Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. ssimona

ssimona Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    Falaa vi srcki najveke ,jas sea bas imav malce poobilno kafeavo temno mi tecese sea pak nemam nisto ,se nadevam ke bide podobro fala vi uste ednas :****

2. Mackarod

Mackarod Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Можно ли е да сум бремена?

Srcki, imav seks bez kondom.Ne svrsi vo mene no naednas dodkea imavme se trgna i svrsi odma mi rece deka ne svrsil vo mene sigurno.Jas se plasam sepak i mislam deka mozno e da isteklo nekoj del od spermata vo mene. Ima li potreba za panika,sto mislete vie?

3. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Decko mi od koga svrsi vo mene eden den 2pati i drugiot den 2 pati na plodni denovi, sega sakam da prasam imam golemi bolki vo gradite sto i koga mi doagalo tolku ne me bolele. Jajnicite me bolat isto kako da mi doaga,polovinata a pomina 1 ipol nedela od koga svrsi vo mene dali e toa od sto ke mi dojde ili moze da sum bremena?

4. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Nema potreba od panika nisto nema da bidi, naredniot pat povnimatelni :)

5. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    воспалението не е страшно ако се лечиш ако не се лешиш ке биде уште полошо значи оди на матичен да ти препише некој антибиотик и увин чај дневно најмалку 2 литри

6. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Ете конечно собрав смелост, те послушав :) и тресејки се го држев тестот в раце, и го напраив, и негативен е. и ми олесна многу зошто само што не колабирав од страв. сеа се опуштив малце...па е надевам во најскорооо време и ќе добијам. се надевам се во ред е... :)

7. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    samo za moeto prasanje nema odgovor :(

8. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    мило мми е што си собрала храброст да го направип тестот сега опушти се и чекај за некоја ден ке добиеш а во иднина бидете одговорни и користете кондом

9. puflataa

puflataa Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3

istoto mi se desi i mene..ama sobrav preeska hrabrost i go napraviv..negativen bese sega polesno mi e plus i deka dobbiiv :worried: :))

10. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.705
    Допаѓања:
    9.415
    а колку време има поминато од кога тој сврши во тебе?
    шансите да си бремена се големи,сепак свршил повеќепати во тебе и тоа во плодни денови.
    иако мислам дека сега психа те мава,не дека имаш симптоми на бременост.
    ако ти доцни,земи си тест или правец на гинеколог,најсигурно :!:

11. puflataa

puflataa Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    ај ве молам ако знае некој да ми даде линк од фемина за плодни денови каде што се проверува кога се :))

12. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    pa uste dva dena dve nedeli pominaa,

13. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    а колку време има поминато од кога тој сврши во тебе?
    шансите да си бремена се големи,сепак свршил повеќепати во тебе и тоа во плодни денови.
    иако мислам дека сега психа те мава,не дека имаш симптоми на бременост.
    ако ти доцни,земи си тест или правец на гинеколог,најсигурно :!:[/quote]
    pa uste dva dena dve nedeli pominaa,[/quote]
    USTE KOLKU VREME DA CEKAM ZA DA NAPRAVAM TEST

14. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Најдобро почекај си да ти доцни па после тоа направи тест. Можеби и сега ќе ти покаже со некој поскап тест ама подобро почекај да ти доцни 2-3 дена.

15. Mackarod

Mackarod Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Fala mnogu, no mi kasni mene 3 dena vekje i postojano mislam deka mi e nesto :(

16. ssimona

ssimona Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    немаш потреба од паника и јас било каква ситница да се деси одма на тоа мислам ,и јас имав сега некој проблеми но се е во ред сморисе опуштисе и направиси тест за самата да не мислиш иначе верувам дека ништо не е поздрав4е

17. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.705
    Допаѓања:
    9.415
    canela,во бременост може да се сомневаш ако имаш и други симптоми освен доцнење на менструација,како на пример несвестица,мачнини,гадење,повраќање.најдобро направи си сега тест за да се увериш,а ако е негативен тестот а пак не ти дојде менструација,почекај неклку дена па пак направи тест.

18. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Јас и покрај тестот, сеуште не добив... а можеби и од стрес и апчињата пошто испив сто овие 5 дена...
    не знам што да речам уште се плашам ама утре ќе одам на гинеколог да видам веќе што е проблемот.
    се надевам се е во ред, како што покажа тестот.. :sweat:

19. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Jas sekoj den si mislam deka mi ide a nikako da mi dojde imam belo pranje i glava me bole nenormalno, do sega se nemam maceno vaka pred menstruacija, i sega cekam cekam cekam i ne znam sto ke bide, prethodniot mesec mi dojde na 14ti sega do koga da cekam ako ne mi dojde da napravam test.

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    ти имаш уште мн време не знам зошто паничиш штом си имала на 14ти имаш време.
    А инаку јас, денеска бев на гинеколог, ме гледаше на ехо, и не рече нити воспаление на јајници, нити па дека има нешто, рече олку колку што гледам ти ништо немаш овде, освен ако не е мн мало...
    и јас и објаснив дека се секирам за од Декември месец, пошто во Јануари и добиено имав а и односи немав, и ми рече штом е од Декември, нема шанси да не се гледа до сега, ќе има поминато мн време.. јас мислев да не е една или две недели...
    И пошто не можам више стресов да го издржам стварно, и и рече апчиња да пијам ми препиша едни, па од нив би требало да добијам..ми рече дека ми доцни наверојатно од стрес голем..