Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    па сте имале застита не би требало да си бремена,Чекај го фенот кога треба да ти дојде а потоа ке видис дали ти доцни или не,па ке си правис тест :)

2. Andrijana.17

Andrijana.17 Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    јас пред некое време со дечко ми пробувавме да имам секс...бидејќи ме здоболе малце мислам дека не успеа да ме скине, ама не сум сигурна дали кога тоа ќе се деси некако се осеќа...прв пат ми бешее и пред да ми го стави он сврши...и сега скороо недела дена ми касни...дали ми е од стрессс...леле многу се плашамммммм...можда ќе ви изгледа смешно ова ама дајте кажете ми нештоо :(

3. bibim

bibim Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    devojki jas samo da kazam deka dobiv na 1april duri i porano 4 dena..sepak fala vi mnogu na vasite soveti!!! :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

4. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

пред да ти го стави сврши? и имавте секс и не те скина ? :lol: :headbang:

5. SmileAlways

SmileAlways Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    7
    42 ден од циклусот ми е, а во овие 9 години никогаш не се случило да ми доцни посебно не толку, па сакам да прашам дали е можно да постои бременост(односи не сум имала од декември), но се плашам да не се работело за децидуално крварење,а да не било вистинска менструација.....инаку на сето ова ме наведе да помислам бидејќи случајно испитав хормони и излезе дека пролактинот ми е покачен(се покачува во тек на бременост) и како стомакот да ми е веќе зголемен....на прв поглед изгледа глупо но сепак постои веројатност за вакво нешто зар е можно да сум таков баксуз.....проблемот е што раскинав со дечкото и не дај боже да има нешто, доцна ќе е за се оти веќе би била во 4 месец :( хелп

6. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    најлесно и наједноставно за тебе е да тркнеш до аптека и да земеш тест за бременост па така да си ја решиш дилемата ајде чекаме резултат ние тука иако мислам дека не би требала да бидеш загрижена

7. katerina-mk18

katerina-mk18 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    vcera so mojot decko imavme odnosi,no pred toa imavme predigra prvo jas svrsiv a posle toj otkako svrsivme i dvajcata se izbrisavme...posle 15 ili 20 minuti toj go stavi vnatre no mnogu malku a i nemase staveno kondom neznam dali postojat sansi da ostanam bremena ve molam za vase mislejne

8. Rebeka-1

Rebeka-1 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    SmileAlways sto napravi,dobi li menstruacija i napravi li test ?

9. Natka87

Natka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    1
    На 26 март 3 4 дена по менстурацијата со мојот дечко имавме не заштитен однос при што тој сврши 2 пати во мене сега тој цело време ме зеза дека е можно да сум бремена . јас не осекам никакви сиптоми освен тоа што во последно време често ми се спие и осекам како да имам внатресна тепература и мало зголемување на белата течност. дали мислите дека е можно да сум бремена ве молам за совет позз.

10. blagica1991

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    па зошто да не :) направи си тест секако има минато 14 дена ... па среќно :)

11. Natka87

Natka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    1
    искрено ме фака старав за тест ама ке мора да направам

12. macence7

macence7 Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    Девојки ми доцни веќе 8-9 дена, вчера направив тест и ми излезе позитивен :) па сакам да ве прашам доколку отидам на гинеколог дали на ЕХО ќе може да се види плодот, односно во која недела од бременоста треба да сум за да може да се види на ЕХО (јас си мислам дека е можно да сум некаде во четвртата недела, но тоа секако се само претпоставки), некои велат дека мора да сум веќе во шестата недела за да може на ЕХО да се види плогот, ве молам некои од искуство да ми кажете и дали може на друг начин освен со тест и со ЕХО да се утврди бременоста, на премер на лекар преку крв, урина итн. Ве молам помогнете ми :)

13. blagica1991

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    плодот не рано е за тоа,но со вагиналното ехо ќе ти ја видат ќесата и ќе ти честитаат и ќе ти препишат магнезиум и фолна а и ќе ти закажат преглед по 1/2 недели ти тогаш ќе го видат плодчето па кога ќе утврдат се ќе ти следат испитувањата. оди на лекар за да почнеш да ја пиеш фолната бидејќи е многу значајна. честитки за бременоста :inlove:

14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.345
    Допаѓања:
    148.270
    ако ти излегол позитиван тест тогаш нема сомнеж бремена си .честито!!преку крв можеш да си направиш испитуванје ама нема потреба.а за на ехо рано ти е според мене.треба да си 6-7 ма недела за да се види убаво плодот .јас од нетрпение отидов во 5та недела и се гледаше само жолтото тело.плодот го видовме дури по две недели.земи си фолна киселина и уживкај си.

15. macence7

macence7 Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    mene ne mi e tolku vazno za da go vidam plodot samo sakam so sigurnost da znam dali sum bremena, inaku mnogu vi blagodaram za cestitkite, a kakvo e toa vaginalno eho i kolku cini

16. blagica1991

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    нема сомнеж има само негативно лажен,а позитивно лажен тест нема. кај матичен е 300 ден а на птиватно 600 барем мене толку ме чинеше :)

17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.345
    Допаѓања:
    148.270
    досега немаш одено на гин.преглед?вагиналното ехо е сонда со коај вагинално те прегледува првите три месеци отприлика,оти со него најдобро се гледа плодот во рана бременост.не боли и не е страшно.а за цена ако имаш матичен гинеколог прегледите се бесплатни а за на приватно кај секој лекар зависи.

18. Lusiii

Lusiii Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    7
    i'm very nervous :doh: ..Na 31 april imavme nazastiten odnos, no on ne svrsi bas vo mene. Ama gi imam site simptomi na bremenost, vrtoglavica, ponekad gadenje, belo pranje, cesto idam vo wc :( :( :( . Mn mi e strav da napravam test za bremenost, strav mi e od rezultatot :( A sto e najtragicno on ne mi e decko :( HELP ME :doh:

19. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    31 април уште не помина :)

20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    ако мислис на март е тогаас,Чекај две недели од односот и направи тест за да знаес :^)