Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Maleckata5

Maleckata5 Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    4
    odnos bez zastita imavme

2. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Јас сум сериозна со ова прашање, ми треба и стручен совет ако може и секаков, каков и да е, дали треба да се загрижам......

Веќе година и нешто имаме секогаш секс, претпазливо, на време го вади, некогаш и со кондом, но не секогаш. Сакам да кажам не е нешто сменето и не сме имале некојси ризичен однос...

Мене секогаш менструацијата ми траела 5 дена точно, од кои првите 3 ми тече навистина многу, следните два ептен малку. Да напоменам, со години ми е вака, со години, дури и се на исти датуми ми иде, за ден два ако дојде порано само.
    Овој месец, мене ми дојде ментруација, ми траеше само 3 дена, и ми течеше многу малку сите 3 дена.
    Јас кренав паника!
    Знам случаи, и доктори ми имаат кажано, дека дури и со менструација има жени и девојки кои остануваат бремени и дури после 2 3 месеци дознаваат.
    Можно ли е да сум бремена, леле тешко ми стана сега моментално само што го напишав овоа...?
    Има место за паника или..знаете некоја друга причина поради што ова ми се случи?

3. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    без паника,може да ти доцни од стрес и нервоза,штом бараш совет веројатно сте имале односи,почекај уште малку тие капки се добар знак .

4. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    нема простор за паника,многу нормално,јас имав редовен циклус да не речам до час,но се смени тоа.. зависи до организмот,средината,исхраната,не е можно да си бремена штом си добила!

5. Volsebnicka05

Volsebnicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    90
    искрено Анушка не верувам.. и јас имам секс на таков начин па не сум останала до сега бремена!
    да во право си има таква бременост! Јас сум сведок на бремена жена која имаше менстроација редовно, а дека е бремена откри во 5тиот месец, кога го сети мрдањето на бебето. За ова имам слушнато дека е наследно... распрашај се како стоат работите во твојата женска фамилија. :!:
    Лек ти е тест за бременост... и какви симптоми имаш (мачнина, гадење, повраќање итн.)
    А за менстроацијата што е само три дена немора да биде само од тоа, може стрес, нервоза и сите сл глупости зошто качувањето и снижувањето на лачењето на хормоните има многу последици (една од нив може да биде и оваа)
    ако премногу те мачи психата куписи тест, прежали ги парите - верувајми психичкиот одмор е многу поскап. пиши што ќе направиш и среќно! :*

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Malecka so simtomive...ke da si bremena,kupi test I proveri

7. Skala

Skala Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Јас веќе петти ден а сеуште ништо. :(
    Ќе полудам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8. desmosedici

desmosedici Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Здраво, јас сум нова на форумов како што гледате и имам едно битно прашање.

Вчера имавме секс со дечкоми со кондом , и во текот на сексот кондомот пукна на врвот
    но не сетивме кога. Како и да е секогаш свршува надвор од мене така и овој пат.
    Имам голем страв да не забременам од таја пред семена течност бидејќи незнаеме кога пукна кондомот ,
    и дали да испијам апче за ден потоа и какви последици има тоа апче. Имам 17 години и сум во голема дилема ако може да ми помогните некако. Благодарам однапред .

9. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Од таа течност можеш да забремениш САМО доколку тоа ви било 2ра партија (значи дечко ти да свршил претходно, а не мокрел) ако било така, тогаш има шанси но се премногу мали. Но ако претходно немало нешто такво тогаш нема место за паника. Во секој случај, НЕ пиј апче! :) Па што да кажат тогаш тие кои не користат кондом, а се заштитуваат од бременост така што дечкото го вади на време? Ако било така,секој пат ќе се плашеле дали се бремени :)

На desmosedici му/ѝ се допаѓа ова.
  10. desmosedici

desmosedici Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Благодарам многу mili4ka123 немаше втора партија.. :) !

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Maleckata5

Maleckata5 Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    4
    луѓе што значи ако на цртата за тест е црвена а цртата за control е малку покажана не толку црвена ама пак малку се покажува

12. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Ако имаш две црвени црти тоа е бременост

13. Volsebnicka05

Volsebnicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    90
    ако има две црти бремена си безразлика колку се забележува една од нив

14. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    тоа значи дека постои бременост
    за сигурност понови го утре тестот

15. curious-doll

curious-doll Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    804
    feminki, mi kasni 2 dena.. vo nedela trebase da mi dojde, ama vo sabotata i nedela imavme odnosi so decko i toj svrsi vo mene(jas znaev deka ke mi dojde vo nedela kaj i da e i vi rekov nema sansi da ostanam) ama sega ne mi ima dojdeno... sto mislite,dali postoi sansa da ima nesto ostanato Vo Mene,nekoe bebce? :sweat: |(

16. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    da ne te plasam ama nisto cudno, pisav vo drug post deka denovite na ovulacija se najplodni :)

17. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    196
    Da, da...mozno e :) Bidejki togas sozreanata jajce kletka se upatuva kon jajcevodite, pa taka e najlesno za da spermatozoidot se sretne so nea

18. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    женски ај малце хелп ве молам, требаше да добијам пред 2-3 дена ама еве уште го нема уште полошо па и секогаш пред добиено ме болат градите а овој пат ништо малце ме болат јајниците ко и вообичаено и ниеден друг симптом. Е сеа не би требало да е бременост пошто од последниот однос има поминато едно 20тина дена ми беа неплодни денови користевме кондом а и плус дечко ми воопшто не ни сврши. Сте имале ситуација вака да не ги имате вообичаените симптоми :) ? И ако можете кажете ми колку е и како се вика тестот што може да се направи во било кој период од денот?

19. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    И да не ја пласишиш оти врска нема тоа што го пишуваш
    Точно дека најплодни денови се кога е овулацијата уствари тоа се неколку часа од тој ден али ден два пред циклус мала ешансата да е овулацијата тогаш ака да мислам дека нема причина за паника

20. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    мислам дека нема шанса за паника кога односот ти бил заштитен со кондом а и башка дечкото воопшто не свршил но за да си бидиш мирна земи си шур чек тест за бременост се прави било кое време во денот околу 150 денари е може и помалку