Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. dzeneta

dzeneta Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    Devojkiii imav seks so mazmi denta koga mi pomina ciklusot dali mozno da ostanam bremena?? svrsil vnatre eve pomina edna nedela dali da napravam test za bremenost??? ili da cekam uste edna nedelaa??? odgg cekamm Falla od napred :* :)

2. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    за една недела и да си останата бремена нем ада ти покаже почекај нека поминат бар 14 дена од односотпа тогаш провери со тест преку мокрака или 7 -10 ден апреку крв

На dzeneta му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Мислам дека шансите ти се премали.. Тешко да си била плодна, но во случај да сперматозоидите останат во тебе и се оплодат, тестот неможеш сега да го направиш туку дури пред да ти дојде нареден пат..

4. ivvymoon

ivvymoon Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Сакам да прашам дали има шанси да сум бремена? Немав ни еден ризичен однос, освен еднаш без презерватив и тоа нормално со прекинување и во денови што се сосема неплодни.Ден пред добиваење и веднаш по заврушвањето,а последната менструација ми беше сосема нормално. А не осеќам никакви симптоми,буквално се ми е нормално. Од последниот однос поминаа 15 дена,меѓутоа сосема заштитен однос имавме. Меѓутоа тоа што ме мачи од зафрканција правев тест и еден излезе негативен и проверив уште еднаш излезе позитивен. Веднаш отидов на гинеколог кај Д-р Вероника Кокоромановска и ме прегледа и ми кажа дека нема ништо.
    А сепак читам дека ретко може да излезе лажен позитивен резултат и тоа ме мачи..па затоа ако може ваше мислење?
    (Освен што имам исцедок во некој период од денот,ама тоа не е прв пат и мислам дека е од што имав некоја мала инфекција со чешање)

5. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Една работа ќе ти кажам само, другово многу е збунувачки.
    Тоа што го извадил пред да сврши не е контрацепција.

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Pikacy

Pikacy Активен член

Се зачлени на:
    11 мај 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Здраво феминки.. Имам едно прашање до вас ако може да ми одговорите. Пред една недела го имав првиот сексуален однос со дечкоми и користевме заштита, и сврши во мене ама не го стави длабоко во мене само онака на почетокот од вагината и кого му идело да сврши се пОтргна и сврши во кондомот. После тоа го извадивме кондомот и го надувавме ама спермата беше внатре, значи нема шанси да се десило нешо така ? Нема потреба да се паничам..? :/ Прошлиот месец имав на 24, ама може да ми касни два три дена или порано не ми е баш точна менструацијата. Вашите мислења ве молам :)

7. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Ако за целото време додека сте имале однос било со кондом, и тој не бил оштетен, шанси за бременост немаш. Инаку тоа дали било подлабоко или не нема врска...

8. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    значи вака...минатиот месец дечкоми сврши неколку пати во мене мислевме дека можно е да сум трудна меѓутоа ми дојде менструација и мн се разочаравме...циклусот ми заврши на седми вчера имавме односи и вториот пат сврши во мене...денеска чувствувам болки во долниот дел од стомакот и имам зголемен апетит исто така и цело време се чувствувам како недонаспана...сакав да прашам дали е можно да сум трудна? шансите ми беа мали ама сепак постоеја...

9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^симптоми после 5 дена, од ризичен однос - нема шанси. Кај тебе подсвеста работи.

10. jovana995

jovana995 Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Девојки имав секс со дечкоми прв пат кога имавме сврши надвор после тоа отиде да мочка значи и се изми убаво имавме пак секс..дали е можно да останам бремена а би требало да имам менустрација за 3,4 дена одговоретеми ве молам

11. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Можно е. Ако сте имале однос мегу 9тиот и 20тиот ден од твојата последна менструација, тогаш шансите ти се навистина големи... Ако Тоа се деси после 21 ден од почетокот на твојата последна менструација, шансите ти се мали.

Тоа што мочкал и се измил не е никаква заштита, ниту пак тоа што сте имале без кондом. И без тоа при секс се лачи предсемена течност од која се останува бремена, а ниту пак мочкањето и миењето може да ги убие сите сперматозоиди. Еден да остане, доволен е.

12. jovana995

jovana995 Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ми дојде на 16 април ми заврше некаде на 21 априлл..шо мислење имаш сеа?

13. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    A shto mislenje treba da ima???bozeeee :geek:

14. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    posle kolku vreme docnenje na menzis se pojavuvet simptomi ako si bremena osobenjo utrinsko gadenj posle kolku vreme se pojuvat

15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.756

а што мислење треба да имаме :^)
    па ти почнало и ти завршило , што е овде проблемот?

16. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    накај 6тата недела

17. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    ти мислење мислев дека бараш, не рчки со другите членови кои одвоиле време да ти одговорат

На koritsaki и Ana.Jones им се допаѓа ова.
  18. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    мислење хмммм............... па дека не си со сите

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anja232323

Anja232323 Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
  20. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Иако малку се изрази некултурно, сепак ке ти помогнам.

Плодни денови ти се биле од 24 Април до 6 Мај. Ако во тие денови си имала однос каков што опиша во постот, тогаш имаш здрави шанси да си бремена, особено ако си имала на 28ми Април..