Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Marija1989, штом си имала ризишни односи и ти касни 11 дена, голема е веројатноста да помислиме дека си и да ти пишеме ДА, но ние немам овде копче за тест :) така да најдобро купи си тест, и утре со првата утринска мокрача направи го.

2. ssimona

ssimona Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    uff znam ajde si vikam deka e od promena na klimava ili nesto slicno po sto koga se brisam si imam normalno na toaletot ali na uloskata nemam i zatoa malce u panika sum , a za dali se slucilo ili ne pred 8 dena imav sex so deckomi i pri odnosot na kraj skoro se skina kondomot ama koga go izvadi togas svrsi ne vnatre i prsna nadvor i vidovme deka e skinat i nego go prasav mi rece ne e vnatre nadvor koga go izvadiv samo toa drugo nesto nemase pisete srcki use nekoe mislenje ve molam ako nisto drugo bar ke bidam malku od malku po mirna ali si vikam pa dobiv trebas ena 29ti da dobijam ama sega na 25 odnosno vcera dobiv, zatoa si vikam od promena ili nervoza neso soznam fala odnapred na odgovorite pisete :****

3. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Чим свршил надвор од тебе тогаш нема место за паника. :) Немој да се секираш, не би требало да е ништо такво, за некое време ќе ти се нормализира менструацијата. :)

4. i...ja

i...ja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    181
    Па ете си добила велиш само помалку тече. А ако два месеци по ред добиваш не си бремена :^) .
    А темава 569 страни има? :tmi:

5. puflataa

puflataa Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    samo testot ke ti kaze tocno :)

6. puflataa

puflataa Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    mene mi bese taka od koga imav prv pat odnosi mi recese 3 4 dena potemno crveno ali samo koa se brisev dr mesec normalno..a i cim ne svrsil vo tebe nema za so da se grizish :)

7. ssimona

ssimona Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    falaaa na site se nadevam ne e nisto strasno tuku e od nesto drugo ,veke ni jas neznam so da mislam :worried: :*

8. ane1989

ane1989 Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Zдраво девојки,ја видов темава и искрено несто мн ме мачи.Kолкава би била веројатноста за бременост ако константно се добива менстр?мене ми иде секој месец редовно дури понекогаш и 2 пати месечно но веке 5 месеци приметувам дека стомакот ми е константно зголемен и изгледа како да сум бремена,ако има некој искуство слично или па идеја што може да биде нека каже мисленје,мада пред месец дена правев тест излезе негативен и сега земав усте еден за да се осигурам,ако веке нее тоа тогаш незз сто би мозело да биде се надевам дека нее нешто сериозно

9. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Можеби е хелио-бактерија од неа се јавува подуваност на стомакот, се испитува преку крв, отиди на лекар
    Не си бремена не се секирај во 5-ти месец бебето мрда и рита :)

10. ane1989

ane1989 Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Dефф нее тоа тестот излезе негативен сигурно е некој друг здраствен проблем,кој останува дополнително да се разгледа,благодарам на сугестијата :*

11. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    сакав да прашам ...
    освен што ме болат градите... стомакот ме боли како кога треба да ми дојди... особено наутро кога ќе станам :o на 25 требаше да ми дојди ама не се базирам на тоа бидејќи знае и да ми закасни.
    а шанси за бременост :nod: веќе цел месец.. плодни, неплодни :D внатре цело време
    само ме буни ова со стомакот :(

12. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Значи вака, ми доцни 8 дена, а никогаш не ми доцнела менструацијата толку. Направив тест за бременост ми покажа негативно. Дали можам од еден тест да бидам сигурна дека не сум бремена?

13. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Тестовите за бременост се речиси 100 % сигурни...ако не 100 тогаш 99,9 %. Но во секој случај ако пак се сомневаш можеш да си направиш уште еден тест,па ќе си го видиш резултатот ;)

14. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    девојки сакам да ве прашам имав однос и свпши надвор ама мене ми каснит неколку дена незнам од со мојт да е сакам да знам дали после однос ако одам во вц да мочам така немат шани да остам бремена ама сигурна сум дека секој пат надвор сврпвит а и ова недела бев многу под нервоза плацев под стрес можно е и од то да ми каснит?

15. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Како прво, нема врска тоа ако после однос одиш да мочаш и нема да останеш бремена. На сперматозоидот му треба многу малку време да стигне до јајце клетката, во споредба со времето за кое ти ќе стигнеш до WC. :)
    А како второ не си бремена, и ти доцни поради тоа што си била под стрес. Опушти се само, ќе добиеш. :)

16. canela

canela Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Luge denes go napraviv testot i mi izleze poitiven mnogu sum srekna premnogu,jas sum najsreknata zena na svetot. Sega koga da otidam na ginikolog. Bratucetka mi bila od koga doznala no i rekle da poceka uste edna nedela bidejki nisto ne se poznavalo :)

На eva11 и Stefaani им се допаѓа ова.
  17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Честитки и се најдобро :clap: :clap:

На Stefaani му/ѝ се допаѓа ова.
  18. dzeneta

dzeneta Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    Zdr sakam da znam kolku vreme treba da cekam za da ostanam bremena?? zatoa sto mi kaza vo ginekolog deka imam prevetena matkaa .... a isto taka sakam da znam imav odnosi so maz mi ama koga i da imame odnosii sekoga spermata izleguvaa?? sto znaci toa objasne te mi nz nisto.. Falla :)

19. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Немам ништо против тебе како личност, ниту имам намера да те навредам ама многу сум против неинформираност.
    Мене, искрено ми се десило да сум у дилема за евентуална бременост, ама не сум останала неинформирана до тој степен да прашам дали ако мочам нема да останам трудна.... |( Извини за тоа што превртувам очи, ама на 19 год да незнаеш дека екскреторниот систем (оној за мочање) и половиот (оној за репродукција) кај жените се одвоени и мочањето нема никаква врска со менструалниот циклус и репродукциски процеси.... не знам што да речам доколку ова на твои години не го знаеш. И да, свати го лично. Неможе да си млада доволно свесна да имаш односи, да си интимна со партнер, а да напишеш нешто вавко. И како повеке од година дена си сексуално активна, а не знаеш како репродукциски телото на жената функционира?
    Не ми е јасно. Извини ако се чуствуваш навредена или те провоцирам...не ми е тоа намера.
    Друго, како може да напишеш мислење, да прашаш а не користиш голема буква на почеток на фраза, да не користиш запирка, точка, прашалник, интерпункциски знаци? Инаку и моите родители потекнуваат од провинција, не сме скопјани но сепак се трудам да не пишувам на дијалект... Ме разбираш, нели?

Е сега, да ти одгора на прашањето ќе ти реча дек мојт да се десит да затрудниш од предсемена течност ама ногу ретко се дешават иако не дека не е можно а ти ако си во плодни денови тогај шансите се поголеми да останиш е за то шо ти каснит то можи од стрес да е поверојатно зш полојна од проблемите и болестите што ни се дешават започвет како жариште на мозокот и стресот така да мојт ради стресои и плачење да ти касниТ и ти не се нервитај туку опушти се со нешто друго немисли на мензисот а ако неможиш така тогај напрај еден тест колку да немислиш

Поздрав :hai: и ум за друг пат ;)

На eva11 и babymama им се допаѓа ова.
  20. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145

Честитки :inlove: