Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. LadyBug.k

LadyBug.k Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    13
    A пред да сврши не тече сперма така? не ми е баш јасно тоа... не сврши во мене ама ми беа плодни денови... ?

2. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Jovance jas dvapati ostanav bremena prvata nedela od zavrsuvanjeto na menstrucijata ,ne se znae koj den tocno ama znaejki deka spermatozodot moze da zivee edna nedela pa da nastane ovulacija nisto cudno o da e prviot den.
    Ne spijte na toa uvo plodni denovi,mene nikade ne mi pisuvase deka 1vata nedela mi e plodna...

3. Volsebnicka05

Volsebnicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    90
    ^^^ сум имала ризичен однос на 5тиот ден од менстроација! И тоа 2 пати до сега па еве фала богу не сум бремена рано мие :lol: Да во право си секој организам различно исто така многу зависи и од квалитетот на неговата сперма а и од нас самите. Спермата мислам дека не живее една недела туку 3 дена!
    Мене ме советуваа вака го имам применето и до сега делува(кај мене)!Да потенцирам не велам дека така не може да се забремени! :!:
    Веднаш после неговото свршување стануваш го мијаш прстот и ја вадиш спермата од тебе колку шо можиш (малку е незгодно и не се вади којзнај колкав дел)!
    пола сат стоиш во исправена состојба, значи само стоиш не седиш и никако лежење!
    И основно :!: долу да биди поплава од нас! Значи да бидиме колку што можи повлажни!
    зошто?
    затоа што колку многу сме повлажни и стоиме нашата течност оди надолу и оди во контра насока на спермата што му го отежнува патот кон јајце клетката! колку повлажна толку потешко за да се оплоди :lol:
    Значи потенцирам :!: -него правете ова намерно за да видите како е! можи и од сето ова да се остане бремена само потешко
    применете го: ако партнерот веќе свршил ’ненамерно’, или пукање/кинење на кондом
    позззз :*

4. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Пред да сврши , тече малку предсемена течност во која нема сперматозоиди. Најчесто е опасна втората партија (доколку ја имате) ако дечкото не мочка после првата партија бидејќи можно е да останал некој сперматозоид во каналчето при првото свршување, кој потоа се исфрлува преку предсемената течност во втората партија.
    Ту ту, како објаснив :tmi: Се надевам дека ме сфати :lol:

5. zoka23

zoka23 Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Честито ..Бремена си ! :devil:

На blagica1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Чекај, чекај ти ова сериозно го мислиш т.е. правиш?
    Прво и основно кога мажот ејакулира спермата буквално шприца, и доколку пенетрира во вагина спермата стига многу подалеку од колку ти со прстот што можеш да стигнеш, друго за да останеш бремена потребно е само еден сперматозоид, а само во една капка сперма ги има милиони, трето тебе златна ако ти е спремна јајце клетката а тој свршил внатре, не да стоиш туку ако сакаш и на трамболина рипај големи се шансите да се зачне плод.
    И да сперматозоидите живеат до 72 часа така што и денот на ризичниот однос да не е плоден, наредниот можеби е и повторно имаа ризик од бременост, како и денот после.

Не верувајте во бабини деветини стои, брцни прст, исчисти се, изми се, телото на жената е така како што е конструирано, да можело вакви квази контрацептивни методи да се применуваат, немало кондоми и слични ствари да измислуваат.
    Ако се плашите од бременост не изводете и практикувајте сигурен секс, или користите зашитита или партнерот нека не свршува внатре, незнам што е толку комплицирано.

На blagica1991, Marie.m, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Значи кога ќе прочитам прва партија, втора партија, сврши во мене ама не сакам да останам бремена е ми се :puke: . Јас со ќерка ми останав бремена од предсемена течност на прва партија. Значи нема правило на игра. А ако ви кажам дека сега со третово и покрај тоа што пиев антибеби пилули сум си трудна, што ќе кажете??. Би ви било подобро да внимавате повеќе доколку не сакате да останете бремени.

