Форумџика на годината

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Tacka1994

Tacka1994 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Женски ве молам ми треба совет од вас ве молам..нова сум во форумов и сакам да ве прашам нешто ве молам за мислење. Имам HPV вирус (CIN1) и пред недела дена имавме секс со дечко ми без кондом, ама он сврши надвор се разбира и се беше ок..пред 3 дена бев на гинеколог да ми земат бриз од вагина заради вирусот и + ми препиша некои лекови затоа што имам претерано бело прање кое што воопшто не мириса. Страв ми е пошо ми касни повеќе од една недела и направив тест за бременост и ми испадна негативен ама сеуште немам добиено и имам многу бело прање..незнам што да правам..дали да идам на гинеколог или да земам уште еден тест да направам ве молам за мислење..... ;(

2. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Направи си усте еден тест прво да си ја разресис дилемата, и ако е негативен тогас не треба да се гризис, ке добиес сигурно некој ден! инаку тоа сто имас цин1, не е нисто страсно, освен ако не е еден од лосите типови!!! контролирај го да не отиде нагоре, тоа е вирус кој час го има час го нема, и со бременост се чисти најчесто!ја едно време имав цин 2и многу плачев, дури незнаев сто е тоа, мислев дека е најстрасното, но сега се смеам сама на себе кога ке ми текне :$ ако мозес земи морков , исецкај го и динстај го во малку зејтин,и јади, прави така секој ден и ке ти биде подобро!

3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    пробај со усте еден тест а потоа ако има потреба иди на гиниколог :^)

4. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

штом ти касни и тестот е негативен значи не си бремена не се грижи. белото прање не се јавува само од бременост може да ти е од пролада, инфекција или од нешто друго така да не се грижи ;)

5. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Како прво, убаво да си се информираш за ХПВ вирусот. Боже девојче, го имаш вирусот и си имала секс без кондом, а не ти текна дека ќе го заразиш дечко ти?!?! Прочитај си
    http://www.zaharievski.com/www_zahariev ... Vmazi.html
    http://www.zaharievski.com/www_zahariev ... Vzeni.html
    Ако не ти се чита отиди на гинеколог и информирај се.

На blagica1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. blagica1991

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    ама најактивно прашање е - не сврши во мене дали сум бремена? :D

На pravnicka2 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    хахахха...Ама тешко некако се одговорува ова прашање :D :D :D

8. blagica1991

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

ама досадно е веќе. не ја ни отварам темата знам што прашања има поставено :D

9. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Така е...Затоа најдобро им е еден тест и готово...Па за 130 денари не вреди да се оптеретуваат,а исто така и да не го поставуваат истото прашање 10000000000000000000000 пати :D пошто одговорите се секогаш исти :D

На blagica1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Абе ок си е да имаш прашање, ама земи малку прочитај по претходните постови пред да прашаш :D

11. Tacka1994

Tacka1994 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2

Добро биднало поминало. Страницава не ја знаев фала многу ќе прочитам :)

12. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Mi docni 6 dena...a ne sum imala nekoj rizicen odnos osven tamu okolu ovulacija vleze ednas bez kondom vo mene okolu 1 minuta i posle stavivme kondom. E sega gi nemam provereno aite kondomi na kraj, ama nemam primeteno deka nesto ne bilo vo red da se skine itn..verojatno se primetuva koga ke se skine? Napraviv 2 testa za bremenost edniot pred 3 dena drugot sinokja (zemav sure check tie 130 den so se) i se negativni. Se plasam da ne sum bremena posto obicno na vreme mi ide, a i raskinav so decko mi :(

13. Tacka1994

Tacka1994 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Епа штом си направила 2 теста и тие испаднале негативни не си бремена 100%. Почекај уште малце ако не ти дојде оди на гинеколог.

14. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Se nadevam...posto inace ne znam so bi pravela...sepak vikaat testovite ne se mnogu relevantni..

15. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    битно глупавото прашање се постави а што она го заразила дечкото со хпв кое не се лечи (само се контролира) тоа е помалку битно ццццццц биди фер и признај му бар да си знаи што има за успомен од тебе

16. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Сабајле пак направив тест, ама не со првататуку со втората утринска урина, иако претходно не пиев течности одма бев до аптека и се вратив. Овој пат купив еден поевтин турски тест зашто претходно испотрошив пари на sure check и пак излезе негативен..а веќе 7 дена ми доцни, ми се нема случено до сега толку да ми доцни..

17. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Значи не си бремена...Оди на гинеколог нека ти направи преглед па види што ќе ти речи...

18. Tacka1994

Tacka1994 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Не мора да значи дека секогхаш кога ќе ти доцни да си бремена..има многу причини да ти касни: стрес,нервози,премногу или премалку јадење итн..така да не се секирај не си бремена. Најпаметно ти е да отидеш на гинеколог :)

19. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    А каков е тој абортус со вшмукување?!Можи ќе испаднам глупава ама прв пат слушам :^)

20. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Епа бидејќи си во рана бременост може да се извлече плодот со вшмукување...има посебен апарат и се вшмукува се а претходно ти се дава локална анестезија.