Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    сакам да прасам несто значи вака секс имав пред 14-15 дена кондомо ни се скинал не го забелезавне но децкоми сврси надвор но сепак се плашам незнам да не има капнато незнам направив тестови 3 двата негативни на еднот имасе едно ко танко линивце незнам дали тоа знаци бременос или не а ми касни два дена ве молам за помош

2. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Колку линии имаше на тестот, ако има две, колку и да е тенка втората бремена си.

3. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    na 10 toe nekni napraviv i izleze negativen ili jas ne jgo zabelezav edno tanko linivce ne e ni linija i od strav napraviv dr denuste eden ts na 11 i na 12 uste eden i na dvata negativen ubavo edna crta a mi kasni 2 dena i sto mislite vie ? a od odnosot ima 16 dena pominato ve molam za odgovor

4. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Земи Self Clear тест, се прави во текот на цел ден и само 8 дена по однос. Тој сигурно ќе ти покаже точен резултат.

5. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    ама трите тестови беа Self Clear и сега незнам дали сум бременеа еве три дена ми касни

6. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Штом свршил надвор нема место за паника бре девојче . не туку се малтертирај .
    Од стрес ти е , НЕ СИ БРЕМЕНА . РЕЛАКС . :hai:

7. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    тој вика дека не свршил ама при ваѓањето одкајзнам да не има некоа капка оти скинат бесе кондомо лелелле се нервираммммм и плус тој тесто сто с епојаве едно танко линивче и то ме мачи а на другите два си бесе негативно додуша ама незнам што д амислам

8. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Aко толку веке не ти се верува дека НЕ СИ БРЕМЕНА .. оди си на гинеколог да те види и крај ке си ставиш на маките .
    И плус тоа , ти треба да си ги знаеш симптомите пред да ти дојде , пример јас неам апетит , градите ме болат при допир .. бла бла ...едноставно се осекам .
    Чим тестовите покажале негативност ... значи така е .

9. svetulka123

svetulka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    На тој тестот со тенка линија имаше само една тенка линија или имаше една нормална и една тенка? Објасни поубаво....

10. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    една нормална и една тенка

11. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    можно е да си бремена ако има две црти, втората црта се појавува само ако се лачи хцг хормон, што значи не може да биде лажно позитивен. Оди и провери си преку крв, најсигурно ќе биде.

12. Erykah

Erykah Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, нова сум на форумов, се регистрирав бидејќи се надевам дека ќе ми помогнете и би ви била БЕСКРАЈНО БЛАГОДАРНА ЗА ТОА.. Вака - пред 3 дена имав незаштитен однос, со тоа што дечко ми НЕ сврши во мене, меѓутоа знам дека сепак постои ризик за несакана бременост поради предсемената течност кој иако е многу мал сепак постои..За жал не можам да се потпрам на календарот за плодни и неплодни денови , затоа што имам нередовен циклус ( некој месец воопшто не ми доаѓа, некој месец дури и 2 пати) , а последен пат имам добиено на 5ти април, а односи имав на 11ти април,па според тоа демек критичниот ден ми е неплоден .Поконкретно моето прашање е КОГА НАЈРАНО ДА НАПРАВАМ ТЕСТ ЗА БРЕМЕНОСТ, затоа што не можам да чекам до наредната менструација која којзнае кога ќе дојде и ако го направам тест утре или задутре дали ќе ми покаже точен резултат зашто многу се испаничив, не можам ни да јадам ни да спијам а не па да учам (ме чека напорна сесија) .. Она што ме загрижува е тоа што после односот почуствував јаки болки во јајниците и имав еден светло кафеав исцедок следниот ден, и дали тоа е така поради долгата апстиненција од некои 9 месеци? ВЕ МОЛАМ КАЖЕТЕ МИ ШТО ДА НАПРАВАМ, дали да одам на гинеколог што побрзо и дали на ехо би можело да се види евентуална бременост? :( Фала однапред <3

13. UUUUU

UUUUU Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    Вака минатиот месец т.е Март месец ми дојде менструација на 14/15 не сум сигурна баш кој ...а имав односи на 16 март(незаштитен однос) а овој месец имав односи на 14 април пак незаштитен као демек нема шанси се осеќал тој..но мене ми е страв кажете ми дали има шанси да се остане труда ккога имаш односи во текот на местурација или не ?? И дали овие два дена што ви ги кажав ми се всушност плодни? Пошто не ми излева исто као шо пресметувам јас и календарчето шо го има вдека на форумот? Ве молам кажете нешто (двата дена 16 и 14 овој месец кога имав односи)

14. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225

Плодни денови се на средина од циклусот , така да не би требало да има место за паника. Ако сакаш да си 99 % сигурна ( ако ти касни ) земи си тест .

15. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    14-16 дена по односот...Иако мислам дека немаш место за паника..Јас нонстоп имам незаштитен однос...

На Erykah му/ѝ се допаѓа ова.
  16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.744

Значи прво не паничи , смири се зашто ако ти закасни мензисот поради стресот ке се чудиш.
    Не прави тест , почекај ако ти закасни мензисот тогаш прави така ти е најсигурно. Немој да се потпирате на тоа дека ако се тргнува партнерот на време нема да останете бремени , не се однесува ова само на тебе туку и на сите погоре што напишаа дека така се чуваат :!: јас лично познавам мои другарки што останаа така бремени. Следен пат - кондом обавезно!

17. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    ми дојде значи двата тестови биле точи што ми казаја негативно а тој со танката линија не е сигурно :D

18. sandra18

sandra18 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Devojkii ve molam help... vaka so decko mi imavme odnosi.. ama bez kondom.. pa neznaeme so bidna.. vekje mi kasni 3 dena.. ama nemam apetit. i nekoi dr simptomi .. Ve molam pomognete mi.. fala :o

19. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Епа земи си тест и провери си .....инаку како би ти помогнале ние :?:

20. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на: