nemam imano odnosi, so decko mi probavme ednas ama mn me bolese i prestanavme. pred okolu dve nedeli se trievme i svrsi kaj vaginata no nadvor..trebese da mi dojde na 20 ovoj mesec no eve denes ima kako kaveavko malce, a celo vreme osekjam poduenost i bolka vo stmakot i mn me boli glavata kako da treba da dobijam..Postojano razmisluvav za toa i sega citav rani smptomi na bremenost i uste povekje mi e losho Dali ima potreba da se grizam dali sum bremena ili nema nikakvi sansi?? p.s izvitese za fontot od na tel sum
Мислам дека нема потреба од грижа, па ако така лесно се забременувало кај ќе ни бил крајот. Плус викаш дека имаш симтоми на пмс, така да не се грижи. До 20 имаш уште три дена, симптомите ги имаш така да.. Не се секирај, може да ти касни од нервоза па уште повеќе да се замараш.
Gospogo ili Gospogice da te ispravam znaci ne se raboti za seks od cera tuku se raboti za seks koj bil pred 10 dena i drugarka mi citajki gi simptomite na bremenost i se sovpadnalo inace venite se plavi i dosta se poznavaat, znaci sekoj ima pravo da si postavi prasanje bez razlika dali e za drugarka ili sl. A kako sto znam forumot e ako sakas da odgovoris ako ne sakas i ako prasanjeto e glupavo postaveno ne moras da se blamiras.
ааа добро што пиша дека сексот не бил вЧера.. него пред 10 дена. Кажи и на другарка ти да не се секира, затоа што за 10 дена симптоми за бременост не се појавуваат, може треба да поминат 3-4 недели од зачнување па да почнат да се појавуваат некои симптоми. Се е психа или па неупатеност. Девојката ако толку се плаши дека е трудна што не направи тест?! За 120 денари ќе може мирно да спие. А вените душо какви може да бидат освен плави?!?!
Мојава ситуација е следнава, јас на 17 октомври имав сексуален однос без заштита но 100 % сум сигурна дека не сврши во мене. И тогаш менструацијата ми каснеше околу 10 дена но на крајот ми дојде, од тогаш па навака ми довагаше редовно освен претходниот пат кога ми каснеше неколку дена но пак ми дојде. Моево прашање е следново дали е можно да сум останала тогаш бремена бидејќи сега веќе една недела имам вагинален секрет и имам болки во стомакот кој се јавуваат неколку пати во денот и траат кратко?
Стомак имаш? Ако си останала бремена во октомври,тоа му доаѓа дека си 6 месец ! Шала на страна, не верувам дека си бремена. Но, заради секретот и нередовноста на циклусот (ако навистина имаш 25 год., би требало да имаш веќе редовен циклус), сепак посети гинеколог.
Има некој онлајн??? Девојки да ве прашам, пред околу 1 недела имав односи со дечкото но со кондом. Признавам по односот многу ме болеше стомакот и незнам како стигнав до дома. Следниот ден болката помина. Секако пред да сврши тој го извади и си сврши во кондомот. Е сега прашањето ми е, синоќа многу почна да ме боли желудникот и цела ноќ око не склопив. Утринава исто ме болеше, не повраќав и си пиев апче за желудник. Е сега другарка ми ми вика можеби и си бремена???? Дали сум или не сум? Менструација треба со прв да ми дојде. Помош!
абе сигурно си бремена симптоми не се појавуваат во наредните 15 мин од односот за тоа треба да поминат неколку недели тоа што те болел желудникот нема врска со бременост затоа што толку рано симптоми нема !
