Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

ако си немала сомнителна ситуација т.е.незаштитен однос нема од што да се плашиш.опушти се,ке ти дојде.мене ми се имаше случено да ми касни и 2 недели кога бев под стрес ,испитна сесија на пр. а инаку и до ден денес ми е точна на 28-29 дена,а имам менстр.веке20год.

Cleonika likes this.
  2. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Cleonika од стресот ти е, нема шанси да си бремена. Опушти се, за некој ден ќе добиеш :*

Cleonika likes this.
  3. Freya123

Freya123 Истакнат член

Здраво:) Сакам да ве прашам, колку е важно да се следат плодните денови? Речиси сите мои другарки имаат редовно незаштитен секс и не следат плодни денови, а мал дел од нив користат заштита, ама ни они не следат плодни денови.. Јас обично следам, ама денес за прв пат имав секс за време на плодни денови, секако со заштита, не сврши во мене.. Кажете ми да не паничам без потреба, само се плашам и покрај тоа што знам дека нема зошто. :?:

4. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Не треба воопшто да си загрижена. Сте користеле заштита, не свршил во тебе.. За да останеш бремена треба да сврши во тебе па и тогаш нема да биде 100% сигурно. Не се секирај, гледаш другарките твои ни користат заштита ни пазат на плодни денови, па ете не останале бремени :wasntme:

Freya123 and SimonaTino like this.
  5. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Пошто не добив повеќе одговори, еве пак го пишувам истото...Ве молам помош....еве станав рано од што не можам да спијам и од што го сонувам ова... мн ми е тежина..спремам колоквиуми, и имам многу за учење а морам да мислам на ова..
    Вака, односи имав три пати во месец декември, од кои еднаш беше една ипол недела пред нова година, и не се случи всушност ништо страшно, цела вечер во галење ни помина,и само еднаш скоро само што го доближи до мене, еднаш беше внатре, и после се тргна и одма сврши....и за нова година пак имавме однос,и истово ни се случи....а во тек на месец декември, пред овие два пати,имав уште еднаш нормален однос, повеќе пати влезе во мене и тн... ама не знам точно кој датум беше тоа.. и секогаш,значи 3 год врска, сме имале однос без заштита, дури и почесто пати месечно од ова...
    Очекував да добијам некаде на крај од месец декември, 28ми 29ти..ама добив на 1ви Јануар, значи еден ден одкако го имав последниот однос за нова година, и си ми траеше најнормално,предходно си имав симптоми,ме болеа градите,тоа скоро секад ми се случува, и си заврши ,си заминаа симптомите и толку.
    Е сега, дојде еве Фебруари, но никаде ми го нема добиеното, исто пак го очекував сеа на 1ви да дојде, ама веќе 4ти е, а мене ни градите не ме болат,ги убив од стискање, не осеќам ништо се плашам паничам...
    не знам што да праам.... што да мислам .. а месецов јануари, значи после последната менструација не сум имала ни еден однос...
    Ми се има случувано и порано вака по неколку дена да ми закасни,или да си го смени периодот на доаѓање,ама редовна ми е менстурацијата, секад сум добивала никад не ми прескокнала месец..
    овој Јануари после последната менструација имав и колоквиуми и исто многу бе под стрес многу се секирав, па ми се случија некои стресни работи и тн... се мислам дали е можно од тој стрес во тек на Јануари, да ми закаснат вака и симптоми за ментруација и све.. не знам што да мислам , ја стварно немав однос месецов, ама зошто не ми доаѓа?.....

6. xoxo..gossip-girl

xoxo..gossip-girl Истакнат член

Нема потреба од никакви грижи , само не гледај од другарките , имај заштитен сексуален однос.

Freya123 likes this.
  7. puflataa

puflataa Активен член

trebase da dobijam na 15-ti i mi kasnese 4 dena potoa kako da dobiv ali seto toa bese 5 dena samo kako kafeafkasto..a pred nova prv pat imav seksualen odnos pa se mislam da ne mi e od toa od togash samo 3 4 pati do 15-ti imav odnosi ali niednas ne svrsi vo mene..i sega nz so da pravam..kazete dali mozno e da e od toa shto se skinav taka ili pak nesto dr..:worried:

ke moze neso za ova da mi kazete? ://

8. puflataa

puflataa Активен член

nemoj da se plashish chim posle menstruacijata si nemala odnos..najveke moze da ti e od stres..ne misli na toa zasto moze poveke da ti docni..no po nekoja sluchajnost za da ne se sekiras napraj si cisto eden test za da ti bide mirna glavata :))

Cleonika likes this.
  9. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Фала ви на одговорите, но не знам што да правам сеуште.. а може да се примети на форумов дека сум голема паничарка, неколку пати имам вака испаничено и прашувано за закаснета менструација..
    Инаку, не ме фаќа сон, сигурно ме сфаќате како ми е, се тресам цела, многу сериозно го сфаќам ова, и не можам дури ни да се смирам многу стрес имам. :sweat:
    Би сакала да сум опуштена, но иако веќе еднаш имав добиено одкако имав односи, уште ме мачи мислата зошто ми касни..?.... а најмногу ме плаши тоа што не ме болат градите воопшто..тие барем секогаш ми биле симптом за менструација, ии не ме болат, и тоа ме паничи уште повеќе, си велам не доаѓа :sweat:

