Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Аха...Пошто прв пат слушам...Ти донесе одлука што ќе правиш?

2. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Па јас тоа го направив... :)

3. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Браво на храброста :D И мене ми е страв да не останам пак бремена,пошто не смеам да раѓам заради царскиот рез :(

4. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Епа морав да се решам имам премногу проблеми за да донесам уште едно дете на свет..иначе сега смао контрацептивни таблети е мајката друго нема чаре :lol:

5. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Искрено да ти кажам незнам и тие контрацептивните колку се сигурни...Јас пиев претходниот месец и се ми се поремети...Сега ми е страв да не сум бремена :^) Инаку спиралата е најсдобра и најсигурна :D

6. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Е за спиралана незнам пошто мене ми е страв од тоа бидејќи баба ми имала и на крај и ја заборавиле и гноела едно друго :x :x срашни работи...мене докторот ми рече само таблети сега да пијам. А иначе што ти се пореметило од нив??? :x

7. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    8 dena mi docni vekje, 4 testa negativni?? Ne znam so da pravam, sabajle pak kupiv sure check i so prva mokrakja proveriv negativen e .. ke poludam,nikogas mi nema volku docneto!

8. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Бидејќи си преоптоварена со тоа дали ќе ти дојде, дали си бремена и слично, затоа ти касни. Опушти се и заборави малку на тоа, ќе видиш дека и ти подобро ќе се чувствуваш а и ќе ти дојде. :)

9. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Се надевам ама сепак паничам читав дека и после некоклку негативни тестови на гиноколог пак откривале бременост и не можам да се опуштам..

10. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Пред колку време ти беше ризичниот однос?

11. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Ne znam tocno, pred 20 dena valjda...posle toa imav so kondom,ama pak i konodomot ne stiti 100 %... ne znam so da mislam vekje

12. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    564
    Јас пијам беби пилули веќе 1 година, се викаат Yaz и колку што сум информирана од сите што се достапни во Македонија тие се најдобри.
    Инаку во прирачникот кој ми го даде гинекологот кој се однесува за овие пилули пишува дека во првите 3 месеци можно е да немате добиено или пак два пати да ви дојде во текот на еден месец. Тоа е затоа што на телото му треба време да се навикне.
    Кај мене немаше такви појави, секој месец ми доаѓа точно, малку се здебелив, може не е ни од пилулите пошо искрено си јадев повеќе, но ете веќе 2 недели ја држам УН диетата и супер ми е сега за сега.

13. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    8 dena mi docni vekje, 4 testa negativni?? Ne znam so da pravam, sabajle pak kupiv sure check i so prva mokrakja proveriv negativen e .. ke poludam,nikogas mi nema volku docneto!

14. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    564
    пробај да се опуштиш и да не мислиш многу на тоа. Некогаш се случува и од стресот дополнително да касни. Јас пред да почнам да ги пијам пилулите исто вака се оптеретував зошто стално ми доцнеше.
    Мој совет ти е да си направиш чајче од камилица или липа бидејки опуштаат легни си во кревет и пушти си некое филмче.
    Веќе си направила неколку теста. Еден може да биде грешен ама сите не ми се верува :))

15. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Тогаш не си бремена сигурно, после 20 дена тестот сигурно ќе покажел точно, затоа те прашав , случајно да не си правела тест многу рано, ама не е тоа случај кај тебе. Биди сигурна дека не си бремена.

16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    може е стрес тука во прасање :^) пробај нервози да немас и идобра исхрана...ако не провериси на лекар :^)

17. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Сега ми се појави нешто кафеаво на едно бришење, а на следното го немаше. Си "брцнав" со хартија во вагината имасе бледо розовко ама многу слабо. Дали значи дека ќе добијам или пак може да е знак и на бременост(некои жени чудно крварат и во бременост). Сега уште толку паничам што ми е, зашто кога добивам обично е како локва крв а ова одвај се забележува.

18. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    И на мене ми се случуваше ова, бев на гинеколог и ми кажаа дека е инфекција. Најубаво ке биде да одиш да се провериш

19. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Infekcija? A ti docnese li?

20. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    А бре чекај, уште не ти дошла како што треба. Не си бремена 100 % и доста паничи. Те разбирам дека си исплашена ама ниту си имала ризичен секс а и 4 тестови негативни нема шанси за бременост. Во твојот период хцг треба да биде околу 500 а тестовите за бременост реагираат на 25 единици. Затоа уживај сигурно ќе покажеле ако си бремена.