Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

На место е коментарот на анаб,со оглед на тоа дека во последно време на форумов читам се повеке и повеке мислења од ДЕЦА кои се доволно возрасни да се впуштат во сексуални односи, но очигледно не се доволно информирани за последиците што ги носи тој однос.

Вистина е дека се греши и никој не е совршен во животот се се случува,но некои прашања што се поставуваат тука се буквално човек да не знае дали да се смее или да плаче од таа неинформираност на младите.

Сексот не е само кути-бутај. Кондомите не се за пунење со вода и мавање рандом поминувачи под прозор, гинеколозите не се баук и табу тема за да неможеш да отидеш и да го прашаш него што те интересира ако ти е срам да зборуваш на таа тема со домашните. Кажав еднаш пак ке кажам, на повекето очигледно не им е срам да менуваат партнери ,но кога станува збор за посета на лекар тогаш од него прават ко небаре кај најголем душман да треба да одат.

Нормално форум е ова.Секој има право на збор.Некому тоа ке му звучи смешно,некому трагично но ако сам не преземеш нешто да се информираш,едуцираш и заштитиш себе си ниту еден форум,ниту еден коментар нема да ти помогне и да ти ги разреши дилемите што ги имаш со некој конкретен проблем.

2. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Девојки правев тест и сум БРЕМЕНАААААААААААААААААА :) :) конечно ми се исполни најголемата желба и вчера станав најсреќната на целиот свет кога видов на тестот 2 црвени линии :)

BurstBerry, the.child, Angy.g and 7 others like this.
  3. karak

karak Популарен член

честитки и со леснооо :P

plavusaaa likes this.
  4. anab

anab Истакнат член

Супер честитики и од мене со лесно да ти е , погали го малку малиот бебуш :)

plavusaaa likes this.
  5. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

plavusaaa честитики и ние се радуваме за тебе! :rofl:
    Те чекаме во бременост со потпис во термини :D

6. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Честитки плавуша, со лесно да си го носиш бебето, и да си уживаш во бременоста. :hug:

7. hermosa

hermosa Популарен член

честитки плавуша :party: ,ете гледаш бог ти ја исполни желбата :) .
    ти посакувам убаво да си ја поминеш бременоста :hug:

8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Честитки и со лесно да е... :)

9. liliput22

liliput22 Истакнат член

девојки ај ве молам за одговор,ми касни веке подолго време(2месеца) не е ова вака првпат се случувало понекогаш,пред 1недела бев да си направам анализа на крв да си ја проверам крвта,а исто давав и мокрача...е прашањето ми е дали преку крвта и мокрачата може да се утврди бременост(пошто ги земав резултатите и се ми е во ред дали сум бремена не ми кажаа такво нешто т.е коа ми земаа крв јас не спомнав за бременост туку само да си ја проверам крвта... дали чим ништо не ми кажаа не сум останала бремена или пак кога бев требаше да нагласам дека и за бременост да видат преку крвта и мокрачата?ве молам кој знае да ми одговори фала

10. babymama

babymama Истакнат член

^ преку крвна слика и мокрача не може да се утврди бременост. има посебен тест преку крв за утврдување на бременост.
    не знам зошто чекаш да ти доцни толку, јас одма би направила тест или пак би отишла на преглед кај гинеколог.

11. baby-star

baby-star Популарен член

Честитки и од мене Плавуша.

lepadama and bubuce like this.
  12. bubuce

bubuce Истакнат член

Честито плавуша,со лесно бременоста.

lepadama likes this.
  13. Betyy

Betyy Активен член

DEVOJKI, POMOOS :/
    PRED 3 NEDELI IMAV NEZASTITEN ODNOS I TRAESE SAMO 5 MINUTI. DECKO MI NE SVRSI VO MENE, BAREM ON KAZA TAKA!
    PRED 2 NEDELI ISPIJAV 25 APCINJA (PREPISENI OD DOKTOR) PORADI BOLKA NA ZAB :(
    TREBASE DA MI DOJDE NA 16TI, MI IDE NA 31-32 DENA I MI E REDOVNA. MI SE IMA SLUCUVANO DA MI DOCNI NAJMNOGU 2-3 DENA, SEGA MI DOCNI 5 DENA?!? VO PANIKA SUM, VE MOLAM ZA VASE MISLENJEE, ZOSTO?? IMA LI SANSI ZA NEDAJ BOZE BREMENOST?? NAPRAVIV TEST PRED EDNA NEDELA BESE NEGATIVEN??
    MESTO ZA PANIKA?? VE MOLAM ZA ISKRENI SOVETI / MISLENJA

14. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Мoжно е да ти доцни од лековите за забот.Мене пред една година така ми доцнеше недела дена,но долго време пиев јаки лекови за некоја бактерија на желудникот,и од тоа се пореметив целата.Штом тестот ти излегол негативен мислам дека нема простор за паника.

15. deckoto

deckoto Истакнат член

значи вака со девојка ми имавме однос и на втората партија ни се скина кондомот , но поминаа само 5 минути од првата партија , и кога го извадив кондомот веќе беше скинат и свршив надвор ке треба ли да пие норлеово ?

16. elo.elo

elo.elo Активен член

Pomos

Lugje ve molam za sovet.. so decko mi imavme odnosi pred nekolku dena... svrshi nadvor no sepak ni e strav da ne ima kapnato vnatre.. imam mali bolki vo dolniot del na stomakot a po forumive citav deka nekoi shto se bremeni imaat bolki vo prvite nedeli..

17. eva11

eva11 Популарен член

Сигурно ке знаеш кога после 14дена од ризичниот однос ке си направиш тест кој ке го купиш од аптека или после 7 денаод ризичниот односможеш да испитеш преку крв во лабароторија

18. elo.elo

elo.elo Активен член

Fala ti

19. deckoto

deckoto Истакнат член

значи вака со девојка ми имавме однос и на втората партија ни се скина кондомот , но поминаа само 5 минути од првата партија , и кога го извадив кондомот веќе беше скинат и свршив надвор ке треба ли да пие норлеово ?

20. Skala

Skala Активен член

Последниот циклус ми дојде една недела порано од што требаше. Од тогаш немав никакви сексуални односи. Тоа беше на 20 јануари. Еве сега сме 21 февруари, ми излегоа акни (како и секогаш пред циклус) а сеуште ништо. :( :( :( :( Можно ли е да сум бремена? :(