Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Zenski jas povtorno na maka, imam vrtoglavica, nervozna sum nekogas mislam ke puknam, osekam bolki na jajnicite nekogas na leviot nekogas na desniot, polovinata me bole i si mislam deka vo sekoj moment ke mi dojde menstruacija,(treba da mi dojde na 3-ti april). Osekam se izmoreno i non stop mi se leze a pocnam da rabotam nesto nemam sila da go dosrabotam do kraj. Sakam da prasam dali e mozno da sum bremena, prviot odnos go imav pred 10 dena, vtoriot pred 8 dena, tretiot pred 6 dena i cetvrtiot pred 4 den i svrsuvanje po 3pati, dali mozam da proveram dali sum bremena ili seuste e rano, ve molam pomognete mi. |-)[/quote]
    Poveke na levata strana(jajnicite) i grbot me boli kako da sum nastinata.[/quote]

Доколку имаш болки можеш да си купиш тест да провериш...Како што знам овие симптоми се појавуваат во рана бременост така да би требало и тестот да излези точно...Инаку и јас ги имам истите симптоми,си купив тест и излезе негативен,а воедно бев заштитена и со контрацептивни.[/quote]
    Strav mi e ako izleze negativen, ke se razocaram, mada sinoke bev vo WC edno 5-6 pati i sega od sabajle edno 4 pati, se mi ode na tamu. Gradite ne me bolat kako so me bolea pred menstruacija no malku mi se cudni.

2. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Strav mi e ako izleze negativen, ke se razocaram, mada sinoke bev vo WC edno 5-6 pati i sega od sabajle edno 4 pati, se mi ode na tamu. Gradite ne me bolat kako so me bolea pred menstruacija no malku mi se cudni.

3. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Ако сакаш да ја дознаеш вистината направи тест и не се оптеретувај повеќе...Со среќа и дај боже да видиш две цртички ;)

На blagica1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Peperutka-19

Peperutka-19 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    13
    Феминки , на 23 ти овој месец имавме незаштитен однос со мојот партнер и он мисли дека на почетокот од свршувањето , многу малку оставил и во мене , и во истиот момент јас убаво се измив надворешно и пробав колку можам со вода да пикнам прсти и да се измијам и внатре, ама се плашам да не останало нешто внатре . Инаку треба да добијам околу 9 април, а почнав да чувствувам мали болки во десниот и левиот јајник. Има ли шанси да останам бремена и после колку време можам да направам тест за бременост или да ги осетам првите симптоми ?

5. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    тестот може да го направиш најмалце 14 дена по односот инаку доволен е само еден спрерматозоид а не -малку- а тоа со миењето и со бркањето со прст сигурно нема да ти помогне само може да се повредиш и да си направиш некоја инфекција, тоа што треба да си стигне го знае патот и се движи со голема брзина така да не му ја мисли . а инаку да можно е да си бремена ама 2/3 дена по односот не ми се верува да имаш симптоми. или после една недела си провери крв така најбрзо можеш да дознаеш :)

6. Rebeka-1

Rebeka-1 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    Inaku jas rizicniot odnos od koj se plasam go imav na 30 dekemvri, a ginekologot mi ja gledase matkata so obicno eho,me namacka na stomakot i pominuvase so toa mausot dole na stomakot na 1 mart. A siptomi imam samo pocesto mokrenje i premnogu otecen,naduen stomak osobeno kaj delot kaj papokot i tamu custvuvam ko nekoja tezina,topka,inaku bev kaj specijalist pred 6 dena i mi go gledase stomakot na eho i mi konstatira deka imam gastritis,t.e spusten zeludnik,gasovi i kamen na bubreg. I me plasi sto toa sto postojat situacii kade devojki bile bremeni i imale i menstruacija :(

7. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

8. Medusko

Medusko Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Imav seks so decko mi i se skinal kondomot bez da zaprimetime i pred da svrsi sekogas go vadi iako imame seks so kondom nikogas ne svrsuva vo mene, taka i sega napravi ama mnogu mie strav da ne ostanalo nesto pred da go izvadi iako vidov deka cela raka moja bese napravena so sperma i celo sediste :o denes se napiv apce NOrlevo i sto treba da ocekuvam sega, kazete mi dali e mozno da sum bremena? vi blagodaram odnapred :*

9. Peperutka-19

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    13

оф леле.. дај боже да не се случи ништо :worried:hock: :sweat: долго време сме заедно со дечко ми и првпат ми беше со него, веќе година ипол сме сексуално активни ама никогаш не ни се случило вакво нешто. Плус тоа не сме ни спремни за бебче, си имаме други планови . :( сепак фала ти многу :)

10. Peperutka-19

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    13
    и уште ако може да ми кажете после колку време се чувствуваат првите симптоми ?

11. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    симптоми може а и не мора да има некој освеншто му расте стомакот нем адруги симптоми па так ати не чекај симптоми туку после7 дена оди во лабароторија и провери си преку крв так аке бидеш на чисто и ке знеш дали си или не си бремена вака габе се замараш и ти и сите околку тебе ког ане е можно да ти помогнат а ако не сте спремни за бебенце тогаш требало да си купите кондоми не сте за жалење ич треб ада бидете одговорни а забременост им аи те како добри шанси штом си имала на 09 до 23 ког абил односот таман испага отприлика на среди на цилус дирекно во плодни денови е сега ако сте толку срекници ке има бебенце

12. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Најмалку 3 недели по односот може да имаш симптоми, се претходно е само психа.

13. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Canela, ако има поминато само 10 дена од првиот однос може да земеш само Self Clear тест за бременост, тој е за 8 дена по однос и само тој ќе ти покаќе ако има бременост, сите други се за најмалку 14 дена по однос. Со среќа, и опушти се малку, бебенцето само знае кога да дојде. Ќе бидеш мајка не се секирај, кога најмалку ќе очекуваш.

14. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Има огромни шанси да останеш бремена, ако и барем малку свршил во тебе исто е како и целосно да свршил да знаеш,а плус ти биле и плодни денови не сакам да те плашам ама тест можеш најмалку 8 дена по однос Self Clear да направиш. Е сега сигурно знаеш на колку дена ти доаѓа отприлика па да пресметаш плодни денови. Со среќа.

15. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Гледај сега, нема шанси да си бремена, ама ако вака се нервираш оди во аптека купи од најефтиниот тест за бременост направи го, ќе биде негативен секако и после ќе бидеш мирна.

16. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Luge uste ovaa osekam se premnogu izoreno, nekogas tolku mnogu mi se zavrtuva se osekam nestabilno i koga sedam se osekam nekako izduvano a polovinata me bole nogu silno i me pecka nesto vo zeludnikot, sekogas pred da mi dojde me bolea gradite no sega od koga gi napravivme site tie raboti vo den na ovulacija pred toa(svrsuvanje vo mene) ne gi osekam gradite da me zaboluvaat sto mi e cudno, mislam deka mi e rano za test bidejki ima pominata samo edna ipol nedela. Dali i ovaa se simptomi na bremenost. A sabajlevo koga bev vo WC zabelezav na toaletot dve mali tocki krv i sega ne znam dali e tocno ili haluciniram, ama go gledav dosta vreme za da se ubedam deka se stvarno tocki od krv. Spored site moi poraki sto gi napisav dali sum bremena?

17. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    I nekogas naglo mi se slosuva i me tera na povrakanje no ne sekogas.

18. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    MOZE LI ODGOVOR

19. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    А кажи ми кога треба да добиеш или доби???

20. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    А кажи ми кога треба да добиеш или доби???

Ne sum dobila treba da dobijam 2,3 april.