Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.093
    честито и од мене, во секој случај бебето е дар од бога,пробај да ги средиш односите со мажот,сега треба да мислиш на децата,сепак само вие двајца може да одлучите најдобро :!:

2. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Да да сепак е така...ама и ако ти текнува на нашиот дијалог од темата ‘свекрвите и снаите-проблеми‘ мислам дека свекрва ми ќе пукне од мука :lol: :lol: едино тоа ми е една светла точка во целава оваа ситуација :D

3. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    [quote="eva11"
    му кажан амаж ти ???
    ти ја следам ситуацијата од одамн аи мислам дека ова бебе не ти треба баш сега во моментот може господ грев ке ми пиши и многу ке бидат против мене ама кога вие двајцата нон стоп се карате еден со еден не живеете ни со свекрва ни со девер се карате тепате па и до полиција стигнувате не е време сега за бебе ама па ти најдобро си знаеш
    беше на гинеколог која недела си ??? кога имаше последно менстр ??[/quote]
    Му кажав и му кажав дека сега во оваа ситуација никако не сакам бебе он ништо не вика...точно и јас поради сета оваа ситуација не сакам баш сега бебе!!! Баш само затоа!!!

4. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.093
    да ,ја нервира тоа што седиш на компјутер.нека пукне ако сака :rock: .ти и мажот ти насамо разговарајте си,и сепак отиди на гинеколог да ти потврдат за бременоста поздрав

5. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Здравје во понеделник одма...железото се кова додека е топло..... :x

6. bibim

bibim Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    cestitki i od mene se nadevam deka se ke se sredi <3

7. andrej69

andrej69 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    6
    :lol: :lol: ako si bremena neka vi e zdravo i zivo

8. Miss-Sinner

Miss-Sinner Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    14
    Имав незаштитен однос со дечко ми, не сврши во мене, и после 4 дена ми дојде менструација.. Потоа се скаравме и веќе не сме смирени, и наредниот месец ми дојде менструација, но незнам зошто нешто цело време ме тера да мислам дека сум бремена.. Имам некое чудно чувство во стомакот, болки во долниот дел, често мокрам .. и сега почнаа многу да ме болат градите исто како пред менструалниот циклус.. Ме буни тоа што сега ако ми дојде повторно ќе ми дојде два пати во месецот.. Ме интересира дали е можно да сум бремена или имам некоја инфекција ? :worried: А исто така да ве прашам дали може да се открие бременост кога проверувате крв, макар и да не е за тоа.. дали може да излезе тоа во резултатите?

9. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Доколку ти дојде мнс не си бремена.Без гајле и уживај си...Инаку преку крв се открива со напомена дека испитуваш бременост,но бидејќи ти дојде мнс не гледам причина за грижа.Оди купи си тест и нека ти е "мирна душата" :)

10. Rebeka-1

Rebeka-1 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    Decki Ve molam za pomos ! Menstruacija imav na 17 dekemvri,na 30 dekemvri vecerta imavme rizicen odnos so decko mi, vo januari dobiv na 14, vo fevruari na 13 i sega vo mart na 14. Site tri menstruacii mi bea kratki i ne tolku obilno,osven tretava koga vtoriot den imav parcinja.Bev na pregled na 1 mart i ginekologot so eho mi ja gledase matkata i rece deka nema bremenost,a jas pred toa na 17 i 24 januari napraviv testa i izlegoa negativno.Mene me buni dali i pokraj site negativni raboti,mozno e da sum bremena oti mi se oteceni gradite i stomakot mi e ogromen,poduen,bev na doktor za podeueniot stomak i mi rekoa deka e od gasovi vo stomakot i od gastritis,mi dadoa tableti gi pijam nekoj den,no stomakot nikako da mi splasne :(

11. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

штом тестовите па и лекарот ти потврдиле дека нема ништо прекини да се оптеретуваш со тоа. Тебе тоа веќе ти влијае на психичка база ........ инаку кога ке ти се излечи гастритисот ќе ти го снема и стомакот така да со лесно :)

12. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.093
    Rebeka од каде ти текна за бременост :^) ?убаво што си посетила гинеколог и придржувај се до советите на докторите.

13. Rebeka-1

Rebeka-1 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    Za mozna bremenost mi tekna oti imavme rizicen odnos,koristivme kondom,no najverovatno toj se ima skinato ili nesto slicno bidejki na carsavot i jas koga se brisev imase sperma.Me interesira za kolku vreme od odnosot ginekolog moze da konstatira bremenost ( ako ja ima ) ?

На srckickaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Значи ембрионот се формира после 24часа од односот....а докторот со вагинално ехо може да констатира рана бременост е сега ваљда неможе после 1ден...мислам дека најрано може 1 до 2недели.

15. Rebeka-1

Rebeka-1 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    Mene ginekologot mi go gledase stomakot so obicno eho mislam deka ne bese vaginalno

16. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Рана бременост неможе да се констатира со абдоминално ехо...бар не до 1-1ипол. Мене докторката ме гледаше со вагинално ехо ништо немаше направив тест и оп позитивен..и она ми рече дека рана бременост неможе да се види со абдоминално ехо!

На pravnicka2 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Ребека- 1 ако стравот од бременост ти е само заради односот на 30 декември, немаш причина да се грижиш затоа што после тоа си имала 3 меструации а ако имало нешто сигурно ќе се видело на ехо до сега, па 3 месец би била, зарем мислиш дека ама баш никакви симптоми нема да имаш 3 месеци бремена? Не си бремена сигурно.

На Rebeka-1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Zenski jas povtorno na maka, imam vrtoglavica, nervozna sum nekogas mislam ke puknam, osekam bolki na jajnicite nekogas na leviot nekogas na desniot, polovinata me bole i si mislam deka vo sekoj moment ke mi dojde menstruacija,(treba da mi dojde na 3-ti april). Osekam se izmoreno i non stop mi se leze a pocnam da rabotam nesto nemam sila da go dosrabotam do kraj. Sakam da prasam dali e mozno da sum bremena, prviot odnos go imav pred 10 dena, vtoriot pred 8 dena, tretiot pred 6 dena i cetvrtiot pred 4 den i svrsuvanje po 3pati, dali mozam da proveram dali sum bremena ili seuste e rano, ve molam pomognete mi. |-)

19. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Poveke na levata strana(jajnicite) i grbot me boli kako da sum nastinata.

20. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Доколку имаш болки можеш да си купиш тест да провериш...Како што знам овие симптоми се појавуваат во рана бременост така да би требало и тестот да излези точно...Инаку и јас ги имам истите симптоми,си купив тест и излезе негативен,а воедно бев заштитена и со контрацептивни.