Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.091
    cleonika,со самото тоа што мислиш дали ќе добиеш или не,се нервираш и сето тоа те напнува дополнително.пробај да се релаксираш,движи се повеќе и ќе видиш ќе ти дојде.зошто со апчиња да се лекуваш за да ти дојде :^)

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Морав да ги земам апчињава, не можев веќе стресот да го издржам, и сеуште се плашам, додека не добијам..
    :sweat:
    Апчињава ги давале обично за регулирање на менструација, и не се штетни, барем така ми рекоа ...
    и еве денеска ги пиев, утре ќе пијам пак,па да видиме што ќе се случи..
    Не можев да се смирам за да ми дојде сама менструацијата...едноставно мн бев загрижена..
    оффф ;(

3. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Да но и апчињата се хормонски и може негативно да делуваат па и од нив повеќе да ти касни остави си се на мајка природа само релаксирај се и се ќе биде во ред ти каѓувам од сикуство и мене ми каснеше дури 14 ден и јас паничев и после некое време престанав да се замарам и си дојде

4. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.091
    тоа и јас велам клеоника,не се нервирај инаку сама си штетиш повеќе.и мене ми има доцнето 17 дена,престанав да се нервирам и замарам и ми дојде :D

5. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    примолут нор се викаат апчињава... е сега ова ми се случии..
    денеска ги испив првите две, а предходниве денови, плашејки се од бременост, читав на интернет сите можни методи за да се провери тоа, и пишеше дека може дома да се прави самопреглед на цервиксот, не знам дали некоја од вас го правела тоа. со прст во вагината, да се допре висината и изгледот на цервиксот, доколку е дофатлив и е тврд како врвот од носот на пример, тогаш тоа е обично пред менструација..
    и така беше кај мене, ги праев тие проверки веќе 4ти ден.
    Денеска значи после пиењето на примолут, пред да мокрам ја напраив истата проверка и десната страна од зидот на вагината, некаде горе кај цервиксот, ми е како потечена од внатре..тврдо е, исто како што се и зидовите од вагината, но како заоблено како топче под кожа да има.. дали му се случило некому ова и што може да е ?

6. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Искрено ме здоболе нешто внатре читајќи те. Мислам не мислеше на некои др последици додека го праеше тоа ??
    ДОволно би било Апчето после односот и терај понатаму. Дај не се зафркавај у иднина така ...
    А ако имаш нешо др проблем иди на гинеколог...

7. xoxo..gossip-girl

xoxo..gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    642
    Леле девојко.. :fubar:
    Си постои гениколог за тоаааа алооо.
    Доволни биле само апчињата..

8. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    значи девојки, покрај фемина, на интернетов постојат и мн други форуми, инаку за ова нешто научив од веб страни на стручни лица, доктори и тн, каде што убаво е напишано дека најчесто за оние што планираат семејство и што сакаат да имаат повеќе контрола врз деновите на овулација, покрај белото прање тоа може да се следи и со висината на цервиксот, што не е воопшто страшно или опасно да се праи. ако се заинтересирате, ќе си го испитувате своето тело што мислам дека е сосема нормално да се знае што се случува..
    Сум имала и некои полесни инфекции и чешање порано, па ми биле препорачани вагиналети на билна база, па и мене тогаш иако имав односи, ми беше ужасна помислата да ставам нешто внатре или да се чепнам..
    но со тек на време сфатив дека не е тоа ништо толку страшно и опасно. и не дека го праам често, ама овој пат пошто бев очајна од страв да не сум трудна, на се бев спремна... и тогаш и барајки по интернетов што можам да научам во врска со тоа, научив дека на тој начин може слободно да се провери.
    Не сакам да се расправаме или сл. само да не бидам сметана за луда или ненормална,што праам нешто ненормално и недозволено :)
    секако дека не би се осудила на такво нешто да немам прочитано некаде за тоа или сл. на странски форуми што се запознаени со тоа, има полно случаеви на женски што го знаат тоа , ама тука пишав пошто ме интересираше дали има тука некој таков.. тоа е се.
    Инаку сеуште немам добиено, втор ден ги пијам апчињата. . :( сега почнав да се плашам да нее нешто посериозно.. и тн..

9. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Кога се плашиш да не е нешто посериозно, зошто не одиш на гинеколог??? Таму се ќе ти се реши. :^)

10. macuska23

macuska23 Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Bremena, ili sepak ne ?

Pred nekolku denovi imavme nezastiten seks so deckoto, vo megjuvreme toj svrsi vo mene. Naredniot den tocno po 24 saati se napiv norlevo, da napomenam deka koga imavme odnos jas imav menstuacija no se si mislam deka toa bese posledniot den. Po eden saat od koga ja ispiv tabletata se pocustvuvav mnogu umorno a potoa i custvuvav bolki vo dolniot del na stomakot. Sto mislite vie, dali sum bremena ili sepak ne? Bidejki od koga ja ispiv tabletata po 6 saati izvrsiv golema nuzda, a nekoi mi napomenaa deka ne treba se do 12 saati, sto mislite vie?

11. bushavka

bushavka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Здраво на сите, не сум многу активна но редовно ве следам. Вака, требасе да добијам на 9-ти месецов но не ми дојде, а незаститен однос имав на 3-ти кој според мене бесе неплоден ден. Друга работа е сто на 10-ти давав крв. Е сега незнам која е прицината сто мозе да ми доцни. Според вас?

12. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Требало да и дојде на 9ти а сега сме 11ти-тоа доцнење е??
    Па градски во скопје повеќе доцни :?:

13. Volsebnicka05

Volsebnicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    90
    ако си имала секс без кондом и има свршено во тебе тогаш можеби да си!
    но ако нема свршено во тебе не верувам да си(барем кај мене е така)
    и јас имам давано крв можеби и од тоаа да ти касни
    избегнувај да даваш крв за време на циклус (или 2-3 дена пред да ти дојди) зошто во телото се случува промена и организмот е под стрес едноставно хемоглобинот се намалкува за 20 најмалку (но ништо страшно, убаво е да даваш :D ) почекај уште 2-3 дена ако се сомневаж премногу купи си тест
    позззззз

14. bushavka

bushavka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Да доцнење е , бидејки ми доага тоцно, како свајцарски саат ми е

15. bushavka

bushavka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    хаха и кај мене е така, но сврси во мене. Сепак ке поцекам за тест :)

16. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Уф колку ти е убаво така- точно знаеш кога треба да ти дојде, кај мене никогаш не доаѓа по пресметки, имам многу нередовен циклус :doh:, да доцни 2 дена за мене тоа е малку -страшно е 1 месец ако доцни а недела дена ми е норамлно :)
    Ако е така земи тест- што е сигурно сигурно е

17. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Треба да поминат 2 недели од односот за тестот да покаже точно, така да не можеш веднаш да земеш, но земи наредниот понеделник, ако не добиеш до тогаш.

18. bushavka

bushavka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Ќе поцекам за тест, знам дека е рано усте. Се надевам на позитивен :) :)

На Volsebnicka05 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Volsebnicka05

Volsebnicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    90
    епа будалчеееее!!!! зошто тогаш ко сакаш дете зошто замина крв да даваш
    ако имаш слаба крв можи да доведи до компликации :x
    веднаш фрлисе на цвекло да јадиш
    и ајде да ти се оствари желбата :inlove: :party:

20. bushavka

bushavka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Крв давав денот пред да добијам, незнаев дека ке ми касни :tmi: иако потајно се надевав. Туку бидна тоа , од утре сум на цвекло :lol: