Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

негативно лажен може , но не и позитивно ! честитки !

2. bibim

bibim Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    девојки ке ве молам за ваше мислење..Имав незаштитен секс со дечко ми на 2 плодни денови(но не на денот на овулација според календарот што е на странава),НЕ сврши во мене и тоа двата пати ни беа да речам "прва рунда"(предходно немаше свршено)..треба да добијам тек за недела дена негде ноо ми се чини дека јадам повеќе од нормално што јадам,понекогаш имам вртоглавица,стомакот не ми е подуен но не знам дали од стрес или од тоа што цело време мислам на тоа,ми се чини дека стомакот само ме боли,ми гргори,како да ме притиска нешто :sweat: :sweat: Што мислите има простор за паника од бременост или сепак не ? фала ви однапред :inlove: :inlove: :inlove:

3. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Сеуште е рано за да имаш некакви симптоми кои се знак на бременост а исто така како што кажуваш дека треба да добиеш за една недела...Не е потребна никаква паника,според мене не си бремена,туку се ти е на психичка база,опушти се и уживај си ;)

4. bibim

bibim Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    Сеуште е рано за да имаш некакви симптоми кои се знак на бременост а исто така како што кажуваш дека треба да добиеш за една недела...Не е потребна никаква паника,според мене не си бремена,туку се ти е на психичка база,опушти се и уживај си ;)

леле се надевам дека си во право :/// фала ти :* би ги замолила другите девојки ако имаат било какво мислење да ми кажат :) :)

5. bushavka

bushavka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    фала на ситееее :* :* :* :* :* :* :*

6. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Не секогаш според календарот ти е точен баш денот на овулацијата, а и откако ке оволуира клетката таа е плодна баш 2 дена, значи тогаш ризикот е голем... Доколку сте имале незаштитен однос, но не свршил внатре, немаш големи шанси баш, но не се ни мали..

Инаку не, сега неможеш да имаш симптоми на бременост... А ако односот си го имала пред помалку од 3 дена би ти препорачала да си земеш норлево за секој случај ;)

7. Tea-23

Tea-23 Активен член

Се зачлени на:
    13 мај 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ne veruvam da si bremena zasto 11 testa ne se mal broj. Mene mi kasnese 12 dena napraviv test i mi dojde vednas posle toa. Taka da moze da ti kasni od stres. Ako sakas pocekaj uste malce zasto spored ova sto go imas napisano tesko da si bremena, napraj uste eden test i ako prodolzi da ti kasni idi na ginekolog zasto moze da imas nesto problemi so hormonite

8. viki456

viki456 Активен член

Се зачлени на:
    15 мај 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Заокружив на 15 и пак е негативен :))

9. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    naraviv mi rekoja deka bil najefikasen zosto vejke 3 nedeli mi kasni sega mislam deka e negativen ako ne e nevaliden
    eve gi slikite sega mislam e negativen

Прикачени фајлови:

• DSC03974.jpg
      DSC03974.jpg
      Големина на фајлот:
      226,5 KB
      Прегледи:
      149
    • DSC03975.jpg
      DSC03975.jpg
      Големина на фајлот:
      224,5 KB
      Прегледи:
      149
    На viki456 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. viki456

viki456 Активен член

Се зачлени на:
    15 мај 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Заокружив на 15 и повторно негативен .. Уште едно прашање, дали го има кај нас во аптеките Clearblue digital и ако го има дали знае некој колку пари е

11. viki456

viki456 Активен член

Се зачлени на:
    15 мај 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Според сликава да негативен е :)

12. viki456

viki456 Активен член

Се зачлени на:
    15 мај 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    И мене ко на сликата ми излезе горе црвената црта тоа значи дека е негативен и во аптека ми рекоја дека тој бил најточен демек

13. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Ај доста со тестовите..
    Што ако си направила 15 тестови? Фрлаш само пари без потреба.
    До една недела е нормално да доцни менструацијата, повеќе од една недела значи дека имаш некаков проблем (освен ако менструацијата ти е секогаш нередовна)
    Оди на гинеколог и реши си ја дилемата.

14. dzeneta

dzeneta Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    Devojki posledniot ciklus mi pomina 2 maj. 2 nedeli i nekolku dena od kako imav odnosi so mazmi svrsil vo mene i toa imavme odnsi denta koga mi pomina ciklusott... Prvata nedela napravin test i mi pokaza negativv no seaa pomina 2 nedeli i nekolku denaa i Ovie denovi ne mi e dobroo omalaksena sum umornaa mi se vrtiii ponekogas mi doagaa da se povrakamm i Stomakot mi e Naduen. I mnogu pocnav da jadammm sto i da gledam svee sakam da Probam. Duri ponekogas sum nervoznaaa mnogu i pocnav da se potam mnoguu.. Pomagajtee :( Dali se ovie simtomi za bremenost????

15. Ej-bi

Ej-bi Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    Пред една недела со партнерот имавме односи и откако еднаш веќе сврши подоцна пак по втор пат сакавме да имаме и приметивме дека кондомот ни се скина . Веднаш иако не сврши и беше далеку од тоа, сепак поради ризикот нешто во него да останало од првиот пат тој ден се напив норлево. Еве после 7 дена ме боли како за добивање стомак и малку како вагинална течност имам што е малку црвена.. Што треба да значи? ВЕ МОЛАМ ПОМОГНЕТЕ МИ :( :( :( :( :( :(

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.766

Земи направи уште еден тест штом веке поминале уште 2 недели , инаку можно е да си бремена , или пак појди на лекар.

А не разбирам, имаш и друго мало детенце или? Чудно ми падна зашто си мажена а се плашиш од бременост.. :^)

На dzeneta му/ѝ се допаѓа ова.
  17. dzeneta

dzeneta Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7

Ne nemam malo detence, a ne se plasam od bremenost naprotiv sakam sa sum bremenaa sakam da imam bebencee :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    Девојки веќе десети ден од кога имавме плоден однос со дечкоми...последниве неколку дена кога и да станам главата ме боли после некое време ми поминува...сношти ми се лошеше многу имав болки во главата и стомакот во долниот дел кога си легнав пак ме сечеше стомакот...имам зголемена вагинална течност зголемено мокрење и некој неверојатен апетит како ненајадена сум не оти јадам кизнај колку ама сакам се да пробам се чувствувам како ненаспана иако спијам доволно после пак цел ден ми се спија денеска на пример се борев сама со себе за да станам од кревет исто така и стомаков го чувствувам подујан...има ли шанси да сум трудна? незнам дали да правам тест со душа чекам да ми помини денот за менструација и да не дојди црвената тетка.. :devil:

19. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    има шанси да си бремена,почекај уште 2-3 дена и земи тест осигурај се ,дај боже да си бремена ти пожелувам од срце :inlove:

На ang246 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145

Дај боже :inlove:
    ќе почекам уште некој ден и ќе направам тест па ќе ве известам... :*