сакам да прасам несто значи вака секс имав пред 14-15 дена кондомо ни се скинал не го забелезавне но децкоми сврси надвор но сепак се плашам незнам да не има капнато незнам направив тестови 3 двата негативни на еднот имасе едно ко танко линивце незнам дали тоа знаци бременос или не а ми касни два дена ве молам за помош
na 10 toe nekni napraviv i izleze negativen ili jas ne jgo zabelezav edno tanko linivce ne e ni linija i od strav napraviv dr denuste eden ts na 11 i na 12 uste eden i na dvata negativen ubavo edna crta a mi kasni 2 dena i sto mislite vie ? a od odnosot ima 16 dena pominato ve molam za odgovor
Земи Self Clear тест, се прави во текот на цел ден и само 8 дена по однос. Тој сигурно ќе ти покаже точен резултат.
Штом свршил надвор нема место за паника бре девојче . не туку се малтертирај . Од стрес ти е , НЕ СИ БРЕМЕНА . РЕЛАКС .
тој вика дека не свршил ама при ваѓањето одкајзнам да не има некоа капка оти скинат бесе кондомо лелелле се нервираммммм и плус тој тесто сто с епојаве едно танко линивче и то ме мачи а на другите два си бесе негативно додуша ама незнам што д амислам
Aко толку веке не ти се верува дека НЕ СИ БРЕМЕНА .. оди си на гинеколог да те види и крај ке си ставиш на маките . И плус тоа , ти треба да си ги знаеш симптомите пред да ти дојде , пример јас неам апетит , градите ме болат при допир .. бла бла ...едноставно се осекам . Чим тестовите покажале негативност ... значи така е .
На тој тестот со тенка линија имаше само една тенка линија или имаше една нормална и една тенка? Објасни поубаво....
можно е да си бремена ако има две црти, втората црта се појавува само ако се лачи хцг хормон, што значи не може да биде лажно позитивен. Оди и провери си преку крв, најсигурно ќе биде.
Здраво девојки, нова сум на форумов, се регистрирав бидејќи се надевам дека ќе ми помогнете и би ви била БЕСКРАЈНО БЛАГОДАРНА ЗА ТОА.. Вака - пред 3 дена имав незаштитен однос, со тоа што дечко ми НЕ сврши во мене, меѓутоа знам дека сепак постои ризик за несакана бременост поради предсемената течност кој иако е многу мал сепак постои..За жал не можам да се потпрам на календарот за плодни и неплодни денови , затоа што имам нередовен циклус ( некој месец воопшто не ми доаѓа, некој месец дури и 2 пати) , а последен пат имам добиено на 5ти април, а односи имав на 11ти април,па според тоа демек критичниот ден ми е неплоден .Поконкретно моето прашање е КОГА НАЈРАНО ДА НАПРАВАМ ТЕСТ ЗА БРЕМЕНОСТ, затоа што не можам да чекам до наредната менструација која којзнае кога ќе дојде и ако го направам тест утре или задутре дали ќе ми покаже точен резултат зашто многу се испаничив, не можам ни да јадам ни да спијам а не па да учам (ме чека напорна сесија) .. Она што ме загрижува е тоа што после односот почуствував јаки болки во јајниците и имав еден светло кафеав исцедок следниот ден, и дали тоа е така поради долгата апстиненција од некои 9 месеци? ВЕ МОЛАМ КАЖЕТЕ МИ ШТО ДА НАПРАВАМ, дали да одам на гинеколог што побрзо и дали на ехо би можело да се види евентуална бременост? Фала однапред <3
Вака минатиот месец т.е Март месец ми дојде менструација на 14/15 не сум сигурна баш кој ...а имав односи на 16 март(незаштитен однос) а овој месец имав односи на 14 април пак незаштитен као демек нема шанси се осеќал тој..но мене ми е страв кажете ми дали има шанси да се остане труда ккога имаш односи во текот на местурација или не ?? И дали овие два дена што ви ги кажав ми се всушност плодни? Пошто не ми излева исто као шо пресметувам јас и календарчето шо го има вдека на форумот? Ве молам кажете нешто (двата дена 16 и 14 овој месец кога имав односи)
Плодни денови се на средина од циклусот , така да не би требало да има место за паника. Ако сакаш да си 99 % сигурна ( ако ти касни ) земи си тест .
Значи прво не паничи , смири се зашто ако ти закасни мензисот поради стресот ке се чудиш. Не прави тест , почекај ако ти закасни мензисот тогаш прави така ти е најсигурно. Немој да се потпирате на тоа дека ако се тргнува партнерот на време нема да останете бремени , не се однесува ова само на тебе туку и на сите погоре што напишаа дека така се чуваат јас лично познавам мои другарки што останаа така бремени. Следен пат - кондом обавезно!
Devojkii ve molam help... vaka so decko mi imavme odnosi.. ama bez kondom.. pa neznaeme so bidna.. vekje mi kasni 3 dena.. ama nemam apetit. i nekoi dr simptomi .. Ve molam pomognete mi.. fala