па сте имале застита не би требало да си бремена,Чекај го фенот кога треба да ти дојде а потоа ке видис дали ти доцни или не,па ке си правис тест
јас пред некое време со дечко ми пробувавме да имам секс...бидејќи ме здоболе малце мислам дека не успеа да ме скине, ама не сум сигурна дали кога тоа ќе се деси некако се осеќа...прв пат ми бешее и пред да ми го стави он сврши...и сега скороо недела дена ми касни...дали ми е од стрессс...леле многу се плашамммммм...можда ќе ви изгледа смешно ова ама дајте кажете ми нештоо
devojki jas samo da kazam deka dobiv na 1april duri i porano 4 dena..sepak fala vi mnogu na vasite soveti!!!
42 ден од циклусот ми е, а во овие 9 години никогаш не се случило да ми доцни посебно не толку, па сакам да прашам дали е можно да постои бременост(односи не сум имала од декември), но се плашам да не се работело за децидуално крварење,а да не било вистинска менструација.....инаку на сето ова ме наведе да помислам бидејќи случајно испитав хормони и излезе дека пролактинот ми е покачен(се покачува во тек на бременост) и како стомакот да ми е веќе зголемен....на прв поглед изгледа глупо но сепак постои веројатност за вакво нешто зар е можно да сум таков баксуз.....проблемот е што раскинав со дечкото и не дај боже да има нешто, доцна ќе е за се оти веќе би била во 4 месец хелп
најлесно и наједноставно за тебе е да тркнеш до аптека и да земеш тест за бременост па така да си ја решиш дилемата ајде чекаме резултат ние тука иако мислам дека не би требала да бидеш загрижена
vcera so mojot decko imavme odnosi,no pred toa imavme predigra prvo jas svrsiv a posle toj otkako svrsivme i dvajcata se izbrisavme...posle 15 ili 20 minuti toj go stavi vnatre no mnogu malku a i nemase staveno kondom neznam dali postojat sansi da ostanam bremena ve molam za vase mislejne
На 26 март 3 4 дена по менстурацијата со мојот дечко имавме не заштитен однос при што тој сврши 2 пати во мене сега тој цело време ме зеза дека е можно да сум бремена . јас не осекам никакви сиптоми освен тоа што во последно време често ми се спие и осекам како да имам внатресна тепература и мало зголемување на белата течност. дали мислите дека е можно да сум бремена ве молам за совет позз.
Девојки ми доцни веќе 8-9 дена, вчера направив тест и ми излезе позитивен па сакам да ве прашам доколку отидам на гинеколог дали на ЕХО ќе може да се види плодот, односно во која недела од бременоста треба да сум за да може да се види на ЕХО (јас си мислам дека е можно да сум некаде во четвртата недела, но тоа секако се само претпоставки), некои велат дека мора да сум веќе во шестата недела за да може на ЕХО да се види плогот, ве молам некои од искуство да ми кажете и дали може на друг начин освен со тест и со ЕХО да се утврди бременоста, на премер на лекар преку крв, урина итн. Ве молам помогнете ми
плодот не рано е за тоа,но со вагиналното ехо ќе ти ја видат ќесата и ќе ти честитаат и ќе ти препишат магнезиум и фолна а и ќе ти закажат преглед по 1/2 недели ти тогаш ќе го видат плодчето па кога ќе утврдат се ќе ти следат испитувањата. оди на лекар за да почнеш да ја пиеш фолната бидејќи е многу значајна. честитки за бременоста
ако ти излегол позитиван тест тогаш нема сомнеж бремена си .честито!!преку крв можеш да си направиш испитуванје ама нема потреба.а за на ехо рано ти е според мене.треба да си 6-7 ма недела за да се види убаво плодот .јас од нетрпение отидов во 5та недела и се гледаше само жолтото тело.плодот го видовме дури по две недели.земи си фолна киселина и уживкај си.
mene ne mi e tolku vazno za da go vidam plodot samo sakam so sigurnost da znam dali sum bremena, inaku mnogu vi blagodaram za cestitkite, a kakvo e toa vaginalno eho i kolku cini
нема сомнеж има само негативно лажен,а позитивно лажен тест нема. кај матичен е 300 ден а на птиватно 600 барем мене толку ме чинеше
досега немаш одено на гин.преглед?вагиналното ехо е сонда со коај вагинално те прегледува првите три месеци отприлика,оти со него најдобро се гледа плодот во рана бременост.не боли и не е страшно.а за цена ако имаш матичен гинеколог прегледите се бесплатни а за на приватно кај секој лекар зависи.
i'm very nervous ..Na 31 april imavme nazastiten odnos, no on ne svrsi bas vo mene. Ama gi imam site simptomi na bremenost, vrtoglavica, ponekad gadenje, belo pranje, cesto idam vo wc . Mn mi e strav da napravam test za bremenost, strav mi e od rezultatot A sto e najtragicno on ne mi e decko HELP ME