Женски ве молам ми треба совет од вас ве молам..нова сум во форумов и сакам да ве прашам нешто ве молам за мислење. Имам HPV вирус (CIN1) и пред недела дена имавме секс со дечко ми без кондом, ама он сврши надвор се разбира и се беше ок..пред 3 дена бев на гинеколог да ми земат бриз од вагина заради вирусот и + ми препиша некои лекови затоа што имам претерано бело прање кое што воопшто не мириса. Страв ми е пошо ми касни повеќе од една недела и направив тест за бременост и ми испадна негативен ама сеуште немам добиено и имам многу бело прање..незнам што да правам..дали да идам на гинеколог или да земам уште еден тест да направам ве молам за мислење.....
Направи си усте еден тест прво да си ја разресис дилемата, и ако е негативен тогас не треба да се гризис, ке добиес сигурно некој ден! инаку тоа сто имас цин1, не е нисто страсно, освен ако не е еден од лосите типови!!! контролирај го да не отиде нагоре, тоа е вирус кој час го има час го нема, и со бременост се чисти најчесто!ја едно време имав цин 2и многу плачев, дури незнаев сто е тоа, мислев дека е најстрасното, но сега се смеам сама на себе кога ке ми текне ако мозес земи морков , исецкај го и динстај го во малку зејтин,и јади, прави така секој ден и ке ти биде подобро!
штом ти касни и тестот е негативен значи не си бремена не се грижи. белото прање не се јавува само од бременост може да ти е од пролада, инфекција или од нешто друго така да не се грижи
Како прво, убаво да си се информираш за ХПВ вирусот. Боже девојче, го имаш вирусот и си имала секс без кондом, а не ти текна дека ќе го заразиш дечко ти?!?! Прочитај си http://www.zaharievski.com/www_zahariev ... Vmazi.html http://www.zaharievski.com/www_zahariev ... Vzeni.html Ако не ти се чита отиди на гинеколог и информирај се.
Така е...Затоа најдобро им е еден тест и готово...Па за 130 денари не вреди да се оптеретуваат,а исто така и да не го поставуваат истото прашање 10000000000000000000000 пати пошто одговорите се секогаш исти
Mi docni 6 dena...a ne sum imala nekoj rizicen odnos osven tamu okolu ovulacija vleze ednas bez kondom vo mene okolu 1 minuta i posle stavivme kondom. E sega gi nemam provereno aite kondomi na kraj, ama nemam primeteno deka nesto ne bilo vo red da se skine itn..verojatno se primetuva koga ke se skine? Napraviv 2 testa za bremenost edniot pred 3 dena drugot sinokja (zemav sure check tie 130 den so se) i se negativni. Se plasam da ne sum bremena posto obicno na vreme mi ide, a i raskinav so decko mi
Епа штом си направила 2 теста и тие испаднале негативни не си бремена 100%. Почекај уште малце ако не ти дојде оди на гинеколог.
битно глупавото прашање се постави а што она го заразила дечкото со хпв кое не се лечи (само се контролира) тоа е помалку битно ццццццц биди фер и признај му бар да си знаи што има за успомен од тебе
Сабајле пак направив тест, ама не со првататуку со втората утринска урина, иако претходно не пиев течности одма бев до аптека и се вратив. Овој пат купив еден поевтин турски тест зашто претходно испотрошив пари на sure check и пак излезе негативен..а веќе 7 дена ми доцни, ми се нема случено до сега толку да ми доцни..
Не мора да значи дека секогхаш кога ќе ти доцни да си бремена..има многу причини да ти касни: стрес,нервози,премногу или премалку јадење итн..така да не се секирај не си бремена. Најпаметно ти е да отидеш на гинеколог
Епа бидејќи си во рана бременост може да се извлече плодот со вшмукување...има посебен апарат и се вшмукува се а претходно ти се дава локална анестезија.