Еве за сите нешто за Предсемената течност од гинеколог : Преејакулат - предсемена течност е чиста безбојна вискозна течност која се јавува во тек на сексуалниот акт главно на средината на сексуалниот акт додека понекогаш може да биде веднаш пред оргазмот додека некогаш може и по оргазмот , а разликата од спермата е тоа што оваа течност потекнува од булбоуретралните жлезди и содржи сперматозоиди од уретралниот канал , а покрај тоа има и различни хемиски својства , а се мисли дека тоа претставува течност која има својство на лубрикант додека има други тврдења дека тоа е течност со пуферирачка способност за да овозможи нормално пробивање на сперматозоидите низ вагиналниот канал. Ризикот да се забремени е различен , зависи од количеството на сперматозоиди , pH вредноста на вагината , денот од месечниот циклус кога е извршен коитусот итн. Сега во некои ситуации има испитувања кои покажуваат дека кај некои индивидуи во преејакулатот нема воопшто сперматозоиди , додека кај некои индивидуи нивото на сперматозоиди е скоро идентично како и кај спермата , но главно во најголем дел има многу мал број сперматозоиди поради кое шансата да се забремени од преејакулат е многу мала <5% , но како и да е сепак доколку не сакате бременост тогаш најдобро е да се користи кондом , со што и да пукне кондомот сепак шансата да се забремени е минимум 2 пати помала и од шансата да забремените од преејакулатот а воедно нормално штити и од сексуално преносливите инфекции.
Здраво, јас сум нова на форумов. Ме интересира ваше мислење и совет.. Добив менструација на 20.03 ми траеше 5-6 дена. На 30.03 имав незаштитен однос со дечкото меѓутоа тој не сврши во мене се тргна (навреме си велам). После 2 недели почнаа да ме болат градите (брадавиците) и имав зачестено мокрење. Тоа ме уплаши малце, а наредните денови поточно оваа недела бев постојано под стрес и уплашена дали ќе добијам, неможев да јадам и постојано мислев дали е можно да сум бремена од таа предсемена течност? Требаше да добијам на 17-ти, но сеуште немам...одвреме навреме осеќам болки во долниот дел од стомакот, но незнам дали се од зачестеното мокрење или предзнак за менструација Ве молам ваше мислење
Обично линија (без оглед што е тенка-било каква да е) означува бременост. Не знам како е можно да ти покаже уште една линија, а да не си бремена.. Јас те советувам после дна недела да го повториш тестот и да појдеш на гинеколог без оглед на тоа што си добила, зашто лажен позитивен тест покажува само во исклучителни ситуации..
Зачестено мокрење е симптом на бременост,болка во градите е симптом дека треба да добиеш,а бплка во стомакот е симптом и на едното и на другото,така да најдобро ти е да направиш тест.А,дали имаш болки во грбот?И колку време има поминато од ризичниот однос?(за да биде сигурен тестот)
Јас мислам дека не треба да се секираш, ова ми изгледа како симптоми на пмс, можеби ти касни од стрес, не мисли на тоа толку, и мене ми се случило да ми касни од што се нервирам. Сепак за да си бидеш сигурна можеш да си направиш тест, иако јас мислам дека ќе добиеш кај и да е
Mила освен што се симптоми за добивање,се и симптоми на бременост.А ти си имала ризичен однос,така да направи си еден тест за секој случај.
Винозито дали си сигурна дека тестот може да се прави 2 недели после ризичниот однос? Затоа што гинекологот ми рече дека се правел 14 дена ПО ОВУЛАЦИЈАТА а тоа е уствари периодот на очекуваната менструација.Сакам да кажам ако го направам 2 недели после односот дали ќе ми покаже точен резултат?
Jas sum nova na forumov..no ve citam postojano...makata me natera da vi pisam...imam edno detenci skoro devet godini.Se obiduvam za povtorna bremenost no ne uspesno.....Mi docnese 7 dena i si rekov gotovo,dobro e...zatoa sto bev na klomifen ,posledna menstruacija mi bese na 19.03.2013. a mi doaga redovno na 25 dena....no posle 7 dena sinoka mi dojde....I mnogu sum tazna....i se prasuvam dali mozebi sepak ima nesto novo vo mene..iako dobiv,a prethodno kasnese 7 dena...ve molam za komentar