На SimonaTino, karak и koritsaki им се допаѓа ова.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.735

абе деца , не си играјте со вакви работи , убаво е без кондом, но потоа не е воопшто лесно да се чуваат деца. :!:
    или бар малку разлистајте низ нет да видите што пишува за незаштитениот однос па да си ставите прст на чело и да размислите што правите :| а не одма некакви `совети` да давате на форумиве што немаат никаква врска
    Значи ако не користиш некаква заштита , можеш да останеш трудна и од предсемената течност , и те како :!:

9. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    тогаш не сме ние чудни туку ти :D ниеден научник до сега не напишал кажал дека предсемената течност сама од себе содржи сперматозоиди туку ги собира и исфрла заостанатите во каналот... така да освен ако маж ти не се самозадоволувал претходно тоа не е можно... збориме прва втора партија но сперамотозоидите можат да бидат заостанати и од неколку саат претходно ако свршил. Барам тоа го кажуваат сите лекари и научници така да твоето е чудно а не тоа ние што кажуваме ;)

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    девојки да ве прашам нешто не сум сигурна дека сврши во мене ама малце сврши па се избриша и после пак имавме јас после то отидов во вц прашањево ми е ако ојдам во вц после ваков однос дали немат шанси да останис бремена

11. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Pa koga se si znaete,sto prasuvate?
    Se ostanuva bremena I od pazenje I so korisrenje na piluli,ne e cudo tuku rabotata e deka si veruvate vo ona sto vas vi odgovara
    Volsebnicka I jas mislev deka prvata nedela ne mi e plodna,edna godina imav nezastiteni odnosi so deckoto ( segasen maz) pa ostanav bremena taa nedela,posle edna godina a ti kako sakas jas ve sovetuvam,odgovaram na vasite prasanja a vie ili se lutite ili pametni se pravite a vrska nemate

12. 95m96i97l98a

95m96i97l98a Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    2
    Несакана бременост

Значи еднаш пишував за тестот за бременост дека го правев и испадна негативен. Веќе 4 теста имам правено сите се негативни но денес ми е 16 ден одкако ми доцни а мислам дека градите ќе ми испукаат :D
    (вака ме болат веќе три недели). Ги читав и симптомите и освен болка во градите и половината немам ништо друго. Имавме незаштитен однос но тој не сврши (сега веќе не сме ни сигурни ). Дали е можно да сум бременена ???

13. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Несакана бременост

Колку дена ти каснеше кога го направ тестот, и кога ви се случи ризичниот однос, да не си останата покасно што не верувам со толку негативни тестови. Купи си self clear тест, и направи пак. Тој е најточен.

14. 95m96i97l98a

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    2
    Несакана бременост

Posleden pat pravev vo sabotata a prviot posle pet dena od docnenjeto. I prvev od najefikasni testovi...

15. kuklicka

kuklicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    9
    Несакана бременост

можи еден тест, два да бидат погрешни, но сите 4 да покажат негативен, а да си бремена, не ми се верува...
    земи неделава уште еден тест, за да не ти е во мисла. Мене последната менструација 20 дена ми доцнеше и филмој ме отепаа, ама и сама види какво е времево, еден ден лето,еден ден зима...можи од промена на климата ти доцни, плус дека мислиш на тоа :)

16. bella05

bella05 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    0
    Decki mi kasni veke 1 nedela pijam apcinja na prirodna baza zatoa sto ne mi doaga redovno no imav mezastiten odnos no ne svrsi vo mene no imam nekoja zoltenikava tecnost i imam blagi bolki so stomakot... mnogo sum preplasena :/

17. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    волешевничке ова гледај да тие последен пат вака да се избацуваш оти ке ти се смејат тука на форумот сите
    значи дај не тропај безвеза работи и не шири невистини
    ако ти не си останала бремена
    на 5 ден од менструацијата не значи дека и кај другите нема шанси индивидуален е секој организам јас само ке напоменам дека плодниот ден не ефиксен значи не моѓе секој месец 14 ден да ти е плоден секој месец е за два три дена напред или назад значи овој месец 12 друг 15 друг 13
    а ти тоа што пишуваш пртда пикаш или незнам што крсти се на господ што не си погодила плоден ден а а ко ти е добар метод на контрацепција не на 5 ден земи на 15 ден нека сврши во тебе и направи ти таа рутина со прст па да видиш чија мајка црна волна ке преде тогаш :D :D

На vickyy90 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. 95m96i97l98a

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    2
    Несакана бременост

И јас мислам дека е до времето а јас па никогаш сум немала некој ептен редовен циклус ... Ама овој пат стварно е многу. Имам една школска и таа се жалеше и доцнеше и на нејзе 20 дена. Сепак ке правам уште еден тест

19. bella05

bella05 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    0
    Ve molam dadejte mi nekoe vase mislenje ... vi se molam ...

20. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Мое мислење е да си отидеш одма во аптека да си земеш тест за бременост(од тие што кажуваат во било кое време од денот) и да си се смириш,ама пошто викаш не свршил во тебе не би требало да си бремена(ако сте имале заштитен однос),а ако не ви бил заштитен еве читај погоре дека и да не сврши во тебе има шанси да си бремена од предсемената течност.
    Така да земи си тест што побргу