Браво на храброста И мене ми е страв да не останам пак бремена,пошто не смеам да раѓам заради царскиот рез
Епа морав да се решам имам премногу проблеми за да донесам уште едно дете на свет..иначе сега смао контрацептивни таблети е мајката друго нема чаре
Искрено да ти кажам незнам и тие контрацептивните колку се сигурни...Јас пиев претходниот месец и се ми се поремети...Сега ми е страв да не сум бремена Инаку спиралата е најсдобра и најсигурна
Е за спиралана незнам пошто мене ми е страв од тоа бидејќи баба ми имала и на крај и ја заборавиле и гноела едно друго срашни работи...мене докторот ми рече само таблети сега да пијам. А иначе што ти се пореметило од нив???
8 dena mi docni vekje, 4 testa negativni?? Ne znam so da pravam, sabajle pak kupiv sure check i so prva mokrakja proveriv negativen e .. ke poludam,nikogas mi nema volku docneto!
Бидејќи си преоптоварена со тоа дали ќе ти дојде, дали си бремена и слично, затоа ти касни. Опушти се и заборави малку на тоа, ќе видиш дека и ти подобро ќе се чувствуваш а и ќе ти дојде.
Се надевам ама сепак паничам читав дека и после некоклку негативни тестови на гиноколог пак откривале бременост и не можам да се опуштам..
Ne znam tocno, pred 20 dena valjda...posle toa imav so kondom,ama pak i konodomot ne stiti 100 %... ne znam so da mislam vekje
Јас пијам беби пилули веќе 1 година, се викаат Yaz и колку што сум информирана од сите што се достапни во Македонија тие се најдобри. Инаку во прирачникот кој ми го даде гинекологот кој се однесува за овие пилули пишува дека во првите 3 месеци можно е да немате добиено или пак два пати да ви дојде во текот на еден месец. Тоа е затоа што на телото му треба време да се навикне. Кај мене немаше такви појави, секој месец ми доаѓа точно, малку се здебелив, може не е ни од пилулите пошо искрено си јадев повеќе, но ете веќе 2 недели ја држам УН диетата и супер ми е сега за сега.
8 dena mi docni vekje, 4 testa negativni?? Ne znam so da pravam, sabajle pak kupiv sure check i so prva mokrakja proveriv negativen e .. ke poludam,nikogas mi nema volku docneto!
пробај да се опуштиш и да не мислиш многу на тоа. Некогаш се случува и од стресот дополнително да касни. Јас пред да почнам да ги пијам пилулите исто вака се оптеретував зошто стално ми доцнеше. Мој совет ти е да си направиш чајче од камилица или липа бидејки опуштаат легни си во кревет и пушти си некое филмче. Веќе си направила неколку теста. Еден може да биде грешен ама сите не ми се верува )
Тогаш не си бремена сигурно, после 20 дена тестот сигурно ќе покажел точно, затоа те прашав , случајно да не си правела тест многу рано, ама не е тоа случај кај тебе. Биди сигурна дека не си бремена.
Сега ми се појави нешто кафеаво на едно бришење, а на следното го немаше. Си "брцнав" со хартија во вагината имасе бледо розовко ама многу слабо. Дали значи дека ќе добијам или пак може да е знак и на бременост(некои жени чудно крварат и во бременост). Сега уште толку паничам што ми е, зашто кога добивам обично е како локва крв а ова одвај се забележува.
И на мене ми се случуваше ова, бев на гинеколог и ми кажаа дека е инфекција. Најубаво ке биде да одиш да се провериш
А бре чекај, уште не ти дошла како што треба. Не си бремена 100 % и доста паничи. Те разбирам дека си исплашена ама ниту си имала ризичен секс а и 4 тестови негативни нема шанси за бременост. Во твојот период хцг треба да биде околу 500 а тестовите за бременост реагираат на 25 единици. Затоа уживај сигурно ќе покажеле ако си бремена.