имам нередовна менструација пред 2 нед имав последн пат односи ама сигурни сме со партнеро дека не е свшрил во мене? ... сега ми касни 10 дена имам ги предменструалните симптоми... немам редовно односии :/
Феминки,да прашам некој искусен!Дали абортусот боли?Неможев да најдам тема за абортус па затоа пишувам во оваа тема
имав цимерки кои имаат абортирано ... за едната не знаев дознав подоцна , а додека пак другата ми се јави да отидам во болница по неа ... да ти кажам не можеше да стане ја носев во раци до вц ... со оние девојки кои недај боже мораат да го направат тоа ради здравствени проблеми не знам како се одесуваат , но со овие другите се однесуват како животни ... бев присутна до дека и ставаа инекции после абортусот тоа е нешто најгадно што го имам видено во животот. потоа следуваат и психички последици кои те пратат цело време ... не е битна физичката болка туку како ќе се справиш даживееш со тој најгрешен чекор. Потоа се каеа цело време и велат дека тоа и е најголема грешка и дека сега да е ќе се нафанат да бидат самохрани мајки иако се студентки . ..и за крај запомнете дека ИМАМЕ ПРАВО ДА ДАДЕМЕ ЖИВОТ,НО НЕ И ДА ОДЗЕМЕМЕ
Не прашувам за мене,прашувам за друга личност која ме замоли за совет,како одат сите процедури и сл па бидејќи немам такво искуство сакав да прашам некој што знае,јас веќе имам малечко бебенце и ако дојде пак да останам бремена,пак ќе си родам не планирам да абортирам Инаку секој има право на избор дали ќе абортира или не.Не можеме да осудуваме кога не знаеме како им е...Ние,луѓето сме добри судии за другите,а добри адвокати за самите себе
devojkiiii pomosss..so decko mi imavme seks bez kondom..toj nema svrseno veke 3-4 dena ni za vreme na seksot ne svrsi..sakam da ve prasam dali ima prostor za panika od bremenost od predsemena tecnost ili spermatozoidite gi ima vo predsemenata samo dokolku predhodno ima svrseno ..da sum vo plodni denovi no ovulacija spored kalendarov mi e tek za 2 dena..ve molam za vashi mislenja zatoa sto sum uplasena mnogu i dali mislite deka treba da se napijam norlevo?ve molam pomognete miii ((( <3
Менструација ми дојде последно на петти март.откако ми заврши на 16ти во савотата вечерта имав незаститен однос со дечко ми не сврши во мене излезе надвор но по можеби пола час или помачку имавме усте еднас без пред тоа да оди и да мокри . Многу ми е страв не сврси во мене пак но од таа предсемена течност во која можеби има некој сперматозоиди . Денес е 19 сеусте нема 72 часа дали може да се напијам норлево или е веке касно и дали има шанси да сум бремена ве молам одговорете
Без паника,според мене и според мое искуство,не си бремена.Јас и мојот сегашен сопруг со кој бевме во врска 6 години никогаш не користевме заштита и никогаш не гледав на плодни денови,па не останав бремена.Ни се имаше случено и ваква ситуација иста како твојата.Но сепак нека кажат свое мислење и други девојки
Менструација ми дојде последно на петти март.откако ми заврши на 16ти во савотата вечерта имав незаститен однос со дечко ми не сврши во мене излезе надвор но по можеби пола час или помачку имавме усте еднас без пред тоа да оди и да мокри . Многу ми е страв не сврси во мене пак но од таа предсемена течност во која можеби има некој сперматозоиди . Денес е 19 сеусте нема 72 часа дали може да се напијам норлево или е веке касно и дали има шанси да сум бремена ве молам одговорете
Колку што знам норлево таблетките се пијат до 72 часа најкасно,што побрзо тоа поарно.Можеш да се напиеш бидејќи немаат поминато 72 часа.Јас останав бремена на сличен начин како твојот(од едниот до другиот однос имаше период од 5 мин,може и помалку ),но не мора да значи истото и за тебе...
Се е 50-50 , или си бремена или не. не сакам да те плашам , но штом се плашите од бременост , зашто не користите кондоми , па не се толку скапи Никако немој да пиеш Норлево бидејки и самата рече дека не свршил во тебе! Па тие апчиња не се бонбончиња па ајде ке ми текне да се напијам. Јас мислам дека нема ништо да се случи , но ете прочитај малку наназад некои и забремениле од семената течност , значи никогаш не се знае. И не гледајте тие плодни-неплодни денови немора да значи ако деновите се неплодни неможеш бремена да останеш. И друг пат кондоми обавезно да користите освен ако не сакате деца , може да поубаво е , но потоа гледаш стресови , нервози зашто доцни мензис итн
vo vrska sme veke godina i 4 meseci ne se gledame tolku cesto i mesecno seks imame 3-4 pati i sekogas koristime zastita bidejki jas se plasam..no eto se sluci nemavme kondomi i bidejki toj ima nekoj problemi pa pie nekoj apcinja ne znam i tesko mu e da svrsi i kako sto kazav pogore nema svrseno 3-4 dena a mozebi i poveke dozvoliv da se sluci toa no koga se vrativ doma vidov deka mi e ploden den i posto ne sum bash iskusna vo ovaa rabota iskreno imam 19 godini i toj mi e dosega edinstven partner sto go imam imano se uspaniciv i zatoa evo baram pomos-mislenje vase..sepak srce fala ti se nadevam deka nema da ima nisto ( <3
Јас не те осудувам дека сте имале односи без заштита бидејќи на сите ни се има тоа случено кога сме во долга врска.Се надевам се ќе биде во ред
priajteli sakam da ve prasam dali e mozno bidejki sega sum vo ovulacija isto se osekam kako da sum pred menstruacija imav nezastiteni odnosi, sakame da imame detence i sega momentalno imam visoka temperatura od 38 dali e mozno da e nesto vo vezi so bremenost , pomos
dali mozam utre ili zadutre da go napravam testot bidejki toa se sluci deneska a citav deka duri posle 14 den od odnosot moze da se napravi testot ili nema vrska ??