Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    е па тогаш повери си низ крвта инаку какви и да имаш симптоми може да ти е на психичка база и пак да не си бремена значи нема правила оди зимај или тест преку крв или тест преку урина и не напнувај оти никој неможе тука да ти каже дали си или не си бремена

На pravnicka2 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Јас да сум на твое место одма тркнувам до најблиската аптека и си купувам еден тест...Па за 130 денари не вреди да се оптеретуваш повеќе...Цело време си во мисла дали си или не си...Најубаво ти е одма да си купиш тест,а и да не заборавиш да не известиш дали ќе излезат двете цртички бидејќи никој од нас не може да ти поможи :)

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.736
    па девојче бе 2,3 април ехеее имаш уште време чекај нека ти закасни па потоа прави тест

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  4. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Женски, има место за грижа бидејки минатиот месец февруари (28 дена има фев.) ми дојде на 23ти а сега сме 26ти? Немав некои ризични односи, но во последно време сум многу напната и многу се нервирав плачев за некои работи..? Можно е од тоа да ми доцни, немам никаков симптом јадам пијам нормално се?

5. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Нормално е да ти касни до 35 ден.Имаш време почекај ако не тест :D

6. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    А и доволно е тоа што си била под стрес и си се нервирала, може и од тоа да ти касни. :)

7. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    не сакам да те плашам ама и јас немав ризични односи....секад мм свршуваше надвор ама ете некој сперматозоид летнал во предсеменската течност и правев тест и испаднаа 2црти :swear:

8. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Што направи 17март?Беше на гинеколог да ти потврди бременост?

9. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    17март можно е , ако втората партија не ви била заштитена да останал некој сперматозоид во каналот.

10. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Денес ќе идам....па ќе ви пишам што направив :| :|

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Luge za 2 sekundi se izgubiv stoejki vo WC soblecuvajki si gi pantalonite i pak se vrativ zatemni mi se, dali e mozno toa da e simptom za definitivno da sum bremena.

12. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    I koga se dvizam nozite mislam mi se presekuvaat i me udira vo stomakot i polovinata, sekoj den se pojako i pojako dali sum bremena i mislam deka veke bi trebalo da mi pokaze dali sum ili ne sum?

13. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Canela корегирај ме ако грешам мислам дека ти имаше желба да останеш бремена, така? Но ова што го пишуваш погоре ми остава впечаток дека ти е на психичка база. Тоа што ти се темни или ти се пресекуваат нозете некако не ми е симптом на бременост, туку на ментална преоптеретеност со проблемот. Туку дај отиди си на лекар нека ти проверат и крај на дилемата. Не си ја мачи душичката, не чекај. Мислам најпрактично ти е така.

На canela и pravnicka2 им се допаѓа ова.
  14. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Mislam deka ne e psihicka baza, a odenjeto non stop vo WC dali i toa e na psihicka baza, venite koi mi se poznavaat na gradite dali i toa e na psihicka baza, ili pak toa sto mi se spie i sto ne mozam da iseduvam samo mislam deka ima pominato 10 dena i mislam deka mi e rano da si kupam test za bremenost. :)

15. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Canela ЛЕКАР бе срцка, беше ли на ЛЕКАР, остај тестови и анализирање на симптоми. :) скрати ја постапката. Инаку одењето често во WC пак не мора да е симптом за бременост ;)

16. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Canela, ОТЕЧЕ веќе!!! И да си бремена, НЕМА ШАНСИ да имаш такви симптоми!!! МНОГУ Е РАНО!!! Ептен е многу рано!!! Почекај нека помине 3-ти, 4-ти Април (да ти задоцни), па потоа купи си еден тест и ќе дознаеш. До тогаш џабе се нервираш, џабе сите ги масираш на форумов - нема шанси да имаш такви симптоми!!!

На blagica1991, Lori-30 и irena.1 им се допаѓа ова.
  17. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Canela me potseka na Sulejman, ako se sekavate |(

18. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    I koga se dvizam nozite mislam mi se presekuvaat i me udira vo stomakot i polovinata, sekoj den se pojako i pojako dali sum bremena i mislam deka veke bi trebalo da mi pokaze dali sum ili ne sum?[/quote]

Mislam deka ne e psihicka baza, a odenjeto non stop vo WC dali i toa e na psihicka baza, venite koi mi se poznavaat na gradite dali i toa e na psihicka baza, ili pak toa sto mi se spie i sto ne mozam da iseduvam samo mislam deka ima pominato 10 dena i mislam deka mi e rano da si kupam test za bremenost. :)[/quote]

Canela, ОТЕЧЕ веќе!!! И да си бремена, НЕМА ШАНСИ да имаш такви симптоми!!! МНОГУ Е РАНО!!! Ептен е многу рано!!! Почекај нека помине 3-ти, 4-ти Април (да ти задоцни), па потоа купи си еден тест и ќе дознаеш. До тогаш џабе се нервираш, џабе сите ги масираш на форумов - нема шанси да имаш такви симптоми!!![/quote]

бравост бре конечно некој со муда да и кажа стоп на сулејман /canela
    стварно претера оди земи тест и пиши резултати

19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Пред да добијам јас, го окупирам вц-то за мала нужда. Веројатно бидејќи во периодот пред тоа во организмот се задржуваат дури до два литра течност (оттаму и подуеноста и тромавоста што ја чувствуваме тој период).

Исто така, ми се случувало да добијам силни болки (како од бодеж) во `рбетот вечерта пред да добијам. Обично почнувале кога ќе легнам да спијам.

И не го потценувајте влијанието на стресот. За време на скоро цели студии (додипломски+мастер) месецот по завршувањето на испитна сесија сум се мачела како грешен ѓавол дури да протече. Така што ако сакате побргу да ви дојде, не се паничете затоа што во секој случај е состојба на која не можете да влијаете. Што и да е, биднало. А сите лекари ќе ви кажат дека кога психичката состојба ќе се стабилизира, тогаш постепено се стабилизира и самиот циклус.

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  20. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Градите ми се отечени и ме болат на допир, дали е ова симптом дека ке ми дојде?