Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. zoka20

zoka20 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    фала многу :)

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    и да си бремена еве да изгатаме крварењето во бременоста не е добро и води кон спонтан абортус ако во спротивно не се третира со медикаменти значи и да си ида не си веднаш на гинеколог да не си го чешаш газот после

3. loreta994

loreta994 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    13
    мила zoka20 мене ми се има случено истата ситуација и не бев бремена.. отечените гради и болките во половината многу пати се знак дека треба да добиеш (барем кај мене е така).. мене ми доцнеше 3 недели но сепак ми дојде.. направи си тест за бременост и ќе бидеш сигурна (јас 3 направив :D и сите беа негативни).. јас мислам дека не си бремена бидејки и не е толку лесно да се остане бремена.. има парови кои многу време се трудат за тоа.. а ние малку ќе ни доцни и веднаш на ум ни доаѓа дека сме бремени..можеби си под стрес, а не си свесна за тоа, можно е да ти доцни ако си примувала лекови овој период.. сепак направи си тест и биди сигурна на што си :) поздрав :*

4. zoka20

zoka20 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Фала многу :) :) али едно ипак ме загрижува зошто денеска прокрварив после 2 недели каснење незнам дали ми е менструација или пак нешто друго ?:) иначе ке одам на гинеколог и од прилика колку чини еден тест за бременост ? :) :) :) :* :* :*

5. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.395
    150 па нагоре не се скапи

6. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Како може да ти доцни 2 недели и да не си направила тест, под хитно на гинеколог сега, ако свршил во тебе има големи шанси да си бремена, а ако си не смее да се појави крварење, може да е спонтан. Можеш одма да направиш тест дома и за 5 мин ќе знаеш дали си или не си. Ама веднаш, не чекај :!:

7. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    ^Не значи дека е спонтан не ја плашете толку , во почеток на бременост е нормално да се јави крварење implantation bleeding ( не знам како е стручниот назив на нашки :D ) се појавува 2 недели после зачнување како последица на прицврстување на оплодената јајце клетка за матката, многу жени го мешаат со циклус а впрочем е симптом на бременост . Ама секако дека треба да посети гинеколог :!:

8. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Не дека ке ја плашам ам аво мојот случај крварењето беше знак за спонтан кој се случи во 17 гн и не не е нормално да се крвари во бременост а за ова што пишуваш ти за вгнездување на ембрионот ти држи место ок е али одамна е вгнезден ембрионот кај неа пошто веке и касни 2 недели а овулацијата и била сигурно 1-2 пред термин за добивање па така не е можно да има сега вгнездување
    Сега ова го зборуваме под претпоставка дека е бремена а може ми и не си бремена можеби ти е стрес или настинк ама додека не си направис тет нема да знаеш никако а ние нема да можием да ти помогниме
    Затоа правец во аптека зимај тест шур чек и прави го одма и пиши

9. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Абе ние не можеме да знаеме што е .Затоа треба да си посети гинеколог , и бремена не мора да остане баш за време на плодни денови , многу жени имаат останато трудни непосредно пред циклус . Плодните денови не се прецизна мерка , во некој случај може и да се поместат или пак жената да биде плодна и во денови кои по правило се неплодни . Така да гледам тука многу бројат плодни , неплодни и си играат , користете си заштита луѓе ;) Човечкиот организам е непредвидлив ..

Последниот мит што го слушнав е дека кога доиш не се останува труден , па така моја другарка со 4 месечно бебе остана трудна оти мислела кога дои не може да остане трудна ..

Друго слушав емисија дали да се воведе сексуално образование кај децата , и се запрепастив колку родители се против , демек ги наведувало на грев :o Сите си мислат моето е најпаметно дете не прави такви работи |( па ете гледаш трудно останало или не дај боже некоја инфекција да закачи ..
    Не е сексот нешто ненормално па сите треба да бидат образовани околу тоа прашање , и баш мислам дека кога децата ќе знаат што се носи сексот , кои се одговорностите , дека не е само стави вади :D нема да стапуваат толку рано во сексуални односи и нема да слушаме волку небулози во врска со сексот и бременоста ...

10. natufchee

natufchee Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0

неморат да се прајш светица пошто не си.. и не побара баш конкнретно никој твое мислење.. ако немаш што да кажит ќути си.. неморат да навредуваш демек вака демек така демек ова демек она.. демек ти порасна со кузнајт какво образование... сите праат грешки а не си ти таа што треба да кажува .. шо како и ред други работи ;)

11. zoka20

zoka20 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1

А какво е тоа крварење и колку трае од прилика ? а значи може да биде и спонтан.... Иначе утре ке одам секако на гинеколог да видам со ке ми каже :) :) :) :)

12. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    колку време имаш ти крварење? каква боја е крвта?

