Со дозвола од гинеколог повторно работиме на случајот бебенце, само не форсираме.Мислам...не внимаваме на плодни денови, ако биде нека биде.Пред околу една недела ми почнаја маките.Притисокот 2 пати ми беше 100 со 80 и имав големи главоболки.Постојано чувствувам надразнување и непријатност од одредени видови храна.Често повраќам и постојано ми се спие.Хемоглобинот ми беше на долна граница минатиот месец, сега не сум го проверила.Често мокрам.Но тука следува битен момент.До вчера имав менструација.И кажав за ова на мајка ми и таа ме испаничи со муабетот дека сето ова ја потсеќа на нејзината бременост со мене.Дури и добила и тоа нормално па кога отишла на доктор и кажале дека е 6 недели бремена.Мислите ли дека сум бремена ? Јасно ми е дека тестот мора да почека ама јас не можам
^^ Можно е,а ако се јави крварење тоа да биде од имплатанцијата на плодот. Најдобро е да си провериш. Со среќа
Ќе добиеш не се секирај, има многу фактори кои можеби ти влијаат на доцнењето, стрес, антибиотици, хормонски пореметувања и сл.
inaku imam 15 god..pred pat imav odnosi pred 4 meseci mi kasneche isto 2 3 nedeli mi tecese samo kafeavo nekako posle uubavo dobiv dr mesec..i sega pak mi kasni cel mesec skoro..dali moze i od toa da e? se plasam mn ://
Имаш 15 години??? Имаш дечко? За сериозно? И имаш секс со него???? Редовен секс???Без кондом???? Се извинувам за прашалниците ама...или до храната, или до возухот, до водата, незнам до шо е. Катастрофа. абе деца деца, живејте си го животот, бидете си деца, а не да си ја трескаш главата дали си бремена или не. Деца прават деца.
Девојки ,денес правев тест и тестов ни една ни две цртки со интензивна боја туку една бледа бела розевка линија на самиот кош треба со микроскоп да ја бараш .Последниве 3 дена неможам ништо да јадам одма повраќам и многу ми е лошо.Страшни главоболку и болку во левиот јајник и одвреме - навреме во бубрезите.Денес си купив сладолед само што го изедов после 5 мин.одма нагони на повраќање.Цело време ми се спие и многу сум нервозна.Има нешто или нема .Помош? Незнам дали да направам уште еден тест? АКО МОЖЕ БИЛО КОЈА ОД ВАС ЗА БРЗО МИСЛЕЊЕ
Направи уште еден тест, ама во понеделник. Тестовите знаат прво да бидат негативни, а по неколку дена позитивни.
Драги феминки,ве читам долго време бидејќи ве има во поголем број би сакала да споделам со вас едно искуство а за возврат да добијам совет. На 19 април кога ми беше најплоден ден според календарот на фемина имав секс со мојот партнер без заштита,бидна што бидна сврши на мојот стомак и беднаш по свршувањето (незнам како да се изразам а да не е срамота) со неговиот прст ја избриша спрермата и неговиот прст заврши во мојата вагина. Бидејки е беше плоден ден ве молам за одговор дали треба да се грижам до следнава менстуација? Ви благодарам,имајте прекрасен ден. П.С го имав истово постирано во друга тема таму не добив никаков одговор
Јас мислам дека е можно, затоа што е сперма сепак и се нашла на погрешно место нели? Зошто ризикуваш така? Можно е, но сепак мали се шансите да се случи тоа. Почекај две недели и направи тест. Ама не би требало да има проблем.
Znaci i mene trebase da mi dojde na 15 april, ama mi kasni, a so decko mi imavme odnosi i svrski vo mene! Bremena su?
znaci vo panika sum nikogas ova mi se nema sluceno ...dobiv minatiot mese i smao 2 dena mi traese ne mi tecese mnogu sega pak isto koga s ebrisam imam a na uloskata nemam ic neznam zasto ,mnogu mi e strav pomognete
^ние вака од овде со ова твоево кажано ништо не можеме да ти кажеме. Освен,убаво да си размислиш(вратиш филмче), дали има место за паника. И на крај краиште купи еден тест.
uff znam ajde si vikam deka e od promena na klimava ili nesto slicno po sto koga se brisam si imam normalno na toaletot ali na uloskata nemam i zatoa malce u panika sum , a za dali se slucilo ili ne pred 8 dena imav sex so deckomi i pri odnosot na kraj skoro se skina kondomot ama koga go izvadi togas svrsi ne vnatre i prsna nadvor i vidovme deka e skinat i nego go prasav mi rece ne e vnatre nadvor koga go izvadiv samo toa drugo nesto nemase pisete srcki use nekoe mislenje ve molam ako nisto drugo bar ke bidam malku od malku po mirna ali si vikam pa dobiv trebas ena 29ti da dobijam ama sega na 25 odnosno vcera dobiv, zatoa si vikam od promena ili nervoza neso soznam fala odnapred na odgovorite pisete
uff znam ajde si vikam deka e od promena na klimava ili nesto slicno po sto koga se brisam si imam normalno na toaletot ali na uloskata nemam i zatoa malce u panika sum , a za dali se slucilo ili ne pred 8 dena imav sex so deckomi i pri odnosot na kraj skoro se skina kondomot ama koga go izvadi togas svrsi ne vnatre i prsna nadvor i vidovme deka e skinat i nego go prasav mi rece ne e vnatre nadvor koga go izvadiv samo toa drugo nesto nemase pisete srcki use nekoe mislenje ve molam ako nisto drugo bar ke bidam malku od malku po mirna ali si vikam pa dobiv trebas ena 29ti da dobijam ama sega na 25 odnosno vcera dobiv, zatoa si vikam od promena ili nervoza neso soznam fala odnapred na odgovorite pisete