Добро, цело време има некој што прашува, еве народски да речеме „бош„ прашања,темава има над 5000 мислења и тоа сосем нормално. Ако не сакате да одговарате на тие прашања или да ги коментирате тогаш не пишувајте овде. Не бидете саркастични и вулгарни. Или заклучете ја темата и барем не ги навредувајте некои кои само сакале да прашат нешто.
bremenost ?? imam problem so policisticni jajnici pa malce se sozdava konfuznost koga stanuva zbor za nesakana bremenost.. sekogas koristime zastita so partnerot , no pred 5 meseci po odnosot prodozvime so igrata, se zadovoluvavme racno bez da imame povtorno sex.. posle toa imav oskudna menstruacija po 14 dena a posle toa po 2 meseci isto taka oskudna.. po toa veke tri meseci skoro nemam dobieno, no pred edna nedela imase na hartija samo temen sekret , ne znam dali toa bi mozelo da se smeta za oskudna menstruacija .. zdebelena sum no mislam deka toa ne e pokazatel ... dali e mozno da se raboti za nesakana bremenost , iako pri sekoj odnos koristime zastita ?? so oralno i racno zadovoluvanje kako sto znam ne e vozmozno , a i imam napraveno 2 testa eden po 1 i pol mesec i eden sega brzo i dvata pokazaa samo edna crticka ... ke ve molam za pomos ...
imam problem so policisticni jajnici pa malce se sozdava konfuznost koga stanuva zbor za nesakana bremenost.. sekogas koristime zastita so partnerot , no pred 5 meseci po odnosot prodozvime so igrata, se zadovoluvavme racno bez da imame povtorno sex.. posle toa imav oskudna menstruacija po 14 dena a posle toa po 2 meseci isto taka oskudna.. po toa veke tri meseci skoro nemam dobieno, no pred edna nedela imase na hartija samo temen sekret , ne znam dali toa bi mozelo da se smeta za oskudna menstruacija .. zdebelena sum no mislam deka toa ne e pokazatel ... dali e mozno da se raboti za nesakana bremenost , iako pri sekoj odnos koristime zastita ?? so oralno i racno zadovoluvanje kako sto znam ne e vozmozno , a i imam napraveno 2 testa eden po 1 i pol mesec i eden sega brzo i dvata pokazaa samo edna crticka ... ke ve molam za pomos ...
Ми касни веќе 3 дена. Денеска направив тест и покажа 1 цртичка но ме плаши тоа што многи бледо скоро неприметлива е другата цртичка. Да правам уште еден или да почекам:/
Bombonce kolku I da e bleda ,cim ima vtora pozitiven e Jas koga pravev test posle 10 min izleze vtorata neprimetliva ke go frlev za malku Sega go cuvam posle 2 ipol godini od stoenje jasno se gleda 2 linija Ti za sekoj slucaj napravi uste eden ponedelnicki od sabajle so radost da ti trgne nedelata Jas mislam deka si bremena
Направив и втор тој покажува негативен. Б и тие. Бев до аптека и аптекарката се чуди какоможе така. Ако не во понеделник ќе одам да проверам на крв :/
Vaka so decko mi isplaniravme da imame dete, pred ovulacijata tri dena imavme odnosi toj svrsi tri pati vo mene posle dva dena isto taka i na denot na ovulacijata isto taka, sakam da prasam kolkava e verojatnosta da sum bremena a i dvajcata go posakuvame toa.
Sto mislite kolku li se tocni testovite za bremenost? Imam 2 napraveno I se negativni, dali da napravam uste eden?
па не би требило 2 теста да се нетоЧни нем апотреба сега за сега од 3 тест,поЧекај и можес по 1 недела други тест ако има потреба... повекето тестови се тоЧни.
bremenost ?? не си бремена штом користите заштита и сте немале односи нема шанси за бременост , проблемот е што имаш полицистични јајници. и јас го имам овој синдром , но за среќа мене секој месец ми доаѓа. штом 3 месеца немаш добиено тоа е премногу време и не е во ред треба да одиш на гинеколог па би требало да ти даде да пиеш контрацепција-јас пиев Дијане35 и многу ми помогна , оди што порбзо на лекар да си го решиш проблемот
Canela имам забележано повеќе твои постови за симтоми на бременост! Убаво тоа што сакате да имате бебе, ама дај му малку време на твоето тело Не се брзај ќе биде, па сепак твоето тело е тело, не е машина! Не губи надеж ако има неколку пати свршувано во тебе, а ти не си бремена, немора да значи дека имате некој проблем! Забременувањето не е едноставна и проста работа зависи од многу фактори кои не можат да се занемарат! Не е толку лесно (тој ако сврши во тебе ти си бремена) не е така како што многу мина овде мислат. Фактори од кои зависи бременоста се отприлика : телесната температура и на двајцата, густа или ретка сперма, мрзеливост на сперматозоидите, зрелоста на јајце клетката, дебелината на ѕидовите на матката каде што треба да се закачи оплодената јајце клетка- ако не се закачи на ѕидовите џабе што е оплодена сепак не си бремена и многу други фактори! Ако и двајцата сакате детенце дај боже и ќе го имате само трпение и работете на случајот! Со среќа
bremenost ?? Спојлер и јас го мислам истото koritsaki.само внимавајте со диане 35,и јас ги имам пиено навистина многу ми помогнаа но неодамна дознав дека лекот е опасен ,во франција има починато дури две девојки кои ги пиеле овие апчиња.подобро консултирајте се со гинеколог девојки тој најдобро ќе процени што да се користи.
зошто правиш тестови за бременост, кога и сама пишуваш дека не сте имале незаштитен однос? оди на гинеколог, можеби имаш некој проблем со јајниците или пак со хормоните. не си ги троши парите на тестови.