дајте уште некој совет... ја стварно нејкам да го напраам тој проклет тест, пошто си увртев во главата филм што би се случило ако сум трудна., и многу паника ме фаќа од таа помисла, и сонував еден сон со тој тестот, и сеа страв ми е да го земам ;( помошшшш

10. babymama

babymama Истакнат член

cleonika нема зошто да се плашиш од тестот. Направи го и ќе можеш мирно да спиеш :)
    Мислам дека нема потреба да се паничиш, чим еднаш веќе после односот си добила и бил нормален циклус, сигурно не си бремена. Може ти доцни од стрес од испитите. Не се секирај, ќе добиеш.

Cleonika likes this.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Прво ,не ми е јасно зошто не учиш од самата себе.Зарем секој месец ќе се нервираш дали си трудна или не.Играј на сигурно користите кондом и нема да те боли главата.Друго симптомите за менструција не значи дека секогаш ќе бидат исти.И трето конечно купи го тој тест за да спиеш мирно.И четврто сексот не само уживање туку и обврска.Кога веќе си почнала да одиш по тој пат,размислувај малку :nod:

Abeja, mimiiiii, xoxo.Martina and 5 others like this.
  12. ninula

ninula Активен член

13. ninula

ninula Активен член

Немаш простор за паника уживај, направи си тест и ке си се увериш самата.....мене нешто слично ми се случи, направив тест и си бев мирна после 2 дена ми дојде.....не се оптеретувај со мислите, прво среди си ја психата и се ке се среди само од себе... :)

Cleonika likes this.
  14. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Фала ви на сите за одговорите...со партнерот разговарав неколку пати,тој е убеден дека нема за што да паничам, ми вика дека сме имале и многу поризични ситуации, а сега буквално само еднаш влезе во мене и се тргна, и вика дека сигурен е дека не напраил нешто...Направив огромна паника, пијам апчинња за смирување од вчера секакви можни,иако во принцип не пијам апчиња никакви .... не знам дали тоа би повлијаело некако на менструацијата? многу сум загрижена и дека сеуште градите не ме болат никако.... не знам што да правам читам по интернетов каков исцедок се добива пред менструација, па проверка на цервиксот, и тн. и се тоа г правам сама дома од очај..а тестот немам смелост да го напраам...

15. eva11

eva11 Популарен член

абре девојче ај не се прави со сила луда ако имаш дома тест прави го обавезно не е само бременост во прашање ако не ти доага можеби имаш некое хормонално пореметување а и за тоа ти треба секако преглед кај гинеколог затоа дај направи го тестот и скрати си ги маките не се труј со апчиња и не си прави филмови ајде јас чекам да пишеш резуЛтат од тестот во наредните 10 минути озбилна сум ајдеее
    АЈДЕЕЕЕ ЧЕКАМ ЈАСССССС

Cleonika likes this.
  16. ssimona

ssimona Активен член

Ve Molam pomognete mi ....Vaka mojata situacija e malku poinakva sega na 9ti trebase da dobijam no mnogu osekam kako d ami se moca a koga odam po mocanje mocam malku i me pece i koga me pece znaci se desava sea nedelava eden den da iam malku kako rozevko koga se brisam i utre denta nisto taka i drugiot den i deneska imav kako kafeavko no nikako da dobijam ,,neznam od sto moze vaka da bide zatoa sto prv pat ova mi se slucuva imam redoven cuklus i me faka panika za situacijava neznam sto moze da bide ...ve molam kazete mi nekolku soveti :****pozdrav

17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

си имала односи,сврсил во тебе можно е да си бремена.
    тест после две недели од односот слободно направиси.
    може и да е :!: настинка,стрес и слиЧно..

18. eva11

eva11 Популарен член

Ке си направиш први тест за бременост преку мокрака ке си го купиш од аптека а после ке одиш на матичен гинеколог да ти ја испитаат урината бидејки имаш воспаление на бешиката затоа осекаш дека ти се моча а не можеш убаво да се измочаш и те пече и ти претекува дали розево или кафеаво тоа нема врска со ментруацијата треба да ти препише лекарот антибиотик и увин чај најмалку 2 литра дневно

19. ssimona

ssimona Активен член

test napraviv i bese negativen uste od pred 2 meseca i potoa si dobiv uste dva pati vtoriot 10 dena porano megutoa vo red bese ..od togas imav odnosi no so kondom i toa ednas samo nemase kako sto znam nikakva frka nastanato...moze da e do vospalenie na besikata fala ti mnogu se nadevam ne e nisto strasno zatoa sto prv pat mi se desava vakva situacija, mozebi i zatoa sum vo panika golema ...pozdrav

20. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Мене ова на настинка ми личи, избањај се со топла вода, ако имаш можност и полежи во топла када, пиј топли напитоци и ставај си топли облоги.
    И да, боди и топла облека обавезно.