Мене ми има каснето 2 месеци скоро. Посети гинеколог, а ако тестовите покажуваат негативно не грижи се не си бремена, али сепак појди си на гинеколог да видеш која е причината што ти касне.
луге прекинете да паничите аман!!ви кажал ли некој дека секој месец јајце клетката излегува од различно јајце ???ако овој месец е десен следнен е лев,,ако имате стрес и нервоза ве рипа и останува за после нареден и доага пак од десен и ве рипа цели 30 дена!!!!аман доста со муабетиве ми касни 3 дена дали сум бремена???ако ти незнаешние па ич!! и со само една грешка доволно ти е да сватиш да не ја правиш следен пат за да не ти биде прашањето пак МИ КАСНИ 3 ДЕНА ДАЛИ СУМ БРЕМЕНА?!„!!!!!!!
^^ Добро бе девојко, ова е форум за разменување мислења и за давање совети. Доволна е подршката некому за да се чувствува подобро. Ако не сакаш да помогнеш тогаш не ни коментирај!!!
точно е дека омладинава е премалку информирана за сексот, мене не ме нервираат прашањата дали сум бремена, зошто тргнувам од себе, иако прво што правам е тест з абременост коа ми доцни, сепак психички измачува...и колку и да се правиш паметен и прибран во тој момент неможеш, зошто сепак нели си имала секс без кондом , или со а пак касни.... Проблемот е што кај нас сексуалното воспитување е сеуште табу тема, а сексот се конзумира на големо...иако постојат форуми, страни за тоа, или никој не се труди да ги чита, или се толку завиткано објаснети...... Џабе ми е мене да ми се објасни со стручни поими, ништо нема да сватам....објасни ми како на немедицинско лице..а не со тие вашите медицински изрази(зборам ова за докторите). во таквите моменти ни треба многу подршка баш ради тоа што е тоа табу тема, па ако не споделимесо некој ке не измачува уште повеќе.
И мене не ми сметаат таквите прашање бидејќи и јас сум била во иста таква ситуација, туку ми смета кога ќе прочитам Имавме секс со кондом и тој не сврши во мене. Дали сум бремена? Божее, ако кондомот не се скинал како ќе забремени? И плус ако свршил надвор? И само бременоста е проблемот? Колку само пострашни работи има од таа бременост, од која сите најмногу се плашат, а за неа има решение! И пред 5 години типот да легнал со некоја и наредните 5 години да немал односи, колку и да е чист, на наредната може да и пренесе бактерија или инфекција, кој си стои неактивирана во машкиот организам! Свестете се луѓе, здравје е во прашање.
Мислам дека е најдобро да си појдеш на гинеколог, бидејќи од една страна (не сакам да те заплашувам, не дај Боже) тестот не е 100% точен, а од друга страна, бидејќи може да се работи за некое заболување. Како и да е, најдобро е да појдиш и да си ги тргниш овие грижи од главата.
Ве молам, дали некој може да ми одговори,?! Доколку направам тест за бременост една недела после сексуалниот однос, дали резултатите од тестот ќе бидат точни, имам читано најразлични искуства во врска со тестирање за бременост. Во упатството стои за нередовен циклус 14-ти ден но јас сум нестрплива и сакам да знам доколку направам порано дали може да покаже точен резултат. Ако има некој слично искуство ве молам да го подели со мене. Благодарам однапред!
Па ти направи го тестот, колку да ти олесни, ништо не те кошта. Ако испадне позитивен значи е точен, ако испадне негативен, а тебе потоа не ти дојде менстурација можеш пак да го повториш тестот. А колку ти доцни??
Па..не ми доцни , но секогаш постои веројатност нели, да сум бремена би била убава вест иако непланирано и малку избрзано но сепак. Само ме интересираше, дали и во ваков случај би се покажале точни резултати. позз
Znam deka po stoti pat vi go postavuvaat istovo prasanje,no i jas baram odgovor zatoa sto sum stvarno ocajna..imam samo 16 godini..pred pet dena go imav prviot seksualen odnos so mojot decko.i eve veke pet dena mi docni..minatat menstruacija mi zavrsi na 3 juli i ocekuvav slednata da bide na 25-26 juli..jas nemam redovna menstruacija no ocekuvav vo toj period da mi dojde.istovremeno mi se gadi mi ide na povrakjanje i se mislam deka sum bremena..veruvajte mi padnav vo depresija ovie denovi i glavava nemozam da ja krenam od toa mislenja.inace za vreme na seksualniot cin koristevme kondom i partnerot mi kaza deka ne svrsil vo mene..neznam..ke ve molam da mi dadete nekoj sovet sto da pravam..kolku cini \najdobriot test za bremenost i dokolku sum bremena kolku bi cinel abortus?zatoa sto stvarno ne sum spremna da bidam majka..i dali abortusot se izvrsuva so anestezija i kolku casovi bi trael..koj znae neka odgovori ve molam..!!
Колку што јас знам покажува точно после 2 недели по ризичниот сексуален однос, но како што кажа Лолипоп23 не те кошта ништо да го направиш, иако јас сметам дека најдобро е да појдеш на гинеколог-од тоа поточно нема. Штом сте имале односи со кондом и дечко ти не свршил во тебе, тогаш нема потреба да се грижиш. После првиот пат скоро кај сите се случуваат промени (бидејќи од девојка стануваш жена) и нормално е да ти касни. Плус имаш 16 години и нормално е да ти е нередовна менструацијата. Симптомите (гадење, повраќање, заострен мирис...) ти се појавуваат само од автосугестија, бидејќи цело време размислуваш за тоа и можеби ти се причинува. Инаку тестовите за бременост се од 120 денари нагоре. Што се однесува до абортусот ти си бираш дали сакаш со или без анестезија и мислам дека чини околу 100 евра, но бидејќи си малолетна морално е потпис од двајцата родители. Среќно и пиши кога ќе добиеш!
од лично искуство, сите тестови за бременост покажуваат точност по доцнењето на менструалниот циклус 5-7 дена, сеуште е мн рано да правиш тест. поздрав
Епа ако не ти е редовна, како може да ја очекуваш? И јас, исто како и Викторија, мислам дека не си бремена. Симптомите ти се на нервна база, како и евентуалното доцнење на менструацијата.
Леле епа ем не свршил во тебе ем со кондом сте се онадувале. Што се плашиш јас незнам [/quote Нема да го коментирам фактот дека имаш само 16 год и си решила да водиш љубов со твојот дечко. Мислам дека пред тоа си требала убаво да се информираш за се. Како е можно да не знаеш дали дечкоти свршил во кондомот или не? Покрај тоа немаш редовна мемструација што ги усложнува работите ( плодни-неплодни денови), а за абортусот мила моја имаш 16 и ќе мораш со еден од родителите да одиш( недај боже да треба) Поздрав
ako ti kasni moze da e od nervoza ili ako si vo depresija ama nemora da zna4i deka si trudna no za sekoj slu4aj kupi test za bemenos ili idi na ginekolog pozz
Добив менструација! Благодарам на сите за одговорите и советите (оние кои одговорија) и после ова ке размислам два пати пред да се впуштам во вакви опасности патем пред да добијам правев два тестови sure chek и двата испаднаа негативни..среќна сум!! поздраааавввввв!!!