , 3, 4 дена како ја лекува кандидата со вагиналети , ги става два пати дневно и едни капки nystatin но кажа дека имала болки во долниот дел од стомакот и долу како во момент да ја пресече се смири малку и потоа пак денеска баш на два пати и се деси да има крварење прв пат малку , а вториот пат повеќе....

6. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    кандидата ја лекувасо препорака од гинеколог или самата си се лекува
    ова мене не ми личи на кандида него на воспаление на бешика или мочни патишта
    ако има болки при мочање и ако им акрв после мочкањето сигурно е тоа што мислам инаку од кандида не сум чула да се крвари

7. Elena91

Elena91 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    И мене ми беше чудно баш се збунив
    хахаха фала ви многу :*

8. mini18

mini18 Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Вака,не сум запознаена многу со форумов,прв пат пишувам бидејќи ми треба помош и се надевам дека ќе ми помогнете,можеби ќе помислите дека сум глупа или сл.но суум многу исплашена ,требаше да ми дојде на 26,а денес е30..со дечко ми немам користено кондоми но никогаш се нема случено да сврши во мене (колку што знаеме и двајцата) од мал град сум и не смеам да идам до гиниколог ни во аптека,бидејќи ако идам цел град ќе дознае,исто така мајка ми и татко ми (што не смеат да дознаат под никој случај) и незнам што да правам :worried: немам никакви синтоми на пограќање..но незнам дали може да ми биде од стрес кога не ми дојде на 26,од тогаш само на доа мислам..дали сум бремена(недај боже...:( ) ? ве болам помогнете ми,фала однапред..

9. elena2323

elena2323 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Бременост

Луѓе имам 18 години пред 12 дена имавме со дечко ми сексуален однос но без кондом, тој го извади и почна да довршува со раката и сврши но јас имам главоболки, ми се лоши и има редовни болки во стомакот, може ли да е нешто или нема потреба од паника?

10. svetulka123

svetulka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    На гинеколог можеби се плашиш да појдеш, ама во аптека СИГУРНО можеш да купиш еден тест :!: . Доволно време е поминато за да можеш да го направиш тестот и затоа веднаш трк до аптека за да си ја решиш дилемата, а после ќе мислиш што и како за да не се нервираш на празно.

Значи ние од тука НЕ МОЖЕМЕ да ти кажеме дали е можно да има нешто или не. И сама си напишала дека не свршил во тебе, што значи практично можноста за забременување е речиси никаква, ама теоретски постои можност поради таканаречената предсемена течност и нормално дали си во плодни денови и уште многу други фактори.

И КОРИСТЕТЕ ВЕЌЕ ЕДНАШ ЗАШТИТА ЗА ДА НЕ СИ ЈА ТРЕСКАТЕ ГЛАВАТА ОД ЅИД СЕКОЈ МЕСЕЦ(СО ИЛИ БЕЗ ПРИЧИНА)!

11. anabelka

anabelka Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Последен пат менструација ми дојде во Декември . Од тогаш неколкупати имав однос со дечко ми, секогаш со кондом и никогаш не свршил во мене. Јас сметам дека немам потреба за паника, но менструацијата не ми е дошла од Декември. Немам никакви симптоми дека треба да ми дојде, ниту пак дека сум трудна. За секој случај направив тест, но не знам што беше резултатот бидејќи најпрвин цртката беше ок а потоа се размачка ( не ми замерувајте прв пат правев :worried: ) . Е сега си размислувам, дали има некакви шанси да сум трудна? Или пак можеби имам водни цисти на јајниците (ми се има случено пред 2 години, не ми дојде менструација 3 месеци) . Ќе може ли да ми дадете некој совет? Однапред благодарам.

12. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    утре сабајле со првата урина направи уште еден тест иако мислам дека нема шанси за бременост но чисто да си бидеш ти со мирна глава

13. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    и јас знам за ова
    братучеда ми беше таа која не проколна да не користиме контрацептивни средства. таа имаше врска од 9 години од кои 6-7 години редовно користела контрацептивни средства. во брак се веќе 4 години и сеуште не можат да имаат деца. башка тоа како балонче е а беше како тапациран костур.

14. cutegirl7

cutegirl7 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки,не сум пишала никогаш мислење тука но морам да ве прашам. Имам дечко и во долга врска сме но не користиме заштита,пред околу 15-20 дена,2 дена ме болеше стомак и не ми беше добро,можеби бил стомачен вирус незнам ама и пред 3 дена требаше да добијам а секогаш ми доаѓа еден ден порано.. но дечкоми секогаш внимава и се трга неколку секунди.. Навистина ми треба помош ве молам,имам само 17 години а моите не знаат за него и не би го прифатиле затоа што е неколку години постар од мене и големи проблем ке си имам ако сум трудна.. :/

15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^ние не можеме да ти кажеме дали си или не си. Поготово во твојов случај. Мој совет ти е купи си тест, и памет за друг пат користи заштита, инаку за месец дена пак ќе пишуваш овде.

16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.344
    Допаѓања:
    148.254
    елена 91 не мора да значи дека употребата на контрацепција задолжително носи стерилитет .можеби кај некого се случило па си го повзале со контрацепција.јас сум сосема спротиван пример за тоа.со мажот ми сум заедно 15 год. од кои 8 во брак.цело време имавме и имаме односи со кондом.три пати посакавме дете и три пати од прва ни успеа.а знам со сигурност и др.кои на ист нацин се заститувале.се разбира секое правилоима и исклучоци не можам 100%да тврдам.

17. monally070

monally070 Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    ќе ве молам ако може да ми кажете дали е можно да сум бремена.вака пред 5 дена со децко ми имавме однос со заштита беше(кондом) но при крајот тој ме праса дали сакаш да свршам внатре со кондомот јас му реков да и тој го провери кондомот и сврши но после кога го извади... кондомот не беше на него...па морав јас да го извадам со прсти кондомот од мојата вагина.. не беше ни скинат ни ништо ...и имаше нормална количина на сперма како и вобичаено....а јас во тој период имав гнојна ангина на грлото и пиев доста јаки лекови како аугментин...и сега преплашена сум дали се случило нешто бидејќи од тогаш се чувствувам поинаку....сега дали тоа ми е сугестивно од страв незнам ..па затоа се обраќам до вас да ми кажете што мислите...ви благодарам многу.... :)

18. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Девојко шансите ти се 50-50 неможе ние вака да ти кажаеме за да не си паничиш иди во аптека и купи си тест за бременост па ќе видиш на што си земи си Self clear најбрзо и најточно според мене покажува а и не е скап 180-200 ден

19. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Дали болката во јајниците после менструација може да е знак на бременост?

20. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Секако дека не е како прво викаш после менструација ако си имала значи дека болката можеби ти е од настника или нешто друго, ако е честа иди си на лекар да видиш што е работата а бремена не си.