13. zoka20

zoka20 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1

Па почнав од денеска од сабајлето да крварам иначе бојата на крвта е црвена ама не толку црвена нијанса посветла и незнам многу ме боли стомакот во долниот дел

14. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Па што чекаш????? направи тест за бременост под хитноо
    Не вака ќе нагаѓаме што ти е??

15. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    А какво е тоа крварење и колку трае од прилика ? а значи може да биде и спонтан.... Иначе утре ке одам секако на гинеколог да видам со ке ми каже :) :) :) :)[/quote]
    колку време имаш ти крварење? каква боја е крвта?[/quote]

Па почнав од денеска од сабајлето да крварам иначе бојата на крвта е црвена ама не толку црвена нијанса посветла и незнам многу ме боли стомакот во долниот дел[/quote]
    Моли се на господ дане си бремена оти во спротивно свежа црвена крв во бременост значи спонтан абортус а со тоа и твојот живот се става на коцка кога не одиш на лекар него крвариш и си седиш дома
    ако не си бремена тогаш е циклус ама девојко или жено од кај ние да знаеме дали си бремена или не си не сме видовите дај те молам оти направи еден тест за бременост и таман ке олабавиме сите

16. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45
    Аман сите се плашите да не сте бремени а јас од кога почнав да бидам сексуално активна никогаш не сум користела кондом па не сум, со месеци се трудам и уште ништо :(
    Зашто некој што не сака баш тоа ке го снајде од прва ке остане бремена а некоја што копнее неможеееееее :( мене 2 пати до сега ми каснеше првиот пат 12 дена ама после тоа добив, сега пак ми касни 7 дена ама нема... односно не сум проверила со тест зашто се плашам дека пак и пак ке биде негативно |(

17. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    ^ На кој до што му е :D Ти пуштам среќа што поскоро да си гушнеш бебче ;)

18. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    Абе ние имавме ама денешниве деца немаат, ретко кое дете би се осмелило да разговара со родител на тема секс-бременост,а и ретко кој родител би разговарал со своето дете на таа тема. Таков е менталитетот кај нас(срамота е да зборуваш за такво нешто). А и јас убаво би ги :punch: на многу родители.Сеуште се сеќавам на еден час по биологија во 8 одд каде наставничката ни пушти нешто како анимиран филм беше за секс ,па ни објаснуваше за заштита од бременост,за инфекции и ред други работи...поминаја повеќе од 10г а се сеќавам како вчера да беше,на толку убав начин го изведе сето тоа.Дознавме нешто што не сме го знаеле,нешто за што и немавме слушнато дотогаш , а наставничката на најубав можен начин ни објаснуваше многу работи. На денешно време вакво нешто е неопходно,затоа што многу деца не се свесни за последиците... добро што ја има фемина па ќе прашаат нешто што ги интересира.Кој од радозналост кој од некоја грешка што ја направил,како на пример она 16годишно натуфче кое се навредило од тоа што го напишав. Ќерката од газдата каде работам 5-ти месец трудна мислела дека стомакот и пораснал од што во последно време јадела многу тестенини боже мили :swear: ,ај нејзиното убаво се заврши за еден месец и играв на свадбата, но што е со други кои на 15-16 год абортираат, па тоа е катастрофа бе луѓе.Чисти пример комшивка од другарка моја бебе од 7 месеци абортирала :fubar: Некои луѓе плачат за да имаат деца,а други пак ги фрлаат - тоа е една многу жална и болна вистина. И цврсто си стојам на тоа што го напишав , МОРА да се воведи нешто за децава да се информираат, не гугал и слично туку возрасна личност која ќе им помогне со РАЗГОВОР тоа е она што треба разговор....

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  19. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45
    Девојки градите многу ме болат посебно кога ке ги допрам и малце се тврди, знам дека на повекето ова им се случува пред добивање ама мене до сега никогаш пред добивање не ме болеле нити пак ми отекувале...

Е сега имаме односи со дечко ми и работиме на случајот веќе 3 месеци ама до сега неуспешно, 2 пати ми каснеше ама правев тест за бременост и ништо негативен беше и си добивав, сега пак ми касни веќе 8 дена и градиве ме болат ама тест сеуште не сум направила.. што мислите вие дали ова е знак за бременост??? :)

20. Ej-bi

Ej-bi Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16

Ми доцнело од стрес, си добив, дури и ми заврши :D