Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    priajteli sakam da ve prasam dali e mozno bidejki sega sum vo ovulacija isto se osekam kako da sum pred menstruacija imav nezastiteni odnosi, sakame da imame detence i sega momentalno imam visoka temperatura od 38 dali e mozno da e nesto vo vezi so bremenost , devojki ke mi pomognete li?

2. dancinglife

dancinglife Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Decki mi kasni dva dena. imav odnosi so deckoto no so zastita i ubavo proverivme deka ne e skinat kondomot no toj svrsi vo mene vo kondomot. Nikogas ne mi kasni mi doaga na 24 ili 26 dena. No sega mi kasni. Dali znae nekoj sto bi mozelo dj bide.

3. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Нормално е да ти касни до 35 ден.Доколку сте се заштитиле нема страв од бременост...

4. dancinglife

dancinglife Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    океј, фала многу :) се надевам во право си :)

5. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Luge sakam nekoj stucen da mi kaze kolkava e verojatnosta da se ostane bremna po imanje seks 2-3 dena pred ovulacijata i na denot na ovulacijata, imavme nezastiteni odnosi se razbira zatoa sto sakavme i dvajcata dozivevame orgazam vo isto vreme, isto stavavme pernica pod kolkovite edno 20 min, sto veli ke se fati li kolkava e verojatnosta posle ovaa da ostanam bremena.

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.736

кога ке ти касни неколку дена најдобро тогаш направи го тестот

На bibim му/ѝ се допаѓа ова.
  7. UUUUU

UUUUU Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    Секс без кондом

Lugje drugarka mi konechno imala seks so decko i za prv pat,e sea problemot e shto koga go imale toj prv pat taa imala menstruacija,nekade 3 4 den ne i bila mn jaka.E sea isto taka imale i seks bez kondom posho prv pat i mislele deka so kondom nema da bidne rabotava.Bidnalo so bidnalo taa misle deka toj ne svrshil vo nea ali ja jade pak strav a od utredenta isto normalno si imala menzis shto mislite ima shansi da e trudna mn ja strav poshto i e i prv pat i ne znae kako shto ....VE MOLAM ZA BRZ ODGOVOR OD PO ISKUSNI

8. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    sigurno ne e bremena, neka bide spokojna

9. UUUUU

UUUUU Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    fala ti mnogu srcka

10. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Luge sakam nekoj da mi kaze kolkava e verojatnosta da se ostane bremna po imanje seks 2-3 dena pred ovulacijata i na denot na ovulacijata, imavme nezastiteni odnosi se razbira zatoa sto sakavme i dvajcata dozivevame orgazam vo isto vreme, isto stavavme pernica pod kolkovite edno 20 min, sto veli ke se fati li kolkava e verojatnosta posle ovaa da ostanam bremena.

11. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    дај боже да ти се фати ние веќе пробуваме одамна . голема е веројатноста да ти се фати :*

12. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Девојки,претходниот месец почнав да ги пијам Јаз таблетите и во четвртокот го завршив паковањето.Ги почнав со пиење како што пишува во упатството од првиот ден на менструалниот циклус,но откако ги почнав,крварењето никако не прекина(не мн.обилни крварења како за време менс.циклус но сепак крварев)И сега од како ќе се испијат сите активни 24 и 4 неактивни треба да добиеш менструација,но јас бидејќи цело време крварам не знам дали имам добиено или не.Денес бев на гинеколог и не добив никаков преглед туку само совет да ги земам diane35 во замена за Јаз(но не планирам повеќе да користам таблети бидејќи чувствувам замор,главоболка,вон-менструални крварења,нервоза).Сакам да прашам,дали може да сум бремена иако ги пиев таблетите?!Воедно направив тест и покажа негативен.
    Однапред благодарам

13. UUUUU

UUUUU Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    со сигурност не си бремена прво си пиела таблетии второ тестот е негативен...заморот главоболката имам слушнато дека на секого не им пријат таблетите па може поради тоа ! :) позз не се секирај

14. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

Штом си ги пиела таблетите и штом крвариш сигурно не си бремена,но гледаш дека овие таблети не се добри за здравјето затоа оти направи си испитувања да не имаш некои пореметувања и фрли тие таблети . Има други начини за заштита не треба да си го тровиш организамот , а освен тоа мо#е да имаш и трајни послдици. Мислете малку и на вашето здравје а не само како да е задоволен ма#от :!:

15. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Незнам,немам многу искуство со таблетите па затоа да си прашам.Инаку не се заштитив заради мажот и негово задоволство,туку заради самата себе .гинекоголог ми ги препиша и ми рече да ги пијам за да не останам пак бремена бидејќи многу скоро имав царски рез(не дека не сакам др.дете туку сега за сега не смеам)а шансите за да останам повторно бремена се многу големи.И уште еднаш кажав и пак ќе напоменам дека повеќе никогаш во животот не планирам да ги пијам.

16. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    ;)

17. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Ајде и јас да прашам нешто тука...Имаме односи ама незаштитени него се пазиме не свршува во мене...а мене сега ми касни требаше околу 14-16Март да добијам ама никако не добив...Никогаш не свршил мм во мене е сега не ми е јасно како сум останала бремена (ако сум бремена) ќе купам деновиве тест за секоја сигурност.

18. UUUUU

UUUUU Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    Може не си бремена неможиш да бидеш сигурна се додека не купиш тест.Но ако не свршувал во тебе уживкај ;)

19. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Епа и мене ми е чудно тоа како може кога не свршува а трудна да останам утре здравје ќе купам тест па ќе видиме :!:

20. bibim

bibim Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    napravi test :D ? ^_^