Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    а кој кажа дека тие бледи капки (кафеави-розови) се најсимптом на бременост . јас останав бремена и ги немав тие капки ,ги чекав и го прашав докторот и тој ми кажа да ми кажа да внимавам да не ми се појават тие точки поточно да не прокрварам бидејќи потоа цела бременост ке мора да лежам . така да не знам што да коментирам во врска со ТОЧКИТЕ :D

2. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Auuuu kakvi tocki se vitkam od bolovi uste ne mozam da zaspijam se pojako i pocrveno mi tece..se nadevam deka e "tetkata"

3. cuci1

cuci1 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Zdravo zenski.Sakam da prasam za mislenje/sovet.Poslednata menstruacija mi bese na 17 mart, a imavme odnosi na 30 mart i verenikot svrsi vo mene , znaci nekade okolu 13/14 den.Prv pat ne se pazevme za vreme na plodni denovi, si rekovme ajde neka bide sto ke bide. Godinava i svadba ke pravime, taka sto dvajcata bi sakale da sum trudna.Inaku, ciklusot mi e redoven, mi doaga na okolu 26 do 28 dfena. Mozno li e da sme zacnale? :)

4. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.094
    најдобро да почекаш до следната менструација,пред тоа нема шанси да дознаеш.ако ти доцни и плус ако имаш други симптоми ,тогаш направи тест .
    инаку не е лесно да се направи бебе .не е како што си мислиме.божја воља е :!: .
    поздрав и се најубаво во заедничкиот живот,и се надевам ќе си добиете брзо и бебче ;)

5. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Za mozno,mozno e...no se' uste e rano da se kaze bilo sto.Ako si epten nestrpliva, ima vo apteka test koj pokazuva rezultat 5 dena po rizicniot odnos.Kako i da e,se' e vo racete na Boga i ako toj saka ke ve izraduva so bebce! :)

6. cuci1

cuci1 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Fala vi zenski, ja sum nova na forumov, se nadevam ke vi pisam ubava vest, pozdrav :)

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Luge vaka sega se nadevam deka nema da vi bidam dosadna kako na prethodnite nekolku pati sto mi napisavte, denes e denot koga treba da mi dojde nikogas ne mi kasni, sabajle koga stanav se izbrisav i na toaletot imav kafeava boja potocno ne bojata koja mi doaga sekoj pat crvena, poprestanuva malku ne teci nisto posle pak se pojavuva taa kafeava boja. Takva menstruacija ako e menstruacija ja imav prv pat koga mi dojde no posle toa premina vo rozova na crveno sega ostanuva kafeavo. No pred toa da mi se sluci na gakite mi ostanuvase svet.lo protokalova boja ......? Ako moze sovet da mi kazete sto da pravam. Dali e toa nekoj simptom za bremenost ili pak nesto drugo.

8. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Toa bese od sabajle sega pak pocna da tece rozovo i toa pak na periodi, loso mi se i gi imam istite simptomi kako za menstruacija :$

9. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.094
    дај боже :* .добредојде на форумот :hai:

На 17mart му/ѝ се допаѓа ова.
  10. m1t1

m1t1 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Zdravo feminki,mi docni mensturalniot ciklus veke 6 dena imav nezastiten odnos ama svrsi nadvor,imam bolki vo dolniot del na stomakot kako vo sekoj moment da ke mi dojde dali e mozno da sum bremena ili???nemam napraveno test za bremenost...

11. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.094
    можно е,ако читаш наназад ќе сретнеш и феминки кои така останале бремени.заштитувајте се аман,тоа не е играчка.под итно да си направиш тест,иако мислам дека ќе ти дојде штом имаш болки во стомакот.

12. val4

val4 Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Eте и јас цекав да ми дојде циклусот,имав симптоми дека ке добијам .Haправив тест и тоа два и излегоа позитивни .

13. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Епа честито и да имаш лесна бременост ;)

14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    после 2 теста позитивни тогас бремена си :)

15. vagata

vagata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Iskreno mnogu sum vo panika.Imav odnosi so decko mi,se razbira so kondom,no me faka strav i se mislam deka sum bremena,ja sum golema panicarka.Porano imav nekoi grcevi vo stomakot,sea pocesto me boli stomak,u zeludnikot osekam nekogas gadenje,a nekogas nemozam da odam po golema nuzda.Dali ima mesto za panika,dali da kupam test za bremenost,mnogu se plasam.Ovie denovi osekam i kako glavava da mi e zasemetena,poz.ve molam odgovorete mi sto pobrzo...Panicarka

16. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

ке ти мине ;)

17. m1t1

m1t1 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    da Hermosa procitav,sabajlevo go napraviv testot i e negativen,no seuste sum vo panika,seuste me boli stomakot i se mislam dali da se konsultiram so maticniot lekar ili da napravam uste eden test pa...???

18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.737

честитки имај си убава и лесна бременост

19. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.094
    тогаш консултирај се со матичниот,па сигурно ќе ти даде некои апчиња .не верувам дека си бремена,иако шансите секогаш постојат.знаеш,јас мислам на многу девојки им се пореметува менструалниот циклус од времето,и на мене тоа ми се случува па и почна да ми доцни по повеќе денови.

20. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    Некогаш ми доцнеше некогаш не, ама сепак мислам дека тоа нема врска со бременоста