Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Избегнувај аналгин, и треба да знаеш дека ако планираш бременост најдобро заборави на секакви лекарства, затоа што доколку останеш многу е важно првите три месеца организмот да биде чист од лекови. За доброто на бебушот што ќе дојде.

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.737

честиткиииии :inlove: ти посакувам се најдобро :) само те молам никакооо немој да размислуваш за абортус..сите се караме дома со маживе , тоа е нормално кога си во брак , еве и јас имам мало дете па ако ми се случи друга бременост не би абортирала во никој случај...верувај и детенцето ќе си сака друштво ,братче или сестричка :)

На 17mart му/ѝ се допаѓа ова.
  3. maristojanova

maristojanova Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Pomos!

Imav seksualen odnos za prv pat pred 3 nedeli. Menstrualniot ciklus mi kasni vekje 3 dena, procitav deka ne treba da panicam i deka bilo normalno, no jas iskreno sum pod stres. Nemam macnini no imam bolki vo dolniot del na stomakot i nekogas vo polovinata. Voopsto ne mi se gadi, no od strav mislam deka se mi se prevrtuva. Sto mislite?

4. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.737
    Pomos!

а незаштитен однос ли имаше?

5. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Pomos!

Дали користеше заштита за време на односот?

6. maristojanova

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Pomos!

ne koristevme zastita, no toj kako iskusen vednas se trgna koga oseti..

7. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Ne si bremena ne se sekiraj, sigurno od stres ti kasni. Vidi dali ti bile plodni denovi za da znaes za sigurno no rizikot e mnoooogu mal. I uste ednas nemoj bez zastita.

8. maristojanova

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    znaci mi kasni 3 dena do denes, ako ne dobijam barem do petok bi trebalo da napravam test?

9. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Кога имаше однос?

Треба да има поминато 14 дена од однос за да направиш тест.
    Сега видов, поминале 3 недели, направи тест уште утре не чекај,

10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.737

добро прво имате незаштитен секс а потоа се плашите од бременост...ретко се забременува од предсемена течност но сепак се забременува , ете прочитај неколку мислења погоре на една феминка и се има случено веќе. Не сакам да те плашам , друг пат користете кондом.

11. maristojanova

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Кога имаше однос?

Треба да има поминато 14 дена од однос за да направиш тест.
    Сега видов, поминале 3 недели, направи тест уште утре не чекај,[/quote]

pred tocno 17 dena. A sto mislis zosto bi imala tokmu sega bolki vo dolniot del od stomakot i polovinata.. kako da organizmot se sprema za menstruacija no nejze ja nema! :(

12. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    pred tocno 17 dena. A sto mislis zosto bi imala tokmu sega bolki vo dolniot del od stomakot i polovinata.. kako da organizmot se sprema za menstruacija no nejze ja nema! :([/quote]

Таман ти е време за тест, направи утре и ќе се ослободиш. Болките сигурно ти се од тоа што треба да ти дојде, а може да ти касни или од стрес или тоа што прв пат си имала односи, не се нервирај ќе ти дојде сигурно ама другпат никако без заштита, дечкото колку и да е искусен потребна е само една секунда да задоцни и ете ти белја. Биди одговорна.

13. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Да да на мене на пример :!: еден сперматозоид летнал во предсеменска течност и си завршил работа :| :|

14. maristojanova

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
  15. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    А ти најубаво земи си утре тест и завршена работа...Ќе нема двоумење веќе! :tmi: :!:

16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    17mart, баш ме интересира... цело време кажуваш еден сперматозоид летнал, ова-она... а неколку пати те прашаа дали бил повторен односот, и ако ме држи памтењето не одговори... Па искрено ме интересира... како летнал тој сперматозоидот?

17. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Ја ќе ти одговорам дека е можно...Милион пати имам напишано,јас така останав бремена.Имавме незаштитен однос и тоа само еден и останав бремена не знаејќи за тоа... :D

18. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Бар јас не прочитав дека некој ме прашал....иначе ќе сум одговорела...имавме само еден и сум кажала дека никад не свршувал мм во мене и ајде кажи ми како сум останала трудна???

19. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Можно е...Инаку и јас истото се прашувам па нека ни одговори некој што знае?! :D :D :D

20. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Ај сите ве плашат ( :P шала), ај јас да ве опуштам малце вас што ви касни :lol:

Абе изгледа е до наглава промена на времето. Некој надворешен фактор 100%, на мене ми каснеше и тоа многу месецов, на цел женски оддел од фамилијава, на другарка ми исто (а нејзе значи до ден и` е секогаш редовна се испоиспаничи жива мислеше бремена е) ... Све шо беа жени околу мене за кои знам, црвената тетка месецов душата им ја извади. :D

Опуштете се. Тогаш ќе ви се нормализира и циклусот.