Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. sandra18

sandra18 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    neznaeme posto toj go izvadi i na mene svrsi ama ko go vagjashe go izvadi i mi rece spoi gi nozete i koga go izgovarase toa prsnaa na mene i potoa izleze spermata ama pred toa prsna nekakva ko tecnost ama neznam bas sto e toa pa zatoa ve molam za pomos dali mozno e da sum bremena ali mozda mi kasni od nervozna sto sum mesecov imam nekoi problemi doma.. fala..

2. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    кога може најрано да се направи тест ? по 10 дена од односот?

3. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    14-16 дена ти е најсигурно...

4. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    што ја плашите без потреба не ми е јасно... па може бил со поминат рок може невалиден бил тестот може почекала некоја мин повеќе и фармацевтите мн пати кажуваат дека некогаш се појавува бледа црта но тоа не е знак на бременост значи знам дека кај многумина е знак ама девојката си добила веројатно она знае што и е нормална менструација бидејќи ако е бремена нема да крвари исто како при нормална менструација ако крвари така тогаш ке има големи болки и проблеми во бременоста

5. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    тоа што прснало е сперма при ејакулација таа прска не протекува само а каде ти прснало тоа ти си знаеш ;)

6. UUUUU

UUUUU Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    Почекај ште некоа ден и земи си тест најдобро да спиеш мирно,како што напишале подоле 15 дена од односот ти е најсигурно да напраиш тест.

7. sandra18

sandra18 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    fala mnogu vo ponedelnik pominuvaat 14 dena pa kje napravam test..

8. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    што ја плашите без потреба не ми е јасно... па може бил со поминат рок може невалиден бил тестот може почекала некоја мин повеќе и фармацевтите мн пати кажуваат дека некогаш се појавува бледа црта но тоа не е знак на бременост значи знам дека кај многумина е знак ама девојката си добила веројатно она знае што и е нормална менструација бидејќи ако е бремена нема да крвари исто како при нормална менструација ако крвари така тогаш ке има големи болки и проблеми во бременоста[/quote]

невалидниот тест не покажува ниту една цртка , неточнен негативен може да биди тест во рана бременост каде го нема доволно развиено HCG хормонот и тестот не може да го препознае и тест со изминат рок . негативно точен е кога нема бременост. позитивен тест е 99% сигурна бременост без разлика на тоа колку е бледа втората црта , а во некои најретки случаи недај боже 2 цртки се појавуваат и доколку имаш карцином на матката . така да никој не ја плаши девојката туку сакат да и кажат да си фати работа на време . преку крв бременост се гледа на 7 дена може да си испита слободно и така нема да се мачи . и мојата цртка едвај се гледаше јас мислев дека е негативен ама кога се загледав поубаво видов малце розево па еве веќе сум 3ти месец бремена . така да среќно и се надевам дека ќе ги добиеш резултатите што ги посакуваш

9. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Ovoj pat sakam da prasam za drugarka mi na nea na gradite ima ispaknati veni i po racite epten i se poznavaat dosega gi nemase dali e mozno da e bremena ili?

10. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    прашај ја другарка ти какви и се вените? ако се црвени тогаш не е бремена, ако се плави - гарант е (смајли што се крсти)

не ми е јасно како можете да поставувате вакви прашања за другарка која имала секс и е најверојатно доволно возрасна да се секса ама не може сака да праша на форум/мајка/доктор.. темава ви е како заебанција или не се доволно упатени во процесот на репродукција? имате доктори, тестови, мајки кои можат да ви помогнат и да ве упатат.

а за вени - најдобри се Вендоксин капки :rofl:

На blagica1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. blagica1991

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    хахахаха ме изнасмеа ама убаво и кажа :D после секс сите се бремени , имат симптоми уште утредента ... повеќе симптомите и личат на тровење пропратено со реума отколку на бременост . младината е толку неинформирана што не знам дали не се срамат да постават такви прашања . така да се правеа деца наталитетот во македонија немаше да биде драстично опаднат :D

12. Erykah

Erykah Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0

Наидов на еден линк за тест за бременост Oview се вика според кој се пресметува кога е најповолно да се направи тест за бременост и според него како јас што пресметав ми излегува дека можам да го направам тестот уште утре... а тоа се само 7 дена после ризичниот однос а нели би требало да поминат барем 2 недели... збунета сум сега

еве го линкот секој може да пресмета кога е најповолно да си направи тест
    http://www.oview.info/what_to_do_before_test,sr

13. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757

Наидов на еден линк за тест за бременост Oview се вика според кој се пресметува кога е најповолно да се направи тест за бременост и според него како јас што пресметав ми излегува дека можам да го направам тестот уште утре... а тоа се само 7 дена после ризичниот однос а нели би требало да поминат барем 2 недели... збунета сум сега

еве го линкот секој може да пресмета кога е најповолно да си направи тест
    http://www.oview.info/what_to_do_before_test,sr[/quote

линкот го зирнав и да ти кажам благе везе нема кај мене имам циклус на 30 дена и ми покажа дек ана 13 ден може да се направи тестот фактички тогаш нема сеуште ни плоден ден почнато а не пак да има бременостпа уште и да се покажи :!:

14. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    После седум дена може да се направи тест. Но најсигурно и со точност се утврдува на ехо после 14 дена. Први знаци се често мокрење, вртоглавици, гадење повраќање..и најсигурен сиптом се градите.Ке ги осекаш како кога треба да добиеш само малку повеке ке те болат.Мене ми гореаа...и тоа секогаш кога бев бремена. Ама единствено само кога гиниколог ке ми кажеше дури тогаш знаев со точност.

15. Erykah

Erykah Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Ке направам сега, па после 14иот ден пак.. Инаку јас се надевам на негативен исход....А само едно прашање 7иот ден од почетокот на мензисот плоден ден е или не ?

16. blagica1991

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    на форумот има календар за пресметување на плодни денови инаку не се води многу по тоа јас останав бремена во неплодни денови ,а има многу девојки кои останале бремени за време на циклус

17. Erykah

Erykah Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Да, знам дека има и јас правев некои пресметки, ама со оглед на тоа што имам нередовен циклус а со тоа и времетраењето на циклусот секогаш ми е различно сфатив дека нема сврха да се водам според календарот се излегува измешано.. Само многу другарки и братучетки со кои се консултирав вака општо викаат дека теоретски се смета дека неколкуте дена после мензисот биле неплодни и според тоа јас си се тешам... Зашто не дај Боже да сум бремена, мислам не би требало зашто не сврши во мене.... :(

18. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Мисли позитивно оти и од стресот што сега го чуствуваш може да си го пореметиш циклусот.Зато не се оптеретувај премногу, дозволи си да се општиуш,да не мислиш на тоа така може и ке си добиеш, ама наредниот пат памет во глава и исклучиво со кандом.

19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.749

како прво си има упатство сега јас не сум била таму кога таа го правела тестот , а да знаеш дека лажно позитивен тест нема , може да биде само лажно-негативен. А бледа црта или дебела по трет пат ке кажам - тоа е бременост нема што друго да биде бледа црта значи рана бременост. И најдобро да не му ја мисли да си отиде на гинеколог :!:

20. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Шеќерче,кажи што направи?Има сеуште крв?