Bremenost Zdravo mene poslednite denoi mi se sluci nesto neobicno za mene. Vo petokot dobiv menstruacija koe mi traese samo do utredenta vo nedelata veke nemav nisto a obicno mi traet 5 dena . Znam deka mozit e poremetuvanie ama problemot e sto den pred da dobijam imav odnosi i mi svrsi vo mene ne znam dali ima vrska no se plasam da ne e znak na bremenost sto mi se spreci menstuacijata ?? Ve molam za sovet
Скоро сум сигурна дека не сум направила ништо, но еве веќе 5ти ден мене ме боли стомак и гради ама никако да добијам, само кафено од вчера или завчера почна да тече малку. Да напоменам имав стресна испитна сесија мн стресна а пијам и слим лајн, а многу сум сигурна дека ништо не се случило со партнерот. Бидејќи ми доцни секакви глупости ми поминуваат низ глава..
Еј-би, најверојатно стресот и лековите се во прашање сега. Штом си речиси сигурна, не паничи пред време
Не да се исплашив да ти кажам, дури и тоа што бев многу сигурна за односиве некако знаеш од страв секакви филмови ми проаѓаат... 2 неполни дена скоро ми тече такво кафеаво, ме боли стомак на моменти, градиве турбо отечени а никако да добијам..се мачи.. дали дека уште не сум оопуштена доволно...
Не стигнав да направам тест бидејки добив . Сигурно ми доцнесе зосто давав крв. Повеке срека нареден пат
Дали е множно да сум бремена ? женски значи вака: .. имав незаштитен сексуален однос во неплоден ден и не сврши во мене.. ама во текот на сексто неколку пати го иставаше надвор да ја избрише она предсемена течност што е ... после неколку дена имав песок во матката.. примав лекарства и имав неколку пати долу крв незнам дали ми беше од циклусот или од што песочињата раскрвавено.. ми доцни два дена.. немам симптоми на бременост.. имам болка во градите и стомакот симптоми на ПМС најчести ми се тие.. а уште не мие дојдено.. и се плашам многу.. неможам да престанам да мислам на тоа.. ://///
за песок во матката искрено слушам може мислиш песок во бубрезите или воспаление на бешика а з абремена не си нели не свршил во тебе ако си сигурна
да имам песок во бубрезите и воспаление на бешика ... надвор сврши не во мене.. срав ме фаќа и паника .. ме болат градите и кога станав сабалјето имав знајш како од спиење да станиш и да ти прокркори во стомакот.. обично тоа ми се дешава коа иам добиено се надевав дека иам .. а немам .. (
Мислам дека е редно време да воведат во училиштата предмет ''сексуално образование'' Само без домашни задачи
anab ние имавме, а и да немавме имавме домашно воспитување... Јас на оваа тема само се чудам и не ми се верува какви прашања се поставуваат... Не се криви децава,туку родителиве јас нив би ги
браво за ова мислење родителите треба повеќе сексуално да ги едуцираат децата бидејќи гледам дека поставуваат многу лоши прашања за оваа тема кои треба да се знаат од општа култура
И јас мислам дека прво треба да се едуцираат па после да се решаваат да имаат односи,ова со прашањава е загрижувачки.Не осудувам никого ама срамота е се и сешто се изначитав. Денеска барем имаме достапност до секаква литература па и интернет а има се повеќе затуцаност од претходно.Жално!
Vaka pred edna nedela pred da ja dobijam imav seksualen odnos so decko mi potoa na 5 ovoj mesec trebase da mi dojde no seuste ja nema veke 2 nedeli i nekoj den mi kasni inace pocnav da gi imam prvite znaci za bremenost pocna da mi se gadi gradite pocnaa da me bolat i da me boli dolniot del na polovinata a eve deneska prokrvariv i nez od so moze da bide pa ve molam od napred ako moze mislenja od vas poiskusnite da mi kazete dali sum bremena ili ne ? i dali ima nekakov problem .... Fala odnapored [mod-kirilica:6j7d3j7g][/mod-kirilica:6j7d3j7g]
Ve molam za pomos ..... ти касни веќе две недели и велиш имаш симптоми на бременост а ? ние не можеме да ти кажеме дали си бремена или не,зошто не направиш тест за бременост или не посетиш гинеколог извини вака,ама милион вакви теми има,не си требала да отвараш нова тема поздрав
Ve molam za pomos ..... sakam da zn zatoa so rabotata e so deneska prokrvarev sakam da zn dali toa e normalno ili ne a i otvoriv nekoi temi no ne najdov odgovor za ovaa ?
Ve molam za pomos ..... затоа ти реков оди на гинеколог зошто не би требало да прокрвариш пред менструација.ако има некоја феминка вакво искуство,ќе сподели. и добредојде на форумот